chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Co tak sa poobzerať ešte po Pirelli? Síce jazdím od nich enduro plášte v "lepivejšej" zmesi oproti tej ktorú používajú na XC modeloch, ale už tá sa gúľa na asfalte ako šialená, ak trepem a realita je iná tak poprosím ignorovat ?
Mohol by som sa prudat s otazkou? Jazdim cca to co Tommy len trosku menej cesty. Bola by dobra kombinacia dopredu Maxxis Ardent Race 29x2,35 alebo Ardent 29x2,40 a dozadu Maxxis Rekon Race 29x2,35?
Co tak sa poobzerať ešte po Pirelli? Síce jazdím od nich enduro plášte v "lepivejšej" zmesi oproti tej ktorú používajú na XC modeloch, ale už tá sa gúľa na asfalte ako šialená, ak trepem a realita je iná tak poprosím ignorovat ?
Ja som dal dcere na bike Scorpion XC RC Lite prave kvoli tej lepivej zmesi ,aby citila doveru v grip ,po prvych treningoch na klzkych korenoch a kamenoch si pochvaluje. Takze je predpoklad ,ze az tak valit na tvrdom podklade nebudu,ale to v nasom pripade nie je priorita.Inak kvalitativne su super ,obidva plaste maju taku istu hmotnost,su rovne a super drzia ako bezdusaky?
Tommy90 - ak je to na zoborské - tríbečské jazdenia len za sucha stačí ti bohate aj aspen dozadu a ardent race dopredu. Ak chceš aj za mokra nejaký rekon race dozadu a rekon dopredu nebude zlý. Ikon som jazdil vzadu na fulle a teda to brzdenie a klopenie za mokra bolo príšerné jak to nedržalo. stačil prach a piesok/štrk a už to plávalo. Dopredu by som si ho určite nedával. Prípadne ja teraz jazdím asi mesiac Tufá na oboch bikoch a tiež to docela dosť dobre drží a teda skvelo sa to gúľa. Na fulla som dal XC14 dopredu a XC 12 dozadu - na tom chodím viac menej ked je pekne. Na HT mám XC 14 vpredu aj vzadu a to už drží fakt veľmi dobre a ten beriem aj ked je hnusne. Na asfalte mi idú ale tufá jednoznačne najlepšie.
peniakfoto
Jo, aj na Zobor aby to zvládli.
O tých tufo som ešte moc nepočul popravde. To robia Češi? Idem naštudovať. Otázne je akú šírku budú mat tie 2.25 xc14/12 na 25mm rafiku.
Nad rekon race som rozmýšľal že by som ho dal dopredu aj dozadu. Alebo ten spešl FAST trak Control tiež na obe.
Reku Dakujem Vám za rady. Vzal som FAST track control 2.35 p/z. Dnes nahodene a lajtovo odskúšané na betóne a šotolinke. Musím povedať že odvaluju fajnovo. Viem to porovnať len s DHF/DHR 2.5 a je to sakramentsky rozdiel ??
Jedine prekvapenie je šírka na 25 rafiku je 57mm. Očakával som spomínaných 60mm. Ešte sa rozprestiera či? Nahustené 1.7/2.3
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som dal dcere na bike Scorpion XC RC Lite prave kvoli tej lepivej zmesi ,aby citila doveru v grip ,po prvych treningoch na klzkych korenoch a kamenoch si pochvaluje. Takze je predpoklad ,ze az tak valit na tvrdom podklade nebudu,ale to v nasom pripade nie je priorita.Inak kvalitativne su super ,obidva plaste maju taku istu hmotnost,su rovne a super drzia ako bezdusaky?
no pri mojej nerozhodnosti budem jazdiť na holých ráfikoch
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Jo, aj na Zobor aby to zvládli.
O tých tufo som ešte moc nepočul popravde. To robia Češi? Idem naštudovať. Otázne je akú šírku budú mat tie 2.25 xc14/12 na 25mm rafiku.
Nad rekon race som rozmýšľal že by som ho dal dopredu aj dozadu. Alebo ten spešl FAST trak Control tiež na obe.
su to take riadne balony sa mi zda...
Jedine prekvapenie je šírka na 25 rafiku je 57mm. Očakával som spomínaných 60mm. Ešte sa rozprestiera či? Nahustené 1.7/2.3
odporúč na 92kg
keď dám 5 bar tak ma vystrelí na mars