chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Zdravím,
na náhradné kolesá si chcem nahodiť slicky šírky cca 1,3" a urobiť si tak z biku tréningový kvázicesťák. Má niekto skúsenosti s takýmto riešením? Prípadne ktoré konkrétne plášte by ste mi odporúčali? V štyroch veľkých predajniach v Prahe asi poznajú iba Schwalbe KOJAK, ale skúsenosti s tým nemali nikde. Ďakujem za každý príspevok
P.S.: riešenie, že by som si kúpil cesťák neprichádza do úvahy z dvoch študentských dôvodov: málo miesta na intráku a málo peňazí v peňaženke
Ja to tak tiež riešim, ale bohužial kolesá mám len jedny
A aké pneumatiky používaš? Tie KOJAK ? Bolo mi povedané, že sú len na hladký asfalt a neviem či slovenské cesty celkom vyhovujú tejto definícii.. Zas aby som nemusel lepiť defekt po každom 5. km
epo xcr mud - skúšal som aj ja otočené a žiaden rozdiel som necítil. Akurát je tento typ plášťa trošku menej vhodný na predné koleso z hľadiska prejazdu zákrut. Málo bočných štupľov - horšie vedie stopu. Preto som nikdy ani nekupoval XCR AT.
Marki007 ak chceš zažiť adrenalín, kúp si Ritchey tom slick. Slabo držia na suchom asfalte a na mokrom je to rýchla smrť. Po krátkom čase som ho daroval kámošovi "turistovi" s tým upozornením, že nedržia. On jazdí len víletné tempo zväčša po asfalte (vodné dielo Žilina a pod.)
Maxxis Detonator 1.5 s aramidovou patkou. Po asi 3.000km minimalne zjazdenie a to ich jazdim prevazne na cykloturisticke vylety ked ma bike cez 35kg + 95kg ja. Vlastne som doteraz na nich nenasiel jedine negativum drzia aj v dazdi aj na strku aj teren sa nich da. Mozem viac nez vrelo odporucit a robia ich myslim aj 1.25.
Celkom by ma inak zaujimalo ci pri slickoch nie je uplne jedno ze ktory, vsak v com uz tam moze byt rozdiel.. ?
(este som pocul dobre ohlasy na authoracke slicky)
Ked uz som v tejto teme tak hladam plaste ktore vydrzia 6.000+ km ak by ste niekto vedeli poradit.
Maxxis Larsen 5mm rez na boku (vybulena dusa). Netusim ako som to chytil. Dezen je este v perfektnom stave, je mi luto vyhodit. Mate niekto skusenost s podlepenim trhliny? Cim a ako? Alebo radsej sa na nu vykaslat a kupit novu? Dakujem.
normalne to podlep aj napr nejakou velkou zpalatou zo sady lepenia na duse a jazdi dalej! Vyhodit je hovadina! Ja som spravil na jednom plasti asi 2 cm rez, podlepil som, bolo to trosicku vydute ale OK - jazdene Dirt, Bikros... Teraz som rezol Big Betty, asi 1 cm, podlepil som to a ani to vidiet nie je.
Maxxis Larsen 5mm rez na boku (vybulena dusa). Netusim ako som to chytil. Dezen je este v perfektnom stave, je mi luto vyhodit. Mate niekto skusenost s podlepenim trhliny? Cim a ako? Alebo radsej sa na nu vykaslat a kupit novu? Dakujem.
5 mm je este v pohode opravitelne - mas dve moznosti:
1. Vystrihni zo stareho uz nepouzitelneho plasta s tenkou bocnicou dostatocne velky kus (cca 35 x 45 mm) a trhlinu podlep vhodnym pruznym lepidlom (Chemopren Silolep a pod.).
Ja mám rez na boku plášťa v dĺžke asi 1,5 cm. Klasická veľká záplata to vyriešila len na krátky čas. Hrany - kraje toho otvoru na plášti trením prederavili prilepenú záplatu, tak som to podlepil kúskom práve vyradeného cestného plášťa a drží to. Ten sa pri stláčaní plášťa len tak neprederie.
Ďalej sa chcem sa opýtať, ako opticky vyzeraju tieto continentaly v šírke 2,2 oproti ostatným pláštom??
