chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Tak uz je mi jasne preco ked som napisal ze mi do vidle nevlezie 2.6"sa ludia cuduju. Lebo plaste ako DHR DHF maju v 2.6"na 30mm rafe 62.5mm co ma aj moj conti MK v 2.3" Ja som naivne ratal, ze budu mat tak 70mm.
Tie contiky su potom naozaj papieraky ked maju 755g v takom rozmere.
Velka skoda, ze tam nie su aj hmotnosti, ale to uz viem dohladat.
Trail Boss, TriTec Fast Rolling 2.60" - 59mm 1305g
Pre mna z toho vychadzaju bohuzial opat conti.
Maxxis by bol fajn ak by robili 2.6 resp 2.5 bez WT
Schwalbe vyzeralo tazke aj bez porovnania skutocnej sirky po nom je to nonsens.
Este mozno ta Kenda...
Neviem, kde chodíš na tie šírky plášťou, ale u mňa Schwalbe všetky v 2.35” v ráfiku s vnútornou šírkou 30mm majú šírku (nie cez štuple): MM-62,7mm, HD-62,3mm a NN-61,5mm
Tipujem,ze Michelin bude mat min.60mm.Ja mam Wild Griper 2,25 a ten ma 58mm na 21mm rafiku.
A ten MK je fakt taky siroky? Skor som cital,ze Continental su praveze uzsie.Hladam nahradu dopredu za Michelin a MK v sirke 2,2 by mohol byt akurat.
Dozadu som minuly tyzden nahodil predchadzajuci model Nobby Nic,co som kupil snad pred pol rokom.Tlak s mliekom drzi,ziadne extra hrkanie kolesom a lezanie na boku som nerobil.Je to 26*2,25" a ma 55mm ,jazdenim si este sadne.A az dnes som sa dostal k tomu ist sa previest.Drzi veru dobre,aj hore,aj dole kopcom.Dal by som ho aj dopredu,ale uz je nedostupny a novy model ma 800g.Niesom gramar,ale to mi uz pride dost na 26" plast.
Este mi napadlo prehodit ho dopredu a dozadu Rocket Ron,ale ten ma na moj vkus male stuple.
Karpaty sa daju jazdit aj so slickami, ved tu ani nic nieje, ani korene, ani kamene ani nic strme. A ovela viac ako nejaka mm sirka plasta na pocit z jazdy urobi zmes, vzorka, tlak a samotna konstrukcia plasta. Navyse plast, ktory bude mat dobry grip na mokrych kamenoch a korenoch asi nebude optimalny na tie ujazdene "betonove" slapacie traily okolo BA povacsniu roka.
Nevidel by som to celkom tak jednoducho, Taky Banik je napr trail kde si neviem predstavit optimalne combo plastov. Ak vies poradit tak nahod. Uprimne by som bol vdacny. Ja mam pocit prave, ze MK traily su prave trocha zo vsetkeho. Cerovka je 90% roka mokra a korene v tych odklopench zakrutach sa celkom klzu, Najdu sa miesta, kede potrebujes grip, (spodok Slalomky napr) tiez miesta kde sa naslapes vela po tvrdom ako napr Patbojar. Najdes aj klopky ako na krasnanskom. A v neposladnej rade vela pristupovych ciest je asfalt. A tam travis vacsinu casu.
Ako som uz pisal, ak mi nikto napise overene kombo bez otazok obuvam a od toho sa odrazim.
Specialized ground control v s works verzii. Co som mal nejake 26" tak ziaden defekt, nic sa netrhalo, boli rychle, drzali ... akurat bol problem ich kupit a v kaktuse chceli za ne cely majetok tak som dal NN. Tie uz jazdim dlhsie ale su tazsie, pomalsie a horsie drzia
Moze byt, par krat som to isiel ak jazdis TBK2,3 tak ano jasne. Z TBK3 sa ani inak neda. Ak ale traverzujes na Slalomku, Banik... tak to uz zmysel velmi nedava. Zalezi od trasy.
MageZ Si tu ? Naozaj som dufal ze poradis, viem ze to mas najazdene viac ako ja kedy budem mat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie contiky su potom naozaj papieraky ked maju 755g v takom rozmere.
Velka skoda, ze tam nie su aj hmotnosti, ale to uz viem dohladat.
Vysledok mojej roboty za poslednu hodinu, mozno niekomu pomoze:
Vsetky udaje su pre 27mm raf a tlak 1.8bar
Trail King, BlackChili, ProTection Apex 2.40" - 58mm 958g
Der Baron 2.4 Projekt, BlackChili, ProTection Apex 2.40" - 60mm 980g
Nevegal 2, ATC, EN-DTC 2.40" - 60mm 924g 2.60" - ?? mm 1061g
Minion DHR II, 3C MaxxTerra, EXO 2.4" WT - 58mm 955g 2.6"WT - 62mm 950g
Aggressor, DualCompound, EXO 2.3" - 57mm 900g 2.5"WT - 60mm 980g
Wild AM 2.35" - 57mm 850g
Magic Mary, ADDIX Soft, Super Trail 2.40" - 54mm 1220g 2.6" - 59mm 1260g
Nobby Nic, ADDIX Soft, Super Trail 2.35" - 58mm 1045g 2.6" - 62mm 1115g
Trail Boss, TriTec Fast Rolling 2.60" - 59mm 1305g
Pre mna z toho vychadzaju bohuzial opat conti.
Maxxis by bol fajn ak by robili 2.6 resp 2.5 bez WT
Schwalbe vyzeralo tazke aj bez porovnania skutocnej sirky po nom je to nonsens.
Este mozno ta Kenda...
A ten MK je fakt taky siroky? Skor som cital,ze Continental su praveze uzsie.Hladam nahradu dopredu za Michelin a MK v sirke 2,2 by mohol byt akurat.
Este mi napadlo prehodit ho dopredu a dozadu Rocket Ron,ale ten ma na moj vkus male stuple.
Ako som uz pisal, ak mi nikto napise overene kombo bez otazok obuvam a od toho sa odrazim.
Ked jazdis TBK je jedno ktore tak vzdy ta to vykopne na cestu s vynimkou TBK 3 Cize vyslap je casto po asfalte a tam travis viac cas ako zjazdom.
Tipicky napr: https://www.komoot.com/tour/309974110?share_token=aljXkKvCYMQqRFboQ8fhAbN8jNaMV6yXkMvCTW4fr2PZkXHdv4&ref=wtd
https://mapy.cz/s/pevugadopu
https://www.trailforks.com/trails/tbk-2--3-access-road-58605/
Ja tade ale chodievam dole 😛
MageZ Si tu ? Naozaj som dufal ze poradis, viem ze to mas najazdene viac ako ja kedy budem mat.