chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ja ich jazdim v predu aj vzadu v sirke 2,25. Nemozem si ich vynachvalit. Pri mojej vahe 100 kg ani v tazkom terene na skalach a uvolnenych kamenoch som zatial nemal defekt. Drzia dobre aj na mokrom terene. Sneh som zatial neskusal. Na prednom ho mam okolo 1500 km a nevidiet skoro ziadne opotrebenie. Do zadu som ho dal asi pred 300 km a tiez ziadne znamky opotrebenia alebo odtrhnutych stuplov. DD som kupil hlavne kvoli svojej vahe ale ak nas okolo 70 kg asi by ti stacil aj Snake skin. V predu ten DD jazdi aj kamos ktory ma 108 kg a tiez hovori ze lepsi plast si nevie predstavit. Tiez som ich kupil v suncykle ktory tiez mozem odporucit,
Nahodiť môžeš v podstate všetko čo má vnútorný priemer 622mm, či už tekking, cyklokros alebo cestné plášte. Dôležité je však nedať užší plášť, ako je vonkajšia šírka samotného ráfiku
Z testu nejakých nových plášťov vyberám nejaké výnimočné výsledky (nové ešte netestované/neznáme plášte, v kategórii kde je v súčasnosti len pár zástupcov iných značiek):
Schwalbe Thunder Burt, 29x2,1, má valivý odpor 17,9W. Pacestar zmes. 416g.
Contintental Speed Kind 29x2,2, má valivý odpor 15,6W. Black chilli zmes. 457g.
Schwalbe lepšie drží, vzor má ešte širší (ale objem je menší). Je o trochu menej odolný ako Continental, takže naozaj extrémny papier.
Preto sa ukazuje ako najlepšia voľba (mimo asfaltu) v prípade týchto ultra rýchlych plášťov tento Schwalbe v prevedení RaceGuard. Bude aj držať, odolnosť bude výrazne lepšia a hmotnosť+rýchlosť bude stále veľmi dobrá.
Schwalbe lepšie drží, vzor má ešte širší (ale objem je menší). Je o trochu menej odolný ako Continental, takže naozaj extrémny papier.
Continental nie je tiez nic extra .... ja mam s nim zlu skusenost . Od zaciatku sezony do teraz sa mi podarilo zodrat bocnu stenu do latky. Na dalsi rok continental urcite nekupm :/
Nie nemam 29 ale len 26 Rubber Queen v Bikerovi vysli top tak som chcel vyskusat ale zistil som ze maju papierove bocne steny ako aj schwalbe ... som si myslel ze conti vydrzia viac ale sklamali ma :/
To ze je stena tenka neznamena ze je papierova. Conti pri vyssich modeloch pouziva viacero vrstiev kvalitnej tkaniny. Docieli sa tym znizenie vahy a zvysenie odolnosti.
kenty: mal si kevlarovu black chilli so zosilnenou stenou ci lacnu drotovu ? v piatok som spravil jednu jazdu s 2.4 Blackchilli zosilnenou a prisla mi pevnejsia pri bocnych naklonoch ako FA
Ja mal drotovu ale aj ta by mala vydrzat viac ako necelu sezonu ... vsak WTB vydrzali na druhom bajku viac ako conti ..... pozeram ze aj ked mas uz nejaku znacku aj tam si musis priplatit aby ti to vydrzalo ....
asi tak. odhadovat vydrz plastov na sezony? je predsa rozdiel ci spravis 1000km (alebo aj 100 ked sa suchnes po kraji skaly a odnesie si to bocnica) po ostrych skalach alebo 3000km po spevnenom suchom povrchu
No na CTM som urobil za minuly rok asi tolko km ako tuto na RM a plus nieco sa na nom najazdilo aj tuto sezonu ... ked ho mal bracho pozicany ..... a tereny tie iste ale uz viem ze aj u znacky si musim davat pozor lebo nieje plast ako plast
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem
Ja ich jazdim v predu aj vzadu v sirke 2,25. Nemozem si ich vynachvalit. Pri mojej vahe 100 kg ani v tazkom terene na skalach a uvolnenych kamenoch som zatial nemal defekt. Drzia dobre aj na mokrom terene. Sneh som zatial neskusal. Na prednom ho mam okolo 1500 km a nevidiet skoro ziadne opotrebenie. Do zadu som ho dal asi pred 300 km a tiez ziadne znamky opotrebenia alebo odtrhnutych stuplov. DD som kupil hlavne kvoli svojej vahe ale ak nas okolo 70 kg asi by ti stacil aj Snake skin. V predu ten DD jazdi aj kamos ktory ma 108 kg a tiez hovori ze lepsi plast si nevie predstavit. Tiez som ich kupil v suncykle ktory tiez mozem odporucit,
Schwalbe plášť NOBBY NIC 27.5x2.40 (62-584) TLR plášť, kevlar
38,99 €
MOC 44,99 €Schwalbe Thunder Burt, 29x2,1, má valivý odpor 17,9W. Pacestar zmes. 416g.
Contintental Speed Kind 29x2,2, má valivý odpor 15,6W. Black chilli zmes. 457g.
Preto sa ukazuje ako najlepšia voľba (mimo asfaltu) v prípade týchto ultra rýchlych plášťov tento Schwalbe v prevedení RaceGuard. Bude aj držať, odolnosť bude výrazne lepšia a hmotnosť+rýchlosť bude stále veľmi dobrá.
dobre čítam že je to SS verzia?
savings Schwalbe Nobby Nic 29x2.25" Performance Addix E-50 plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 44,99 €Continental nie je tiez nic extra .... ja mam s nim zlu skusenost . Od zaciatku sezony do teraz sa mi podarilo zodrat bocnu stenu do latky. Na dalsi rok continental urcite nekupm :/
Máš Speed King s Black Chilli zmesou?