chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja som dnes po dlhšom zvažovaní či znovu dám na obe kolesá miniony, objednal dopredu HR 2 2,3" a dozadu Minion DHR 2 2,3" oba v 2C zmesi, tak som na to zvedaví
hej, len ten agresor bude skôr asi na suchší podklad, netvrdím , že nezvládne aj menšie blato, no podľa mňa bude DHR 2 vzadu lepší v ťažšom teréne a blate, tie štuple sú trochu redšie a nemali by sa zanášať tak ako na agresorovi a navyše sú trochu aj vyššie, takže aj brzdiť by sa s ním malo lepšie
Asi hej ale skôr mi príde aggressor menej agresívny ako HR2 (aj keď to tak neznie) a to mi viac sedí vzadu, predsa len nejaký asfalt a mojich skoro 100kg
To určite, no porovnával som DHR 2 s agresorom, teda dozadu a nie s HR 2 ten dopredu. Agresor bude vzadu určite rýchlejši ako minion, pokiaľ jazdíš aj dosť asfaltu, tak asi lepšia voľba. Dobre si stanoviť priority, lebo každý bude lepší v iných podmienkach, univerzál proste neexistuje, vždy to bude trochu o kompromisoch
Ahojte,
rad by som sa spytal ci by sa dali dat plaste 40-622 / 28x1,50 do rafiku 622x21. Ako tak pozeram internet tak, ak som spravne pochopil tak by sa mi tam malo zmestit vsetko s oznacenim 622 (ci to bude 28" alebo 29") ?. Lebo popravde v tom mam trochu hokej. Vsade ine znacenie a ine tabulky. Rad by som totiz presiel z horskych 29x2,25 na nieco lahsie cross/trekingove.
28" a 29" je v tomto pripade to iste, riadis sa len tym rozmerom 622, resp. 700. Cize ano, mozes kupit aj hocijaky 29" MTB plast (622) alebo hocijaky cestny plast (622 / 700) a bude Ti pasovat.
OK dakujem. Mam este jednu otazku a sice: nasiel som udaj k oznaceniu 40-622 ze zodpoveda: 28 x 1.50 28 x 1 5/8 x 1 1/2. Posledne dva udaje chapem: 1 5/8 ako vysku plasta (cize okolo 4,1 cm) a 1 1/2 ako sirku plasta (teda 3,81 cm). Ale co je ten prvy udaj 1.50 ? Ma to byt vonkajsi priemer plasta ale to sa mi nezda.
riesim nove plaste na EN jazdenie + bikeparky zatial som sa zasekol na Conti Der Baron Projekt (zmes Black Chilli) a Schwalbe Magic Mary Evo Super Gravity (zmes trailstar/vertstar) Vraj Baron Projekt je skor do mokra a drzi paradne neviem ci sa s nim da jazdit rovnako dobre aj za sucheho prasneho pocasia. Magic Mary cim makksia zmes (vertstar) tym lepsie do mokra ale vraj sa odtrhavaju drapy tak neviem - da niekto nejake tipy ?
ja jazdim barony, hlavne na nejake enduro, do bajkparku mam ale DHF a DHR minion v ST zmesi. Keby som nemal minion, barony by sa uzivili tiez. Drzia aj za sucha v norme.
nad DHF+DHR som uvazval no vraj na vlku az tak nedrzia aj ked som sa tam nesprtal velmi vo zmesiach, ja by som chcel nieco co nemusim prezuvat aj ked pocitam s tym ze ked zovlim pneu co drzi v parku na druhu stranu bude blbo odvalovat pri AM vyjazdoch a naopak, ale chcem radej plast ktory poradne lepi, cize hovoris ze baron do parku OK ale lepsie minony ? Najviac ma laka ist do Magic Mary no mam strach z vydzre plastov
Tak idem do Magic Mary vo verzii Addix soft (dozadu) a ultra soft (dopredu) super g.
Addix soft je kvalitejsia trailstar zmes a addix ultrasoft zase vyssi ekviv. k vertstar.. tak som zvedavy
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rad by som sa spytal ci by sa dali dat plaste 40-622 / 28x1,50 do rafiku 622x21. Ako tak pozeram internet tak, ak som spravne pochopil tak by sa mi tam malo zmestit vsetko s oznacenim 622 (ci to bude 28" alebo 29") ?. Lebo popravde v tom mam trochu hokej. Vsade ine znacenie a ine tabulky. Rad by som totiz presiel z horskych 29x2,25 na nieco lahsie cross/trekingove.
Dakujem za rady.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cyklokros/continental-cycloxking-sport-krosovy-plast-drot-35-622.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cyklokros/continental-cyclocross-speed-35-622-krosovy-plast-kevlar-2141.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cyklokros/schwalbe-x-one-bite-performance-trekingovy-plast-kevlar-33-622.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cyklokros/challenge-gravel-grinder-comp-krosovy-plast-drot-700x38.html
first-novice: 1,5 je sirka plasta, teda vonkajsi priemer
vyzera to tak, ze tam mas rozmery dvoch roznych plastov
vyska plasta zalezi na sirke rafika - to v rozmere nebude popisane ...
A na inej stranke: "Existuje ještě palcové označení ve formě 28x1 5/8 x 1 3/8 ( přibližný vnější průměr x výška x šířka pláště)". (zdroj: https://www.hupnakolo.cz/cms/poradna/jak-vybrat-plaste-na-kolo)
Addix soft je kvalitejsia trailstar zmes a addix ultrasoft zase vyssi ekviv. k vertstar.. tak som zvedavy