chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
teleškoda určite pomôže, a to som bol sam 10r popierač a nižšie tlaky v bezdušových gumkách prípadne dopredu dať niečo stuplikové, ako Xking spomenutý... ikon v predu vobec nieje bezpečný plaštik na technickejšie zjazdíky jazdil som ho 4 sezony... v roznych kombinaciach ...
Tak zalezi na pumpe aj A pneu/rafiku, atd. Ale tuna asi 2bar bude kazdopadne trochu moc.
Inak teda ardent race 2.2 + Ikon 2.2, alebo x-king 2.3 (teraz je to cross king 2.2, 2.3 je ako byvaly x-king 2.4) a vzadu race king. Contiky su rychlejsie ako amxis na pevnom hladkom.
Vela zalezi na tuhosti bocnice. Cim tuhsia bocnica, tym mensie tlaky treba fukat. Pri tom istom bikerovi sa dva rozdielne typy plastov budu fukat na rozdielne tlaky. Neexistuje ziadna mantra, ze ja fukam tolko a tolko. U mna je napr. rozdiel CST Jack Rabbit vs Onza Canis tri desatiny baru kedze Rabbit je makky ako palacinky a Canis je downcountry plast s bocnicou tuhou ako plech.
PINY este sa skus zamysliet nadtym ako pouzivas brzdy ako Gusto pisal.. prednej sa netreba vobec bat lebo plati ze zadna brzda ta spomali ale predna zastavi. Najlepsie pracuju v sucinosti. Ak ti zadne koleso uz smyka a nespomalujes dostatocne znamena to ze davas malo prednej a zo zadnej musis trosku ubrat.
Podla mna Ikon nieje zly plast samozrejme patri k jednemu z tych rychlejsich ale to este nemusi nutne znamenat ze sa budes na nom vsade smykat.
Ten spominany tlak urobi svoje (obzvlast na nerovnom povrchu) a potom opotrebenie (ak su hrany plastu uz oble, to najlepsie ma uz zasebou hoci sa da stale jazdit dalej).
Toto tvrdim na zaklade toho ze jeden z mojich bikepackov Marci som siel v noci po hrebeni Inovca, akurat cerstvo naprsalo a ja som mal vzadu pekne zjazdeny aspen (asi najrychjesi Maxxis plast), plus nalozene okolo 20kg nakladu... na "rovinkach" som miestami driftoval v mokrom blate ale vsetky zjazdy po utulnu izba som absolvoval v sedle (mam teleskopku).
PINY este sa skus zamysliet nadtym ako pouzivas brzdy ako Gusto pisal.. prednej sa netreba vobec bat lebo plati ze zadna brzda ta spomali ale predna zastavi. Najlepsie pracuju v sucinosti. Ak ti zadne koleso uz smyka a nespomalujes dostatocne znamena to ze davas malo prednej a zo zadnej musis trosku ubrat.
Podla mna Ikon nieje zly plast samozrejme patri k jednemu z tych rychlejsich ale to este nemusi nutne znamenat ze sa budes na nom vsade smykat.
Ten spominany tlak urobi svoje (obzvlast na nerovnom povrchu) a potom opotrebenie (ak su hrany plastu uz oble, to najlepsie ma uz zasebou hoci sa da stale jazdit dalej).
Toto tvrdim na zaklade toho ze jeden z mojich bikepackov Marci som siel v noci po hrebeni Inovca, akurat cerstvo naprsalo a ja som mal vzadu pekne zjazdeny aspen (asi najrychjesi Maxxis plast), plus nalozene okolo 20kg nakladu... na "rovinkach" som miestami driftoval v mokrom blate ale vsetky zjazdy po utulnu izba som absolvoval v sedle (mam teleskopku).
