Ako píše imajoros vymeniť výbavu je lacnejšie ako rám. Časom sa niečo aj tak zoderie alebo zničí tak vymeníš za vyššiu radu. A rozdiel medzi napr. Deore a XT a pod. nie je v dnešnej dobe nejaký priepastný, aby si bral slabší rám. Dobrý rám je základ.
Caute mate niekto skusenosti xcaliber 9? Ja som si kupil 2023 a zatial som mega spoko ram je dobry len jedna vec ma sere ze vzadu je rychloupinak a vpredu pevna os.Trosku mam obavy z toho rychloupinaka ohladom agresivnejsej jazde
Tiež mám X-Caliber 9, tiež mi to QR-ko vzadu príde komické...ale jazdilo sa agresívne aj v dobe rýchloupinákov. Ja by som to až tak nedramatizoval. To sú teraz všetci hotoví z pevných osiek, väčšina ani nevie vlastne prečo (chcú to, lebo počuli, že je to lepšie). Zas on ten TREK nie je nijaký začiatočník, že by šiel vyložene hazardovať. Proste ľudia chceli tie šibnuté návarky na stojany, tak im to tam dal no... Osobne sa toho nebojím, akurát tých nábojov pre 141-ku je pomálo.
Ja mám ešte X-Caliber 8 z roku 2021 a tiež QR vzadu. Toto je najväčší fail od TREKU, že to tam dáva. Ten rám pre Xcalibery je od roku 2020 myslím bez zmeny. Menia len farby.
Dokonca najnovší marlin 8 má už aj teleskop v základe a tuším aj pevnú os vzadu. Trek musí upgradovať xcaliber čo najskôr! A mali by prestať dávať RS Judy na tie bajky. Je to strašný šunt a RS recon je len o trochu drahší ale stokrát lepší
Zdravim, nechcem zbytocne zakladat novu temu, tak sa spytam tu. Predavam FuelEx a vyberam nastupcu. Po dlhom zvazovani som sa rozhodol pre ProCaliber. Teraz mam ale dilemu ci zobrat stary 9.7 gen2 alebo novy 9.6 gen3
Je este moznost kupit jazdeny 9.8 gen2
Je pravda ze na gen2 treba kupit teleskopicku sedlovku, ale udajne zadok na nom viac pruzi. Tak ty co jazdia gen2, menili by ste za 3?
Dik
Moze byt, ze mas slabo/silno utiahnute lanko lockoutu. Teda, ak mas lockout z riaditok. Skus dostelovat.
Neviem ti teraz povedat ci je utiahnute slabo a treba dotiahnut alebo naopak, lebo Fox menil system a niektore rocniky su push-to-lock a niektore push-to-unlock.
A aký model si nakoniec vybral?Ja som šiel ešte do staršieho gen 2 9,7 modelu ale mám tam osadenú RS REBA RL 110mm a tiež pohupuje aj v zamknutom stave oproti SIDke ktorú mam na inom biku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dokonca najnovší marlin 8 má už aj teleskop v základe a tuším aj pevnú os vzadu. Trek musí upgradovať xcaliber čo najskôr! A mali by prestať dávať RS Judy na tie bajky. Je to strašný šunt a RS recon je len o trochu drahší ale stokrát lepší
Je este moznost kupit jazdeny 9.8 gen2
Je pravda ze na gen2 treba kupit teleskopicku sedlovku, ale udajne zadok na nom viac pruzi. Tak ty co jazdia gen2, menili by ste za 3?
Dik
Neviem ti teraz povedat ci je utiahnute slabo a treba dotiahnut alebo naopak, lebo Fox menil system a niektore rocniky su push-to-lock a niektore push-to-unlock.
Tam je Fox 32, ale uz uvazujem ze ju casom vymenim za 34-ku 120 zdvih