chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ta směs prave teď spesl má vyber u xc ze dvou druhů - tvrdší která cca odpovídá předešlé generaci plášťů což bylo fajn na suchý povrch a cca na úrovni Maxxisu nebo Conti co sem jezdíval. A měkčí která má lepší přilnavost za cenu horší vydrze a asi trochu vyšší váhy. No v terénu to byla paráda ale to nechci soudit pac tam jde hodně o vzorek ale na cyklostezce kde byl uslapany sníh který zledovatel při oblevě a zas zmrznul v noci takže proste rovny led byl hodně poznat rozdíl i sem zastavil a zkoušel tlačit kolem do boku a drželo to paradne (výrazně lip jak moje boty) v podstatě stačilo trochu zpomalit na zatáčky ale jinak se po ledu dalo jet jak po mokrem asfaltu.
To sice ano, ale tahle prostě na ledu drží velmi pěkně, takže za mne opravdu fajn na zimu - jinak určitě by se dala udělat lepší směs na led a jiný vzorek, ale na takový plast jsem nenarazil. A pokud to beru jako univerzalni xc plast do bordelu - blato, sníh a na nějaký měkčí podklad nebo hrubší terén tak ten plast dělá skvělou práci. Rozhodne lepší jak Forecaster nebo Rekon.
Výborný článok,vyzerajú dobre nahodené na biku-asfaltu sa vyhýbam,takže ten valivý odpor na ňom mi nevadí.
Vidím že na preteky boli na oboch kolesách,ja dám dozadu ten XC 12-no som zvedavý ako pôjdu v teréne,potom napíšem moje dojmy
Výborný článok,vyzerajú dobre nahodené na biku-asfaltu sa vyhýbam,takže ten valivý odpor na ňom mi nevadí.
Vidím že na preteky boli na oboch kolesách,ja dám dozadu ten XC 12-no som zvedavý ako pôjdu v teréne,potom napíšem moje dojmy
Jazdim 14chvilu na oboch a spokojnosť.fajn unviverzal
a čo ten valivý odpor na asfalte, je to až také výrazné? občas sa presunu do lesa mimo asfalt nevyhnem ...
tiež sa dosť presuvam aj po ceste a neni to nič strašné tročku viac ako rekon race, cca ako Ikon.. samozrejme semislikove chrtie plašte su rýchlejšie ale toto aspon potrží jesen jar super v lete dozadu asi tu 12 ku ak chceš letieť
Objednal som dopredu jednu 14-ku a dozadu dve 12-ky,ak bude suché leto,pôjde 12-ka dopredu aj dozadu,to by už mohlo ísť dobre.
Inak reálna váha má byť 640 gr. a vraj to je aj celkom balón,tak som zvedavý ...
Hej tie mtb tufa su docela balony, (nie uzovky ako schwalbe) mal ich kamos na ebiku - 14tky, bol snimi spokojny, ale mne najviac sedia maxxisy, som taky jehovista čo sa tohto tyka. Mozno mam len stastie ale maxxis su pre mna bezproblomove. Tufa mam na gravli su skvele , pohodlne ale zvyk je zvyk na mtb som konzerva. Na leto ikon a ardent a na zimu a do blata miniony
Maxxisi som mal na e-biku,na biku WTB Trail boss vzadu a vpredu Vigilante.
Chcem niečo lahšie-tieto Tufa by mali vážiť spolu o 440 gr. menej ako to,čo som jazdil doteraz,takže pomer cena-váha-parametre vyzerá velmi dobre
2.25" 14ka Tufo, 59.5mm na 27mm vnutornom karbonovom rafiku vs 2.4" Magic Mary na 30mm vnutornom alu Newmen.. inak, uspora 865g len na prednom kolese vymenou plasta a rafika este som na tom ale nesiel.. mam to len par dni..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Continental Hometrainer II 27.5x2.00" plášť pre trenažér, kevlar
43,99 €
MOC 48,99 €dopredu:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/tufo-tubeless-ready-xc14-tr-29-29225-650g-kevlar.html
dozadu:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/tufo-tubeless-ready-xc12-tr-29x2-25-650g-plast-kevlar.html?itm_medium=forum#otazky-na-predajcu
oba vo verzii béžová bočnica,nech je nový bike trochu veselý
prípadne dajte link,na valivý odpor,dúfam že budú relatívne rýchle
TUFO XC14 29x2.35" plášť, TR sg, kevlar
44,99 €
MOC 63,99 €-12% TUFO XC12 29x2.35" plášť, TR sg, kevlar, béžová
45,99 € -12%
MOC 63,99 €Priatelka ma na svojom MTB 12ku vpredu a 13ku vzadu, ale moc sme nestihli tento rok pojazdit tak zatial nemame skusenosti.
Jazdim 14chvilu na oboch a spokojnosť.fajn unviverzal
a čo ten valivý odpor na asfalte, je to až také výrazné? občas sa presunu do lesa mimo asfalt nevyhnem ...
tiež sa dosť presuvam aj po ceste a neni to nič strašné tročku viac ako rekon race, cca ako Ikon.. samozrejme semislikove chrtie plašte su rýchlejšie ale toto aspon potrží
Inak reálna váha má byť 640 gr. a vraj to je aj celkom balón,tak som zvedavý ...
Chcem niečo lahšie-tieto Tufa by mali vážiť spolu o 440 gr. menej ako to,čo som jazdil doteraz,takže pomer cena-váha-parametre vyzerá velmi dobre