chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
teoria a meranie nie je problem, dokonca sa meranim zivim. Len vzdy ma to napadne ked sadnem na bike a zistim, ze nemam nastaveny tachometer. A v tej chvili sa idem radsej previezt ako merat
No podľa tabuliek to nie je celkom presné, takže lepší spôsob bude meranie otáčky, ako píše Silva. Mne tam po meraní vyšiel iný výsledok, ako uvádzali tabuľky. Meraním dostaneš presnejšiu (reálnejšiu) hodnotu.
Meranie obvodu pneu, resp. priemeru kolesa s pneu je nem dobre. Zaťažením pneu (jej stlačením) sa obvod zmenší. Preto treba merať tak, ako uviedla *Silva" ale pri zaťažení váhou bikera (teda pri jazde)
Ja som nastavoval tacháč podľa Edge 705 na prevažne rovnej trase za dobrého družicového príjmu.Upravoval som hodnotu (obvod) v nastavení tacháča dovtedy, kým mi prejdená vzdialenosť nesedela s družicami nameranou vzdialenosťou.
Predchádzajúci rozdiel medzi meraním obvodu nezaťaženého kolesa a obvodu počas jazdy mi urobil cca 2% čo je už dosť veľká odchýlka.
Kalibrovanie tacháča podľa GPS podľa mňa nie je dobrý nápad. Radšej by som kalibroval GPS podľa tacháča. Ak by to šlo. Stačí sa pozrieť detailne na trasu zaznamenanú GPS-kom, a človek heď pochopí, že štatistiky vytiahnuté z takýchto údajov majú od reality relatívne ďaleko.
Záleží podľa čoho kalibruješ. Ak myslíš mobil s GPS, tak to je o ničom. Pri zapisovaní GPS polohy pri kvalitnom prijme, dobrom prijímači a zapisovaní dát každú sekundu môže byť záznam skrátený len v zákrutách. Podľa odborných statí je to však len pár promile na 100 km.
Deň za dňom zisťujem aký strašne lenivý som. Hodnotu som vzal odtiaľto pre svoj rozmer plášťa http://202.215.251.86/data/resources/tire_size_chart_v2.pdf a rozdiel nejakých 1-3% mi je ukradnutý. Ale verím, že niektorí ste puntičkári a fakt vám na tom záleží.
Čo mám tabuľku od SIGMy tak tam sú rozdielne údaje ako tie na ktoré si dal odkaz. Na Conti X-King 2,2 som podľa tabuľky mal dať 2100 mm. Toto nastavenie mi robilo 4-6% navyše.
(väčšinou výrobcovia pneu používajú "bulharský" meter aby mohli uvádzať nižšiu váhu oproti konkurencii pri tom istom udanom rozmere)
Čo mám tabuľku od SIGMy tak tam sú rozdielne údaje ako tie na ktoré si dal odkaz. Na Conti X-King 2,2 som podľa tabuľky mal dať 2100 mm. Toto nastavenie mi robilo 4-6% navyše.
(väčšinou výrobcovia pneu používajú "bulharský" meter aby mohli uvádzať nižšiu váhu oproti konkurencii pri tom istom udanom rozmere)
Tiež som mal podľa tabuliek od SIGMy väčšiu hodnotu, ako som nameral, je to troška nadhodnotené. Najlepšie je premerať metrom prejdenú vzdialenosť (otáčku kolesa).
Mám v pláne "prezuť" bicykel. S terajšími Švábkami Smart Sam 2,1 drát som bol v celku spokojný, vcelku dobrý univerzál, ale rád by som dal niečo, čo lepšie drží, keď je mokro.
Blato nejazdím, ale občas je v lese mokro a tam stabilita na terajších plášťoch už nie je dostačujúca. Mám vyhliadnuté: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-continental-x-king-rs-2-2/4959
Moja otázka: je rozumné rozmýšľať nad inou šírkou dopredu a inou dozadu?
Ak áno, tak ako to nakombinovať
Jazdím XC, nejazdím v daždi (blato) a obutie bude aj s dušami.
ďakujem za odpovede.
Myslím, že X-Kingami budeš spokojný. Univerzálne a slušná výdrž. (prevedenie RS) Ich udávaná šírka 2,2 palca je tak v reále 2,15. Širšia pneu sa zvykne dopredu dávať z dôvodu, že lepšie tlmí drobné nerovnosti a nárazy a vpredu je aj menší valivý odpor ako na zadnej. No nie je to až zase taká veľká výhra. Ja radšej rovnaké a točím zadok-predok z dôvodu rovnomerného opotrebenia.
Rozmýšľal som aj nad RaRa alebo RoRo, ale tam sa stále skloňuje výdrž a väčšia náchylnosť na defekty.
Myslím, že s tou rozdielnou šírkou špekulovať nebudem, v mojom prípade to asi nebude mať veľký zmysel.
Ešte pohľadám nejaké ľahké duše a bude to komplet.
vladoNM zalezi aku verziu si kupis, ak zakladnu performance verziu tak zazraky necakaj. RaRa odporucam evolution snake skin. Nevyhoda je cena, ale ked vychytas akciu tak sa oplati.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som nastavoval tacháč podľa Edge 705 na prevažne rovnej trase za dobrého družicového príjmu.Upravoval som hodnotu (obvod) v nastavení tacháča dovtedy, kým mi prejdená vzdialenosť nesedela s družicami nameranou vzdialenosťou.
Predchádzajúci rozdiel medzi meraním obvodu nezaťaženého kolesa a obvodu počas jazdy mi urobil cca 2% čo je už dosť veľká odchýlka.
toto je najpresnejsi sposob (dufam, ze si na biku sedel ked bol v pohybe
Este presnejsi bude spravit 10 otacok a vziat si pasmo...
Tiež som mal podľa tabuliek od SIGMy väčšiu hodnotu, ako som nameral, je to troška nadhodnotené. Najlepšie je premerať metrom prejdenú vzdialenosť (otáčku kolesa).
Blato nejazdím, ale občas je v lese mokro a tam stabilita na terajších plášťoch už nie je dostačujúca. Mám vyhliadnuté:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-continental-x-king-rs-2-2/4959
Moja otázka: je rozumné rozmýšľať nad inou šírkou dopredu a inou dozadu?
Ak áno, tak ako to nakombinovať
Jazdím XC, nejazdím v daždi (blato) a obutie bude aj s dušami.
ďakujem za odpovede.
Continental Race King 27.5x2.20" ProTection plášť, TLR, kevlar
67,99 €
MOC 74,99 €Myslím, že s tou rozdielnou šírkou špekulovať nebudem, v mojom prípade to asi nebude mať veľký zmysel.
Ešte pohľadám nejaké ľahké duše a bude to komplet.