chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Na novú sezónu mi treba nové plášte, takže ktoré z týchto zobrať?
Kenda Karma 2.1 drát
Maxxis Ignitor 2.1 drát
Schwalbe Smart Sam 2.1 drát
alebo poraďte niečo podobné v cene tých 15€/ks
budú používané z 90% na suchu - les, polné cesty, lúky...občas nejaká tá cesta tak do 15%
no tak ignitori tie idu dost rychlo dole. niesu ziaden zazrak ale na prachu budu pravdepodobne lepsie drzat nez SS. tie su rychle a aj dlho vydrzia taky univerzal . no a tie kendy budu skor do narocnejsich podmienok lepsi grip ale aj pomerne lahke rychle..inak este je continental moutain king. pootm sa da ritchey z max ale ten je lepsi do zadu..
Ja som mal ten ignitor, nieje to žiadná sláva. Nenormálne ma brzdil. Potom som si kúpil specialized fast track, ktorý je pomerne lacný, a bol o dosť lepší ako ignitor.
no tak ignitori tie idu dost rychlo dole. niesu ziaden zazrak ale na prachu budu pravdepodobne lepsie drzat nez SS. tie su rychle a aj dlho vydrzia taky univerzal . no a tie kendy budu skor do narocnejsich podmienok lepsi grip ale aj pomerne lahke rychle..inak este je continental moutain king. pootm sa da ritchey z max ale ten je lepsi do zadu..
Ja som jazdil najprv Z-max a teraz SS a mozem prehlasit ze zatial najlepsi plast aj ked je uz pomerne zodraty tak este dobre zabera. Jediny teren na ktorokm je zly je pri vyjazde z potoka ak je tento vyjazd vydlazdeny kamenmi.
Michelin XC Dry 2 su velmi dobre plaste na tvrdy a suchy povrch. Na mokrom , trave a pod nedrzia Taktiez su pomerne odolne ale i tazsie. FF od Schwalbe su lahucke, prepichne ich uz aj zly pohlad a nedrzi nikde s vynimkou hladkeho cisteho asfaltu
Budem sa opakovat. Drviva väcsina hlada plaste s UNI vlastnostami, cenovo prijatelne a s dlhou zivotnostou.
Takze porovnajte hocico s tymito : IRC MYTHOS II
Ku dnesnemu dnu najazdene 6100 km. Predny uplne v pohode, zadny ma stredovy vzor este cca 1,5-2 mm. Kedze sa blizi nova sezona na vesiaku mi uz visi peknucny novy zadny Viac najde aj tu : viewtopic.php?f=2&t=18057&st=0&sk=t&sd=a&hilit=IRC+mythos&start=45
CraObs: mam doma 2.3" TNT na AM ... pripravene na novu sezonu .. 2.1" tie, co maju 400g som zatial nezohnal, ale zhanat budem na jar, to by uz mohli mat. Zatial mam skusenosti len s Geax Gato 1.9" a Geax Argo 2.1" tubeless, a som spokojny
edit: tie 380g su Barro Race, chybicka se vloudila
presne nad tymi uvazujem ale ma stve ze TNT verzie ma vlastne len Geax
takze to vidim na Schwalbe NN 2,25 snake skin vs Conti. MK 2,4 vs Geax BM 2,3.. kazdopadne Geaxy sa mi na bezpecne NoTubes riesenie zdaju najvhodnejsie, ale ta vaha dokonca aj obycajna verzia straca na hadi NN 60g
btw ked ich mas doma tak mozes zmerat pls realnu sirku tych 2,3? lebo NN 2,25=MK 2,4 v reale v mm
Tak som to zmeral ... udaje su sirka/vyska v mm, bez stuplov
Geax Barro Mountain 2.3 TNT na rafku Dt Swiss XR 1540 = 52/48
Rocket Ron 2.1 na rafku American Classic = 49/47
Schwallbe Albert tubeless/wire na rafku Mavic 321 = 51/51 a 50/48
Co sa tyka optiky, BM 2.3 je cca to iste, alebo malinko viac co Albert 2.25 tubeless (stara verzia), co je cca asi dusovy stary Fat Albert 2.3, skor malinko menej. Dezen vyzera good, a ak je ta guma, co som uz skusal, tak to bude super.
Co sa tyka zaoblenia, tak Geax je obly .. nie plochy ako Schwalbe .. takze imho znacne lepsi grip pri vacsom naklone.
Je to poctiva tubeless guma, cize ziadne papierove boky, akurat je treba ten sprej, alebo tekutinu , kvoli absencii gumoveho potahu v jazdnej casti (TNT).
edit: ntw, tlakovane 40 psi .. alberty asi 30-35 psi
Vaha plasta je +/- 700g, co je vzhladom na dezen, objem a urcenie a bezdusak fakt bomba
Vyska stuplov je cca 4mm
tak tipujem ze ani klasiky nebudu mat take papierove boky ako NN alebo MK, ono ta minivaha sa niekde musi prejavit..
s maglajzom sa rata aj do normal UST takze ziaden problem..
kde si ich vlastne bral a co ta vysli?
