chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
mam rovnaky problem na maxxis minion DHF 26x 2,6. najprv som si myslel ze je to insertmi, skusali sme to vyzut, nastrelit znova otacat nic nepomohlo.... plast je proste krivy. kym clovek pozera pred seba je ok, no ked pozrie na koleso normalne ma nervy
valecek presne rovnaký problém, menil som inserty S/M za M/L a nový plášť, prvá úvaha, bola, že to robia inserty, že toto nemože byť tak krivé od výroby, ale asi teda môže a pôjde na reklamáciu... len neviem na čom budem jazdiť traily
Ahojte, blíži sa časť výmeny plášťov a s tým súvisiaca dilema, pre ktoré sa rozhodnúť Na svojom Trek Roscoe 9 mám od začiatku vpredu aj vzadu bezdušové pluskové plášte Schwalbe Rocket Ron Performance 27,5x2,8". Jazdím celoročne (sucho, mokro, blato, teplo, sneh, ľad...), hlavne lesy a traily v Malých Karpatoch (žiadne masakre), no bicykel využívam aj na presun do práce po meste. Vyhovuje mi preto XC zameranie uvedených plášťov, kedy na asfalte až tak netrpím, v teréne poskytnú dostatok gripu a vďaka svojej šírke aj veľa komfortu. Zatiaľ ešte ani raz nesklamali. Rozmýšľam preto, že by som pri Rocket Ronoch ostal, avšak pri vyššej sérií (ešte nižší valivý odpor, viac gripu a lepšia odolnosť). Pohrávam sa však aj s myšlienkou na ich kombináciu s plášťami Hans Dampf, prípadne Nobby Nic (šírka 2,6" alebo 2,8"). Máte s takouto kombináciou niekto skúsenosti (ktorý plášť dozadu a ktorý dopredu?), prípadne vedeli by ste, prosím, poradiť, ktorá by bola najlepšia a zároveň by zachovala požiadavky na dobrý grip v teréne, odolnosť, trvácnosť a čo najnižší valivý odpor? Rád by som ostal pri Schwalbe, ale nebránim sa ani značke Continental (napríklad Race King Protection, Cross King Protection), prípadne Maxxis (Forekaster, Rekon, Minion).
Prepáčte za vyčerpávajúcu otázku a ďakujem vopred za odpovede
Pozri sa aj na nový Schwalbe Wicked Will. Mohol by ti sedieť. Má to byť niečo medzi Nobby Nic a Racing Ralph. Len je to novinka, tak neviem aká je reálna dostupnosť.
Zdravím mám 1 otázku kupil som si novy bajk Giant roam 2 disc charcoal 2021 a pokukávam po nejaký lepších plaštov a narazil som na tieto plášte Schwalbe SMART SAM+ 29x2.10 (54-622) 67TPI 995g MTB plášť Snake, drôt. Chcem sa spítat či mi budu pasovat do mojho rafiku ,original plášte čo tam mam majú označenie 42-622 (700x42C). Viem ,že sú tieto plášte Schwalbe SMART SAM aj vo velkost 42-622 ale chcem by som tie (54-622) o tych 1,2cm hrubšie. Bude to v poho do mojho rafiku??
Zdravím mám 1 otázku kupil som si novy bajk Giant roam 2 disc charcoal 2021 a pokukávam po nejaký lepších plaštov a narazil som na tieto plášte Schwalbe SMART SAM+ 29x2.10 (54-622) 67TPI 995g MTB plášť Snake, drôt. Chcem sa spítat či mi budu pasovat do mojho rafiku ,original plášte čo tam mam majú označenie 42-622 (700x42C). Viem ,že sú tieto plášte Schwalbe SMART SAM aj vo velkost 42-622 ale chcem by som tie (54-622) o tych 1,2cm hrubšie. Bude to v poho do mojho rafiku??
Do ráfku ti pasovať budú, ale je možné, že budú príliš široké pre tvoj rám
Zdravím,
chcem sa spýtať či nemá niekto skúsenosti s kombináciou Vittoria Agarro dopredu a Barzo dozadu? Barzo momentálne vozím vpredu s Mezcalom dozadu a zatiaľ som s touto kombináciou spokojný, ale uvažujem že na neskorú jeseň/zimu/skorú jar keď budú horšie podmienky prehodím kombináciou Agarro/Barzo.
Jazdím na hardtaily a mám to obuté na 30mm ráfkoch.
