chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Je HD 26x2,35 zbytočný na Považský Inovec? Podľa Schwalbe je podobne rýchly ako NN. Keď to tu jazdíte, nevedeli by ste dať porovnanie "valivého odporu"? Vďaka
Zalezi v akej zmesi kupis HD. Ak v Soft tak je tam pomerne velky rozdiel oproti NN, ktory sa robi iba v Speedgrip.
Ak verime meraniam z www.bicyclerollingresistance.com tak rozdiel vo valivom odpore medzi HD v Trailstar (predchodza Addix Soft) a NN Pacestar (predchodza Speedgrip), je az 78%.
HD v Pacestar je potom oproti NN Pacestar pomalsi len o 8%
Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je naozaj pomalsi, aj ked u mna je to trocha skreslene, kedze som presiel z NN/RoRo na HD/NN
Vozil som speedgrip NN vzadu a rovnakú zmes HD teraz a rozdiel je minimálny na asfalte, teréne žiaden. HD má o málo agresívnejšie bočné štuple, takže lepší grip pri naklopení.
Otázka na skúsených, vyváži rozdiel v pohodlí 2.15 oproti 2.0 (schwalbe big Apple) tých cca 100g navyše? 20x2.0/2.15
Ďalej, existujú aj iné 20" plášte od 1.75" s minimálnym valivým odporom a normálnou hmotnosťou (tak do 540g) ak cena nerozhoduje? BMX plášte sa mi zdajú priťažké.
Nazdar, potreboval by som poradit prosim.
Hladam nahradu za moje aktualne plaste Conti X-King 2,4. Mam Corratec Opiate zdvih 150/150 a jazdim uplne vsetko, technicke traily aj do prace po asfalte.
Zhanam plaste co by lepsie drzali ako X-Kingy, nemal som k nim nejak extra doveru, aj ma niekolkokrat riadne smyklo tam kde by som to este necakal.
Na druhej strane by som rad aby tie plaste zas nesli uplne extra tazko, tym ze jazdim aj asfalt do prace skoro denne (trasa Marianka - kacin - Patronka). Ale teda kludne nech idu tazsie ako X-Kingy, hlavne aby lepsie drzali.
Zvazujem nieco ako Ardent 2,4 vzadu a DHF 2,5 vpredu? Pripadne dozadu Aggressor 2,3?
Vdaka za rady.
Skús pozrieť na Schwalbe Nobby Nic, výborný univerzál. V šírke 2.35" bude mať rovnaký resp. o kúsok väčší objem ako 2.4 Conti. Na to, aký má dezén, sa aj prekvapivo dobre valí po asfalte...
Skús pozrieť na Schwalbe Nobby Nic, výborný univerzál. V šírke 2.35" bude mať rovnaký resp. o kúsok väčší objem ako 2.4 Conti. Na to, aký má dezén, sa aj prekvapivo dobre valí po asfalte...
Diky, tie som pozeral hned. Kamos ich mal a hovoril ze su rychle ale smyklace. Tak neviem
Mate niekto skusenosti s vittoria barzo? Paci sa mi ze na nove modely davaju grafen mozno je to len marketing ale tak na bezeckych teniskach mam pocit ze naozaj su stuple odolnejsie ... napr v porovnani s contagripom na salomonoch ... akurat ak mam dat tolko penazi za plaste tak aby fungovali dobre za beznych podmienok
grafén používajú už dlhšie, už je dokonca verzia G 2.0... jazdil som aj bezgrafénovú verziu aj grafénovú, ale nejaký rozdiel som nepostrehol, inak je to výborný plášť dopredu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz mam v predu 21 a vzadu 22,5 alebo naopak ?. Ale od jari budu nove kola a rafiky DT swiss XR391 a tam je vnútorná šírka 25mm
Ok ďakujem
Ak verime meraniam z www.bicyclerollingresistance.com tak rozdiel vo valivom odpore medzi HD v Trailstar (predchodza Addix Soft) a NN Pacestar (predchodza Speedgrip), je az 78%.
HD v Pacestar je potom oproti NN Pacestar pomalsi len o 8%
Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je naozaj pomalsi, aj ked u mna je to trocha skreslene, kedze som presiel z NN/RoRo na HD/NN
Ďalej, existujú aj iné 20" plášte od 1.75" s minimálnym valivým odporom a normálnou hmotnosťou (tak do 540g) ak cena nerozhoduje? BMX plášte sa mi zdajú priťažké.
https://www.schwalbe.com/en/gravel-reader/schwalbe-g-one-ultrabite
https://www.schwalbe.com/en/gravel-reader/schwalbe-x-one-bite
Hladam nahradu za moje aktualne plaste Conti X-King 2,4. Mam Corratec Opiate zdvih 150/150 a jazdim uplne vsetko, technicke traily aj do prace po asfalte.
Zhanam plaste co by lepsie drzali ako X-Kingy, nemal som k nim nejak extra doveru, aj ma niekolkokrat riadne smyklo tam kde by som to este necakal.
Na druhej strane by som rad aby tie plaste zas nesli uplne extra tazko, tym ze jazdim aj asfalt do prace skoro denne (trasa Marianka - kacin - Patronka). Ale teda kludne nech idu tazsie ako X-Kingy, hlavne aby lepsie drzali.
Zvazujem nieco ako Ardent 2,4 vzadu a DHF 2,5 vpredu? Pripadne dozadu Aggressor 2,3?
Vdaka za rady.
Diky, tie som pozeral hned. Kamos ich mal a hovoril ze su rychle ale smyklace. Tak neviem
Nie som skúšobný jazdec, neviem to posúdiť.
Zatiaľ najazdených cca 65 km.
Nazdar,vies mi zmerat realnu sirku?Dik