chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
NN + RaRa jazdím od mája. Samozrejme ss verzie. Jazdím podobný terén ako ty. Mám ich bezdušovo obuté a zatiaľ som nemal problém, aj keď po kamenistom zjazde zo Strážova RaRa zakvitol škvrnami od tmelu, stačilo dofúknuť a pohoda, jazdím ďalej
O lacných verziách plášťov ani neuvažuj.
Oba plášte mám v Pacestar verzii, stačí na zmiešaný terén aj do vlhkého, či mierne mokrého terénu.
Nemáte dajaký tip, čo urobiť pri výmene plášťa, aby si plášť dobre sadol? Skúsil som vyšší tlak, mydlovú vodu, trošku jazdiť s mäkšími kolieskami a nič.
Nemáte dajaký tip, čo urobiť pri výmene plášťa, aby si plášť dobre sadol? Skúsil som vyšší tlak, mydlovú vodu, trošku jazdiť s mäkšími kolieskami a nič.
co tak priemyselne mydlo ? poriadne potriet patky a rafik a zasadne to zlepsi nasadenie plastu
Rozmýšľam aký plášť dať dopredu na 29er. Momentálne mám MK2 2,4 ale nepovedal by som že je to zrovna ideál. Jazdím takú všehochuť tu v okolí Žiliny.
Výber som zúžil na NN a Hans Dampf, obidva 2,35 a Trailstar. Chcel som aj Highroller ale kvôli váhe som ho vylúčil.
HR 2 má vyššiu váhu ako udáva výrobca - v miestnom cyklo obchode som ho hodil na váhu a bolo to cca 970g. Nevie ich niekto porovnať ako sú na to s odporom pri šlapaní?
Dnes som otestoval prvy krat aky je Maxxis High Roller II 2.30 EXO TR na zadnom kolese. No mal tam byt uz davno. Taku istotu som este nemal. Hlavne teda v ostrych tockach a v smykoch. Do kopca som rozdiel oproti DHR II necitil.
chceš ušetriť? Smart Sam za 10€/ks - na jazdenie v okolí KE úplne postačuje. Navyše sú tiché aj na asfalte a dlho vydržia. Ja ich mám momentálne na HT, ale keď sa zjazdia Rocket Rony na rizeku, tak pôjdu aj na neho. Najlepšie plášte, čo som zatiaľ mal, Rocket Ron je proti nim odpad. Ale ľahký, to je pravda...
Môžeš prípadne toho NN vymeniť za RocketRon-a, sa mi osvedčil slušne, podrží aj v jemnom náklone a mám pocit že sa lepšie čistí ako NN. A nie je taký balón .
Teda myslím Butcher control 29 2.3 bliss2ready . Váha dobrá, dezén tiež, ale len pokiaľ človek nevidí ako strašne tenké sú tie bočnice. Plus teda je 2.3 Butcher je užší ako napríklad 2.25 ardent. Za mňa to je prvý a zároveň posledný spešl plášť. Maxxis je istota. Iné značky som zatiaľ neskúšal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Caute, hladam parn novych plastou, predstavujem si nieco ako NN/RaRa alebo Ardent/Ikon (p/z).
Jazdim v okoli KE, cize hladky povrch, hlina, listie, korene, oble kamene, raz za (dlhy) cas nejake jemne blatko, nenakladam tomu nejak extra. Tu na shope som pozeral (dopredu):
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-tl-easy-ss-26x2-25-mtb-plast-kevlar.html
Alebo
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-nobby-nic-evo-liteskin-psc-mtb-plast-kevlar.html
Za 1.: treba mi do horeuvedenych podmienok bocnicu ss? Je lite skin az taky papier?
Za 2.: Gatestar alebo Pacestar? Aky je rozdiel?
Dozadu by som asi bral tvrdy rara performance.
A k maxxisu, do ich oznaceni sa ale ze vooooooobec nerozumiem, boli by ste ochotni mi nejake poradit?
Vdaka
NN + RaRa jazdím od mája. Samozrejme ss verzie. Jazdím podobný terén ako ty. Mám ich bezdušovo obuté a zatiaľ som nemal problém, aj keď po kamenistom zjazde zo Strážova RaRa zakvitol škvrnami od tmelu, stačilo dofúknuť a pohoda, jazdím ďalej
O lacných verziách plášťov ani neuvažuj.
Oba plášte mám v Pacestar verzii, stačí na zmiešaný terén aj do vlhkého, či mierne mokrého terénu.
co tak priemyselne mydlo ? poriadne potriet patky a rafik a zasadne to zlepsi nasadenie plastu
http://www.brillanttrade.sk/images/products-cache/3437-mydlo-priemyselne-mazlave-9-kg_w270_h200.jpg
A dopredu by som mal dat daco agresivnejsie? (ardent?)
Výber som zúžil na NN a Hans Dampf, obidva 2,35 a Trailstar. Chcel som aj Highroller ale kvôli váhe som ho vylúčil.
Ale zas pri tých cenách, za 40e máš HD - 850g (http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-hans-dampf-evo-tl-easy-ss-29x2-35-mtb-plast-kevlar.html), a za 27e máš HRII - 910g (http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-high-roller-ii-exo-protection-tr-plast-kevlar-29x230.html).
Rozdiel vo váhe len 60g, to je tak podstatný váhový rozdiel, že si ten HRII zavrhol? Zaujimavé...
V tom prípade neváhaj a bež do NN, prijateľná trakcia, ale o dosť menšia váha (725g).
A dopredu by som mal dat daco agresivnejsie? (ardent?)
chceš ušetriť? Smart Sam za 10€/ks - na jazdenie v okolí KE úplne postačuje. Navyše sú tiché aj na asfalte a dlho vydržia. Ja ich mám momentálne na HT, ale keď sa zjazdia Rocket Rony na rizeku, tak pôjdu aj na neho. Najlepšie plášte, čo som zatiaľ mal, Rocket Ron je proti nim odpad. Ale ľahký, to je pravda...