Kombinácia Agarro/Barzo nie úplne že zlá, ale Barzo vzadu oproti Mezcalu je také rozpačité. Je tam citeľný nárast odporu a minimálna pomoc na trakciu. Ak už treba dobrú kombináciu do horších jesenno/zimných podmienok, tak potom Agarro/Agarro.
Presne…na to akú ma Barzo výšku dezénu, tak slušný grip a výborné odvalovanie, samozrejme to nie je AM/DH plášť. Jediné čo mi prekážalo, bola jeho reálna šírka. Inak Vittoria jedny z naj plášťou na tubeless, žiadne slzenie a pod…
Tiež ich mám ako bezduše nahodené, ale tak sú to moje prvé tak nemám s čím porovnávať ale môžem potvrdiť, že žiadne slzenie som nezaznamenal. Ale klesá mi tlak a dosť často musím dofukovať tak neviem či som niekde zle nalepil pásku ale to si myslím, že by tmel zalepil tak skúsim vybrať jadro ventilku, či neni zalepené od tmelu a neprepúšťa.
Pôvodne som ich mal ma 21 ráfiku ale neskôr som si zaobstaral 30mm rafiky a majú veru peknejší tvar a šírku aktuálne cca 58 mm pri šírke plášťa 2.35, čo mne vyhovuje lebo širšie už kvôli rámu a neboostovej vidlice nemôžem použiť.
Aj tak si myslím, že na jeseň keď sa nalepí blato na bočnice plášťa tak mi bude zase pomaličky obrusovať lak zo zadnej stavby ?
Chcel by som poprosit o radu, aktualne vozim na Santa Cruz Blur vpredu aj vzadu Maxxis Aspen 29x2,25. Po spevnenych cestach a asfalte to fakt leti, no akonahle pride trosku rozbitejsi teren, mokro..nemozem sa na neho spolahnut hore kopcom a pri zjazdoch uz vobec a mam doteraz nevidany strach
Rozmyslam co tam obut..aktualne zvazujem dat dopredu aj dozadu bud Continental CrossKing 29x2,30, alebo dopredu aj dozadu Maxxis Rekon Race WT 29x2,40. Jazdim prevazne suche podmienky, asfalt/sotolina, spevnene chodnicky..jednoducho klasicke XC, ale rad si to pustam nie len hore, ale aj dole kopcom. Priipadne myslite ze zobrat dopredu 2,4 Rekon Race a dozadu 2,4 Aspen by mohlo pomoct?
Ten crossking vzadu som mal a dost to bola kotva. Jazdim cca to co ty a vzadu mam Ikon 2,2 a vpredu mam rekon 2,6 - stymto plastom som velmi spokony. Ale byt tebou asi necham vzadu aspen a dopredu bud ikon/ alebo ten rekon (2,4 alebo 2,6)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V zadnej stavbe extra moc miesta nemám, pri vyššom tlaku fest cítiť cca od 20km/h ako to hádže
Prepáčte za vyčerpávajúcu otázku a ďakujem vopred za odpovede
Do ráfku ti pasovať budú, ale je možné, že budú príliš široké pre tvoj rám
chcem sa spýtať či nemá niekto skúsenosti s kombináciou Vittoria Agarro dopredu a Barzo dozadu? Barzo momentálne vozím vpredu s Mezcalom dozadu a zatiaľ som s touto kombináciou spokojný, ale uvažujem že na neskorú jeseň/zimu/skorú jar keď budú horšie podmienky prehodím kombináciou Agarro/Barzo.
Jazdím na hardtaily a mám to obuté na 30mm ráfkoch.
Pôvodne som ich mal ma 21 ráfiku ale neskôr som si zaobstaral 30mm rafiky a majú veru peknejší tvar a šírku aktuálne cca 58 mm pri šírke plášťa 2.35, čo mne vyhovuje lebo širšie už kvôli rámu a neboostovej vidlice nemôžem použiť.
Aj tak si myslím, že na jeseň keď sa nalepí blato na bočnice plášťa tak mi bude zase pomaličky obrusovať lak zo zadnej stavby ?
Rozmyslam co tam obut..aktualne zvazujem dat dopredu aj dozadu bud Continental CrossKing 29x2,30, alebo dopredu aj dozadu Maxxis Rekon Race WT 29x2,40. Jazdim prevazne suche podmienky, asfalt/sotolina, spevnene chodnicky..jednoducho klasicke XC, ale rad si to pustam nie len hore, ale aj dole kopcom. Priipadne myslite ze zobrat dopredu 2,4 Rekon Race a dozadu 2,4 Aspen by mohlo pomoct?
Dik za tipy..