chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Chlapi pomzete mi rozhodnut sa chcem na svoj bike obut nove plast a neviem sa rozhodnut medzi dvoma znackami Maxxis a Schwalbe chcem ich pouzit ako bezdusove a mam na ne taketo poziadavky rychli dezen ale dobry gri,nizka hmotnost pretoze teraz mam obute Ritchey Z-Max Shield WCS TLR 29x2,10 "MTB plášť kevlar su sice lahke rychle ale grip hlavne na predmo kole je slaby a neraz som sa s nimi dostal do krizovky a to hlavne na tvrdom povrchu a preto ked je cas na vymenu tak hladam nieco ozaj dobre mam vybrate tieto dve sady
Schwalbe: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-racing-ray-29x2-25--57-622-evo-addixspeed-snakeskin-tle-e-25-plast-classic-skin.html
tak ak ma niekto osobu skusenost a bol by ochotny sa so mnou o nu podelit bol by som rad dakujem
P.S. Ja viem ze urcite sa tu uz o tom neraz pisalo ale prehladavat to tu az tak moc netuzim
rychly dezen + dobry grip + nizka hmotnost.. to moc nejde dokopy..
avsak z tychto troch, pokial ide o rychlost, tak maxxis urcite nie.. to sice nie je osobna skusenost, ale naznacuje to viacero testov.. na druhej strane, bol by z nich najlahsi
co sa uz vlastnej skusenosti tyka, tak z tych dvoch schwalbakov, by som na predne dal urcite radsej racing ray..
a mozno, ako zaujimavy experiment, by som jeden kupil maxxis, druhy schwalbe a po case prehodil.. tak by si najlepsie zistil, s ktorym na zadnom ti to vali najlepsie a s ktorym mas zas najlepsi grip
Jasne ze vsetko mat nemozem ale tak nejaky kompromis budem musiet urobit akoze priznam sa ze nad touto alternativou som neuvazoval ale zaujmavi nazor ja som sice nakloneny viac schwalbe ale pocul som uz nejedenu kritku na ne a to hlavne co sa tyka priesakov tmelu cez bocnice a slabej ochrne proti defektom a to ma trochu odradza s tym racig ray jasne do predu a racig ralph do zadu.
Ale vdaka za nazor.
pocul som uz nejedenu kritku na ne a to hlavne co sa tyka priesakov tmelu cez bocnice a slabej ochrne proti defektom a to ma trochu odradza
nvm, mozno mam len stastie, ale mne sa defekty docela vyhybaju (klop-klop)
co sa priesakov tyka, tak s hans dampfom, nobby nicom a rocket ronom som v tomto smere nemal ziaden problem za nieco vyse rok.. ale ako vravim, mozno mam len stastie
tiez som nemal nikdy problem s presakovanim na Schwalbe - roky vozim Fat Albert, predtym aj NN. V zasobe na vlhke podmienky mam este MM a HD. Ked chce rychle plastne isiel by som do tych Schwalbe. Ak to nesadne, vzdy sa to da posunut dalej.
JaroNM Ja mam presne tuto kombinaciu - Racing Ray dopredu a Racing Ralph dozadu. Inak mam este Maxxis High Roller II 2,5" vopredu a 2,4" vzadu (to je na Giant Trance 2)
Na 26" biku som mal dokonca Michelin Country Rock 1,75" a boli prekvapivo velmi dobre skoro v kazdom povrchu ale ja som velke blato ani ked bolo mokro nikdy moc nejazdil
Uprimne, kombo Racing Ray vpredu a Racing Ralph vzadu so Speedgrip a vselicim je na povrchu typu strkopiesok s malymi kamenmi nie oc ok lebo hlavne na tych malych kamenoch dost odskakuje z coho som nervozny niekedy. Ale na ceste a inych povrchoch su zase velmi rychle.
Zavisi ale co chces jazdit - ak je to skor udupana hlina, gravel a dost vela presunov na ceste tak fajn ale akonahle je to strkopiesok + kamene k tomu (take stredne) tak nebudes sa citit uplne bezpecne. Bohuzial hlavne na celoodpruzenych sa mi zda ze univerzalny plast neexistuje.
Ten Maxxis High Roller II je super hlavne ak je dost mokro a dost stabilny aj na strkopieskoch ale napriklad na kamenoch odskakuje trochu aj ten
DanoL91 FA som zatial jazdil som front, rear caka v skrini v zalohe Mam este modely bez "ciarky". HD som jazdil len ten predosly v oboch zmesiach (sucasny caka v skrini). FA front ma urcite ovela lepsi grip ako povodny HD, tie stuple su vyrazne vacsie. Na take moje prdkanie to vie velmi vela odpustit bez toho aby to bola kotva. Ako novy HD neporovnam, lebo pojde dozadu ak pride jeho cas.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
existuje aj protection typ tohto plastu,ktory ma tiez oranzovu bocnicu ?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-cross-king-racesport-bernstein-kevlar-model-2020.html
https://www.continental-tires.com/bicycle/tires
black/transparent skin foldable alebo black/black skin foldable
Schwalbe:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-racing-ray-29x2-25--57-622-evo-addixspeed-snakeskin-tle-e-25-plast-classic-skin.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-racing-ralph-29x225-57-622-snakeskin-tle-classic-skin.html
Maxxis
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x2-20-3c-exo-tr-skinwall-mtb-plast-kevlar.html
tak ak ma niekto osobu skusenost a bol by ochotny sa so mnou o nu podelit bol by som rad dakujem
P.S. Ja viem ze urcite sa tu uz o tom neraz pisalo ale prehladavat to tu az tak moc netuzim
avsak z tychto troch, pokial ide o rychlost, tak maxxis urcite nie.. to sice nie je osobna skusenost, ale naznacuje to viacero testov.. na druhej strane, bol by z nich najlahsi
co sa uz vlastnej skusenosti tyka, tak z tych dvoch schwalbakov, by som na predne dal urcite radsej racing ray..
a mozno, ako zaujimavy experiment, by som jeden kupil maxxis, druhy schwalbe a po case prehodil.. tak by si najlepsie zistil, s ktorym na zadnom ti to vali najlepsie a s ktorym mas zas najlepsi grip
Ale vdaka za nazor.
nvm, mozno mam len stastie, ale mne sa defekty docela vyhybaju (klop-klop)
co sa priesakov tyka, tak s hans dampfom, nobby nicom a rocket ronom som v tomto smere nemal ziaden problem za nieco vyse rok.. ale ako vravim, mozno mam len stastie
Na 26" biku som mal dokonca Michelin Country Rock 1,75" a boli prekvapivo velmi dobre skoro v kazdom povrchu ale ja som velke blato ani ked bolo mokro nikdy moc nejazdil
Uprimne, kombo Racing Ray vpredu a Racing Ralph vzadu so Speedgrip a vselicim je na povrchu typu strkopiesok s malymi kamenmi nie oc ok lebo hlavne na tych malych kamenoch dost odskakuje z coho som nervozny niekedy. Ale na ceste a inych povrchoch su zase velmi rychle.
Zavisi ale co chces jazdit - ak je to skor udupana hlina, gravel a dost vela presunov na ceste tak fajn ale akonahle je to strkopiesok + kamene k tomu (take stredne) tak nebudes sa citit uplne bezpecne. Bohuzial hlavne na celoodpruzenych sa mi zda ze univerzalny plast neexistuje.
Ten Maxxis High Roller II je super hlavne ak je dost mokro a dost stabilny aj na strkopieskoch ale napriklad na kamenoch odskakuje trochu aj ten