Plášte som si menila vo februári, sú teda v pohode A áno, menej používam prednú brzdu. Ale ako som zistila, pribrzdená som teda dosť, čo sa fúkania plášťov týka
Tlak je tvoja odpoveď. Plášte nemeň,ale začni pekne tlakmi - v sobotu som mal ikon moc tvrdý (2.1 pri o polovicu vyššej váhe ako ty) a dole kopcom som bol ako na klzisku, čiže pekne skúšať - začneš okolo 1.7 a vždy kúsok uberieš. Akonáhle plášť začne v zákrutách lietať, tak si to prepískla, trochu pridaj a tušíš, že kde sa asi máš hýbať
PINY zase to neprezen, moc nizky tiez nieje dobre. na zaciatok skus 1.4 predok - 1.5 zadok kym si zvyknes (bude to chciet chvilku cas) a potom skus este o malinko menej - na zaciatok pribal nahradne duse, kludne aj dve
PINY zase to neprezen, moc nizky tiez nieje dobre. na zaciatok skus 1.4 predok - 1.5 zadok kym si zvyknes (bude to chciet chvilku cas) a potom skus este o malinko menej - na zaciatok pribal nahradne duse, kludne aj dve
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Techniku môžem trénovať, keď budem mať pocit istoty v plášťoch, nie som samovrah
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/michelin-wild-enduro-mh-275x250-racing-line-magi-x-ts-plast-tlr-kevlar-p284824.html
nieco taketo ma kamos, a na slizkom rockface na cerebre mu to drzalo , tak by mohlo pomoct s istotou
inak ale ak nemas, si daj teleskopku, istota v zjazde bude na inom leveli, alebo rychloupinak na sedlovku a davat dole sedlo v tazsich zjazdoch
-11% Michelin WILD ENDURO MH 27.5x2.50 RACING LINE, MAGI-X, TS plášť, TLR, kevlar
81,99 € -11%
MOC 91,99 €https://www.mtbiker.sk/clanky/128335/od-zakladu-5-chyb-ktore-vam-pokazia-pozitok-z-jazdy.html
ta kalkulacka co je v clanku mi vypocitala tlaky ake jazdim https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
edit: a praca s brzdami. tak nejak verim ze predu pouzivas viac ako zadnu hej?
nieco taketo ma kamos, a na slizkom rockface na cerebre mu to drzalo , tak by mohlo pomoct s istotou
inak ale ak nemas, si daj teleskopku, istota v zjazde bude na inom leveli, alebo rychloupinak na sedlovku a davat dole sedlo v tazsich zjazdoch
tak ked tam nenapcha ani 2.4 tak isto tam nenapcha 2.5
2 bar na 52kg
ja fukam tufo na 1,1 a 1,3 na 78kg
-11% Michelin WILD ENDURO MH 27.5x2.50 RACING LINE, MAGI-X, TS plášť, TLR, kevlar
81,99 € -11%
MOC 91,99 €Inak teda ardent race 2.2 + Ikon 2.2, alebo x-king 2.3 (teraz je to cross king 2.2, 2.3 je ako byvaly x-king 2.4) a vzadu race king. Contiky su rychlejsie ako amxis na pevnom hladkom.
Som myslela, že čím tvrdšie, tým lepšie
Takže to idem vypustiť a možno prídem na to , že viem aj zjazdovať
Neplati to univerzalne na vsetko.
Jedine ze jazdis po asfaltkach 😁 co teda z tvojich fotiek velmi nevyzera
Človek sa učí celý život
Ale ani najvacsia kotva na zadnom kolese, nenahradi spravne davkovanie brzd. Mozno ze to uz ovladas ale pre istotu..
https://www.youtube.com/watch?v=pAW31rx6kzc&t=1s
Ale ani najvacsia kotva na zadnom kolese, nenahradi spravne davkovanie brzd. Mozno ze to uz ovladas ale pre istotu..
https://www.youtube.com/watch?v=pAW31rx6kzc&t=1s
Plášte som si menila vo februári, sú teda v pohode
Už to tu nejdem zahlcovať blbosťami
pri mojich 90kg mám 1,8ky..
u teba by som fukal tak na 1,3v predu a 1,4 v zadu max
ak maš bezduše aj menej
a jazdis duse ci bezduse?
a jazdis duse ci bezduse?
Bezduše