1. trestať bitkou, tĺcť, udierať: biť niekoho po chrbte; biť koňa bičom; biť deti; chlapci sa bijú rujú sa, klčkujú sa
2. zasahovať nárazmi, údermi, narážať, búchať, búšiť: biť päsťou do stola; biť kladivom na nákovu; voda bije do brehov; dážď bije do okien
3. pri nárazoch, úderoch vydávať (temný) zvuk: zvon bije; hodiny bijú dvanásť odbíjajú; neos. bilo šesť (hodín); hromy bijú; srdce bije
4. hovor. útočiť, dorážať, narážať (v reči), kritizovať, pranierovať: biť lajdákov, biť do nešvárov; bili ho v novinách
l expr. biť niekoho ako koňa, ako psa veľmi; bol viac bitý ako chleba sýty častejšie dostával bitku ako jedlo; biť na poplach burcovať verejnú mienku; vie, vidí, koľko bije aká je situácia; to bije do očí je to veľmi nápadné; mlynári sa bijú padá hustý sneh;
...
byť
som si je (v plnom význ. „jestvovať" i jest(o)), sme ste sú; zápor nie som nie si nie je (v plnom význ. „jestvovať" i niet(o) obyč. s G), nie sme nie ste nie sú; subšt. neni (sme...); buď(me)! súc; bude; bol nedok., zried. i dok. používa sa
I. v plnom význame
1. jestvovať, existovať, žiť, vyskytovať sa; byť naporúdzi: bol raz jeden kráľ; Boh je, bohovia nie sú; komu niet rady, tomu niet pomoci; vínka jesto dosť; sú pomaranče možno ich kúpiť; sú ľudia, čo (ktorí)...; boli časy, keď ...; je (niet) o čom hovoriť; nebolo kam vkročiť
2. konať sa, uskutočňovať sa, diať sa, stávať sa: bude porada; bolo to v zime
3. zdržiavať sa, byť prítomný niekde; zájsť niekam s istým cieľom: otec nie je doma; boli sme na návšteve; muž bol stále s ňou; bola na tráve žať trávu; bol kosiť; bol v hore po drevo
4. stáť, ležať, byť položený, postavený, mať miesto, nachodiť sa niekde: kniha je na stole, víno je v pivnici, kabát je v skrini, auto je v garáži
5. pochádzať (odniekiaľ): bol, je z Kysúc
6. značiť, znamenať, mať význam; rovnať sa, byť totožný: tisíc korún je pre mňa veľa; kritika nie je odsúdenie; to jest (skr. t. j.) to značí
l nebyť toho, jeho keby nebolo (vyjadruje podmienku); niet mu, nebolo mu páru; niet nad niečo, niekoho neexistuje nič lepšie, nik lepší, usilovnejší ap.; čo by čo bolo nech sa deje, stane čokoľvek; to by bolo, aby ... nesmie sa to stať
Skludni hormón ja som "zamestnanec" /brigádnik/ a tie bicykle sú bezpečné pre ľudí na jazdu do školy atď. Na jazdu ozajstného XC a FS sú biky vyššej ceny.
Ja neviem značku, proste bol som u nás v BA Tescu a tak som sa pozeral a udreli mi do očí plastové brzdové páčky, som ani nevede, že to existuje, teda možno neexistuje, ale pre Olpran vyrábajú a nezvyčajné komponenty
No sú tam aj nejaké tie lasery a tie sú naozaj plastové pomali aj v niploch tie ani len sadnúť na ne . Raz som sa sa naňom vozil v sklade a čo mám 110kg som mu ohol kolesá
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
biť -je -jú nedok.
1. trestať bitkou, tĺcť, udierať: biť niekoho po chrbte; biť koňa bičom; biť deti; chlapci sa bijú rujú sa, klčkujú sa
2. zasahovať nárazmi, údermi, narážať, búchať, búšiť: biť päsťou do stola; biť kladivom na nákovu; voda bije do brehov; dážď bije do okien
3. pri nárazoch, úderoch vydávať (temný) zvuk: zvon bije; hodiny bijú dvanásť odbíjajú; neos. bilo šesť (hodín); hromy bijú; srdce bije
4. hovor. útočiť, dorážať, narážať (v reči), kritizovať, pranierovať: biť lajdákov, biť do nešvárov; bili ho v novinách
l expr. biť niekoho ako koňa, ako psa veľmi; bol viac bitý ako chleba sýty častejšie dostával bitku ako jedlo; biť na poplach burcovať verejnú mienku; vie, vidí, koľko bije aká je situácia; to bije do očí je to veľmi nápadné; mlynári sa bijú padá hustý sneh;
...
byť
som si je (v plnom význ. „jestvovať" i jest(o)), sme ste sú; zápor nie som nie si nie je (v plnom význ. „jestvovať" i niet(o) obyč. s G), nie sme nie ste nie sú; subšt. neni (sme...); buď(me)! súc; bude; bol nedok., zried. i dok. používa sa
I. v plnom význame
1. jestvovať, existovať, žiť, vyskytovať sa; byť naporúdzi: bol raz jeden kráľ; Boh je, bohovia nie sú; komu niet rady, tomu niet pomoci; vínka jesto dosť; sú pomaranče možno ich kúpiť; sú ľudia, čo (ktorí)...; boli časy, keď ...; je (niet) o čom hovoriť; nebolo kam vkročiť
2. konať sa, uskutočňovať sa, diať sa, stávať sa: bude porada; bolo to v zime
3. zdržiavať sa, byť prítomný niekde; zájsť niekam s istým cieľom: otec nie je doma; boli sme na návšteve; muž bol stále s ňou; bola na tráve žať trávu; bol kosiť; bol v hore po drevo
4. stáť, ležať, byť položený, postavený, mať miesto, nachodiť sa niekde: kniha je na stole, víno je v pivnici, kabát je v skrini, auto je v garáži
5. pochádzať (odniekiaľ): bol, je z Kysúc
6. značiť, znamenať, mať význam; rovnať sa, byť totožný: tisíc korún je pre mňa veľa; kritika nie je odsúdenie; to jest (skr. t. j.) to značí
7. v bud. (čo, čoho) hovor. chcieť, želať si: budeš žinčice? nebudeš večeru?
l nebyť toho, jeho keby nebolo (vyjadruje podmienku); niet mu, nebolo mu páru; niet nad niečo, niekoho neexistuje nič lepšie, nik lepší, usilovnejší ap.; čo by čo bolo nech sa deje, stane čokoľvek; to by bolo, aby ... nesmie sa to stať
....
OLPRAN bol pojem pred dvadsiatimi rokmi (keď naň J.Jágr robil reklamu)
http://www.youtube.com/watch?v=ClgGkjV6d2w
aj keď je to skôr do vtipkára (kde ešte vtedy boli odpružené vidlice???)
NESKORO
bike je iba nástroj to biker určuje svoje limity
Podarilo sa mi najst aj fotku.
tieto máme a sú kovové