ja mam tie Barro Race 380gramove, vaha sedi +-10g (navazil som 380 ale stara vaha tak preto +-). Inak su uzucke aj dost nizke, papierovo maju mat 2", ale na 2" Karmu sa to nechyta. Dokonca aj Rubena Acris 1,9" sa mi zdala malicko sirsia, mozno porovnatelna. Dalsie postrehy: super rychle; v priamom smere idu lahko do smyku, ale predvidatelne; v zakrutach drzia slusne, viac ako som cakal; makka zmes = velmi rychlo ide dole dezen najma na zadnom (300km - cca40% dole zo zadneho); zatial som ich jazdil len po okoli = polnacky, asfaltky a lesne cesticky a chodniky (vsetko skor pevny povrch, suchy alebo mirne mokry);
teraz som ich prehodil za Tioga Red Phoenix, ale v lete ich dam spat a skusim na nich aj nejaky maratonik
inak doteraz som ich jazdil s dusami, ale v lete planujem nahodit na noTube. Tiogy uz su na noTube a v pohode drzia (nejazdil som ich vsak este).
tie Tiogy su Red Phoenix 2" Slow Rebound zmeska (tusim by mali mat 510g podla vyrobcu, ale navazil som 560 resp. 580g) - maju na ne v CRC 50% sale tak som sa ulakomil, ale teraz ked vidim, uz maju aj Barro Marathon po 17libier zacinam lutovat, ze som nepockal. Chcel som prave tieto Marathony, ale nenasiel som dobru cenu vtedy.Podla mna to budu faj univerzaly a 2,3" snad aj pohodlne .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kenda Karma 2.1 drát
Maxxis Ignitor 2.1 drát
Schwalbe Smart Sam 2.1 drát
alebo poraďte niečo podobné v cene tých 15€/ks
budú používané z 90% na suchu - les, polné cesty, lúky...občas nejaká tá cesta tak do 15%
dobrá cena, slušné vlastnosti...
Ja som jazdil najprv Z-max a teraz SS a mozem prehlasit ze zatial najlepsi plast aj ked je uz pomerne zodraty tak este dobre zabera. Jediny teren na ktorokm je zly je pri vyjazde z potoka ak je tento vyjazd vydlazdeny kamenmi.
Michelin XC Dry 2 su velmi dobre plaste na tvrdy a suchy povrch. Na mokrom , trave a pod nedrzia
Takze porovnajte hocico s tymito :
IRC MYTHOS II
Ku dnesnemu dnu najazdene 6100 km. Predny uplne v pohode, zadny ma stredovy vzor este cca 1,5-2 mm. Kedze sa blizi nova sezona na vesiaku mi uz visi peknucny novy zadny
http://www.geax.com/en/products/?cat=3&prod=9
edit: tie 380g su Barro Race, chybicka se vloudila
takze to vidim na Schwalbe NN 2,25 snake skin vs Conti. MK 2,4 vs Geax BM 2,3.. kazdopadne Geaxy sa mi na bezpecne NoTubes riesenie zdaju najvhodnejsie, ale ta vaha
btw ked ich mas doma tak mozes zmerat pls realnu sirku tych 2,3? lebo NN 2,25=MK 2,4 v reale v mm
BM 2.3 mam skoro nasadene prave kvoli meraniu na rafku, (asi mesiac
Inak niekto mi vravel, ze vraj TNT robi este niekto ..
Jazdil som inak MK2.2 ... sirka cca ako Ralph 2.1 alebo Rocket Ron 2.1 (no, Ron mozno malicko malicko sirsi). A Speed King 2.1 bol uzky ako bezna 1.9
Geax Barro Mountain 2.3 TNT na rafku Dt Swiss XR 1540 = 52/48
Rocket Ron 2.1 na rafku American Classic = 49/47
Schwallbe Albert tubeless/wire na rafku Mavic 321 = 51/51 a 50/48
Co sa tyka optiky, BM 2.3 je cca to iste, alebo malinko viac co Albert 2.25 tubeless (stara verzia), co je cca asi dusovy stary Fat Albert 2.3, skor malinko menej. Dezen vyzera good, a ak je ta guma, co som uz skusal, tak to bude super.
Co sa tyka zaoblenia, tak Geax je obly .. nie plochy ako Schwalbe .. takze imho znacne lepsi grip pri vacsom naklone.
Je to poctiva tubeless guma, cize ziadne papierove boky, akurat je treba ten sprej, alebo tekutinu , kvoli absencii gumoveho potahu v jazdnej casti (TNT).
edit: ntw, tlakovane 40 psi .. alberty asi 30-35 psi
Vaha plasta je +/- 700g, co je vzhladom na dezen, objem a urcenie a bezdusak fakt bomba
Vyska stuplov je cca 4mm
s maglajzom sa rata aj do normal UST takze ziaden problem..
kde si ich vlastne bral a co ta vysli?
teraz som ich prehodil za Tioga Red Phoenix, ale v lete ich dam spat a skusim na nich aj nejaky maratonik
inak doteraz som ich jazdil s dusami, ale v lete planujem nahodit na noTube. Tiogy uz su na noTube a v pohode drzia (nejazdil som ich vsak este).
tie Tiogy su Red Phoenix 2" Slow Rebound zmeska (tusim by mali mat 510g podla vyrobcu, ale navazil som 560 resp. 580g) - maju na ne v CRC 50% sale tak som sa ulakomil, ale teraz ked vidim, uz maju aj Barro Marathon po 17libier zacinam lutovat, ze som nepockal. Chcel som prave tieto Marathony, ale nenasiel som dobru cenu vtedy.Podla mna to budu faj univerzaly a 2,3" snad aj pohodlne