1/mam bajk uz rok, ale doteraz som retaz nicim neosetroval, tak som kupil SILIKONOVY
OLEJ v spreji- je to vhodne?
2/na prednu vidlu a odpruzenie v strede, treba na mastenie nieco davat? napr ten silikonovy olej? Som sa pytal v bajk obchode a tam povedali ze by sa nemalo nic davat, iba po dlhsej dobe cele rozobrat a potom namastit vo vnutri..
?
3/je nutne mat kotucovu brzdu, pokial clovek nerobi extremne zjazdy? lebo ja mam iba take obycajne a v pohode mi stacia.. V com je vyhoda tych kotucovych, lebo mi niekto tvrdil ze vyzaduju dost velky servis oproti beznym.
dík!
posledný komentár: 18. 6. 2012 o 16:46
1/mam bajk uz rok, ale doteraz som retaz nicim neosetroval, tak som kupil SILIKONOVY
2/na prednu vidlu a odpruzenie v strede, treba na mastenie nieco davat? napr ten silikonovy olej? Som sa pytal v bajk obchode a tam povedali ze by sa nemalo nic davat, iba po dlhsej dobe cele rozobrat a potom namastit vo vnutri..
?
3/je nutne mat kotucovu brzdu, pokial clovek nerobi extremne zjazdy? lebo ja mam iba take obycajne a v pohode mi stacia.. V com je vyhoda tych kotucovych, lebo mi niekto tvrdil ze vyzaduju dost velky servis oproti beznym.
dík!
1, ked mas obycajny staci aj WD-40
2, pravde podobne mas tesco full (ak nie oprav ma) tam nemusis nic davat aj tak to nema vyznam ked mas obycajny
3, vyplati sa hlavne vo vlhku a tak a to z tym servisom je *****
2. (retaz, vidla, tlmic) obcas (raz za cca 100km) ocistit, premazat, zapruzit/potocit a ocistit. Najlepsi motorovy olej alebo olej na sijace stroje. Ostatne ritualy su len obcasne, alebo ked sa daco pose**.
3. Nie. ked staci V-brake tak nie. Ma to naopak mensiu udrzbu a lepsiu ovladatelnost. Ale aj mnohonasobne vyssiu cenu.
je to Kellys beast
cauapistemi
nemam teda pouzit silikonovy olej?
a k tomu speslu dat sa da len musis vymenit naboje
Ak ti stacia Večka tak nieje ziadny problem. Kotucovky znesu vyssiu zataz, maju vyssi ucinok aj za mokra a blata. Udrzba kotucoviek je mensia ako udrzba Večkovych brzd.
Na reťaz mám lepšiu skúsenosť s teflónovým sprejom, kt. po nanesení vyschne a zanechá jemný mazací film. Čiže na reťaz sa zbytočne nechytá prach a bordel.
WD40 - hlavne odstrani necistoty, maze len minimalne,
specialne oleje na retaz - rozne konzistencie hustoty podla stylu jazdy /sucho, blato, zima, leto/,
vosky - pred nanesenim treba dokonale odmastit retaz, nespini sa retaz, trocha hlucna retaz, dazd rychlo zmyje vosk.
Ja pouzivam finishline, premyslam ze pri novozakupenej XT sade vyskusam vosk.
2. silikonovy alebo teflonovy olej, zalezi na specifikacii vyrobcu vidly.
3. Kvalitne Vcka nie su o moc lacnejsie ako kotucky, kotucky su prakticky bezudrzbove, len vymenis platnicky ked treba, ich vymena je jednoduchsia oproti spalkom, nic zlozite.