Jazdil som maxxis ranchero 2,0 , ale opticky vyzerali na 2,5 , naopak irc mythos 2,1 sa mi zdali opticky ako 1,9....
plášť zadný:
???? no tak tu by som potreboval poradiť, jazdím klasické XC, maratóny....., aby mal dobrý záber a zvládol aj mokrejší terén...
alebo dať ten continental mountain king aj dozadu??
vzadu som skusal obycajny mountain king 2.2.. je uzsi ako specialized fast track 2.0, a jeho jazdne vlastnosti ma vobec neohurili, zabera horsie ako ten zodraty specialized, o nejakej adhezii v zakrutach nemoze byt ani rec a ako nahle prisli na rad mokre listy alebo blato tak to bolo este horsie..
Ak ti nevadí vyššia váha, dozadu WTB Velociraptor, je relatívne ťažký, ale jazdím ho už dlho a nemal som s ním najmenší problém. Mountain kinga jazdím vpredu už nejaký ten mesiac a nesťažujem sa. V bystrici na maratóne bez problémov, blata kopa a nebol problém.
to thesaint :ja som ich jazdil cca 5000 km, .....takmer nezničitelné plášte , v strede majú taký diamantový vzorok, ktorý je vystupený, takže v styku s asfaltom to ide celkom ok.
...ja som bol s nimi spokojný, boli síce tažšie a robustnejšie, ale v tereéne držali....za tých 5000 km cca 2 defekty...
tak tak mnavak, ...po rokoch mám trochu lahší bike, tak ho nechcem zaťažiť .....niečo od 450g-500 g.......neviem, možnu R.Ralph
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na náhradné kolesá si chcem nahodiť slicky šírky cca 1,3" a urobiť si tak z biku tréningový kvázicesťák. Má niekto skúsenosti s takýmto riešením? Prípadne ktoré konkrétne plášte by ste mi odporúčali? V štyroch veľkých predajniach v Prahe asi poznajú iba Schwalbe KOJAK, ale skúsenosti s tým nemali nikde. Ďakujem za každý príspevok
P.S.: riešenie, že by som si kúpil cesťák neprichádza do úvahy z dvoch študentských dôvodov: málo miesta na intráku a málo peňazí v peňaženke
A aké pneumatiky používaš? Tie KOJAK ? Bolo mi povedané, že sú len na hladký asfalt a neviem či slovenské cesty celkom vyhovujú tejto definícii.. Zas aby som nemusel lepiť defekt po každom 5. km
Marki007 ak chceš zažiť adrenalín, kúp si Ritchey tom slick. Slabo držia na suchom asfalte a na mokrom je to rýchla smrť.
Celkom by ma inak zaujimalo ci pri slickoch nie je uplne jedno ze ktory, vsak v com uz tam moze byt rozdiel.. ?
(este som pocul dobre ohlasy na authoracke slicky)
Ked uz som v tejto teme tak hladam plaste ktore vydrzia 6.000+ km ak by ste niekto vedeli poradit.
http://www.bikestore.cc/product_info.php/products_id/113340.html
5 mm je este v pohode opravitelne - mas dve moznosti:
1. Vystrihni zo stareho uz nepouzitelneho plasta s tenkou bocnicou dostatocne velky kus (cca 35 x 45 mm) a trhlinu podlep vhodnym pruznym lepidlom (Chemopren Silolep a pod.).
2. Kup toto (mam doma a vyzera to velmi dobre, ale este som neotestoval - mali by to mat asi aj v Isaku aj v Suncycle): http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13249
plášť predný:
http://www.kupkolo.cz/produkty/Pneu_66/MTB_221/continental_728/Plast-Continental-Mountain-King-Supersonic-26x2,2---kevlar_5507.html
alebo
http://www.kupkolo.cz/produkty/Pneu_66/MTB_221/continental_728/Plast-Continental-X-King---RaceSport-26x2,2---kevlar_89827.html
Vaše skúsenosti s týmito plášťami??
Ďalej sa chcem sa opýtať, ako opticky vyzeraju tieto continentaly v šírke 2,2 oproti ostatným pláštom??
Jazdil som maxxis ranchero 2,0 , ale opticky vyzerali na 2,5
plášť zadný:
???? no tak tu by som potreboval poradiť, jazdím klasické XC, maratóny....., aby mal dobrý záber a zvládol aj mokrejší terén...
alebo dať ten continental mountain king aj dozadu??
Vdaka za rady....
...ja som bol s nimi spokojný, boli síce tažšie a robustnejšie, ale v tereéne držali....za tých 5000 km cca 2 defekty...
tak tak mnavak, ...po rokoch mám trochu lahší bike, tak ho nechcem zaťažiť