Ahojte, kde inde si ist po radu ako sem. Mam starsi Lapierre Zesty a v shope som objavila Lapierre ZESTY TR 4.9. Hladam bike do 3000€. Po pade uz nejdem robit blbosti, proste si chcem fajne zajazdit. Dakujem.
Tak asi to dá viac ako ho objednať úplne naslepo Ale teda možno aj nie. Zas keby na hodinu v teréne má možnosť vyskúšať bolo by to super, no reálne keby k niekomu prídeš, tak môžeš byť rád keď ti dá niekto na biku povoziť sa na pár minút po asfalte a tam asi moc nezistíš . Ale teda je to o dohode, môže sa nájsť človek čo s tým problém mať nebude
TheMisssun, podla toho co pises by som ti poradil ako uz bolo spomenute YT Izzo alebo Canyno Spectral 125. Nizkozdvihove bajky s ktorymi si v terene uzijes aj technicke pasaze aj nejake male skoky a dropy, ale dokazes na tom v pohode abysolvovat aj celodenny pojazd.
Môžeš si vyskúšať aj M-ko, lebo pri 165cm si v pásme obidvoch veľkostí. Je to len o preferenciách jazdy. Ja by som pri výške 165cm určite šiel do 27,5 kolies, lebo jazdím ťažký technický terén s veľmi nízkymi rýchlosťami. Lesné cesty tiež idú ľahšie na menších kolesách, ale nezískaš zas rýchlosť, ale to na takomto bicykli smerom hore ani nie je podstatné.
No vlani som dosť zvažoval aj nižší zdvih a horúcim kandidátom bolo aj toto Norco https://www.sadesport.sk/norco-optic-c3-silver-charcoal-2021_z14785/#27858. Je to teda cez tvoj rozpočet, no aby som to ešte možno trochu zamotal . Ten bike mal aj veľmi dobré recenzie aspoň teda mne sa fakt veľmi páči,je to niečo iné a aj s tým otočeným tlmičom vyzerá brutálne .) Lacnejšia alternatíva je model Fluid FS 1.
Čo sa týka toho Treku Fuel EX 7, no bike to bude isto dobrý, ale za tú cenu to oasdenie aspoň za mňa nič moc a platí sa tam dosť za značku. A za hliník 3200 € na tých komponentoch, no neviem, to by som určite radšej bral to Norco, keby to už malo byť cez 3K.
Ale ten Spectral je isto dobrá voľba a keby si vyberieš ten, tak verím že by si neľutovala . Ale tak pridal som niečo čo zaujalo kedysi aj mňa. Lebo vlani som tiež vyberal bike a aj keď som bol napokon trochu nerozhodný a lákal ma niží zdvih, zas na niektorých trailoch by to asi bolo už dosť cítiť, keďže mám rád aj rozbité terény občas si idem zajazdiť aj do bike parku, aj keď nie nejaké veľké divočiny, no napokon vyhral ten klasický Spectal
prírodných kamenistých trailoch ktoré mám rád
Nedelu som šiel Heligon, ale to nie je moc pre mňa, no napr. Zubatá, prápadne Sekanínske traily, Vtáčnik, Rokoš a pod. to si dám veľmi rád
Aj ja, aj ja .. prirodne kamenove to je ono. Ziadne trapne hladke traily. Sekaniny som nebol este, furt sa tam neviem dostat
popozeram sa niekde, ci sa nedaju vyskusat... nech nekupujem macku vo vreci
Raz som tak vyskusal nejaky Kellys, co by som normalne ani okom nezavadil, nie kvoli znacke (to mi je ukradnute), ale pretoze bol dost tazky . A tak mi sadol jak .. no ako sa to vravi. Len jeden jediny bajk mi doteraz tak sadol. Skoro som presiel na 29er .. bolo to len o chlp.
No ale tazko radit .. pozri si Giant Trance, ci jako sa dnes vola, co ma asi 140/120(130?), ci nejako tak. ALe je to 29er. Nebolo to zle, ked som skusal. Na tvoju vysku mozno aj Mko.
Na komponenty .. deore je uplne fajn, to vyssie je akurat lahsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som to riskol a spectral ma úplne dostal - za mňa sa to rozhodne oplatilo.
Druhá vec je, že koľko ti dá hodinová testovacia jazda bez nastaveného posedu, bez svojho sedla, svojich riaditiek, gripov....
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske-bicykle/celoodpruzene/4483558/santa-cruz-tallboy-2020.html
https://obchod.bikeza.sk/produkt/fuel-ex-7-nx-2022/
Len neviem akú máš výšku a pri S-ku to je len na 27,5 kolesách, možno pozrieť M-ko.
https://www.canyon.com/sk-sk/customer-service/returns.html
Čo sa týka toho Treku Fuel EX 7, no bike to bude isto dobrý, ale za tú cenu to oasdenie aspoň za mňa nič moc a platí sa tam dosť za značku. A za hliník 3200 € na tých komponentoch, no neviem, to by som určite radšej bral to Norco, keby to už malo byť cez 3K.
Ale ten Spectral je isto dobrá voľba a keby si vyberieš ten, tak verím že by si neľutovala
Nedelu som šiel Heligon, ale to nie je moc pre mňa, no napr. Zubatá, prápadne Sekanínske traily, Vtáčnik, Rokoš a pod. to si dám veľmi rád
Aj ja, aj ja .. prirodne kamenove to je ono. Ziadne trapne hladke traily. Sekaniny som nebol este, furt sa tam neviem dostat
Raz som tak vyskusal nejaky Kellys, co by som normalne ani okom nezavadil, nie kvoli znacke (to mi je ukradnute), ale pretoze bol dost tazky
No ale tazko radit .. pozri si Giant Trance, ci jako sa dnes vola, co ma asi 140/120(130?), ci nejako tak. ALe je to 29er. Nebolo to zle, ked som skusal. Na tvoju vysku mozno aj Mko.
Na komponenty .. deore je uplne fajn, to vyssie je akurat lahsie.
No, neni to lahke, vyberat.