chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Asi tak alebo radsej kaslat na maxxis. Uz to nie je co byvalo. Na zimu mam tiez Nobbyho dopredu a Willa Wicka(John?🤨) dozadu. Mozno by som do snehu skusil kuzelnu mariu dopredu ale ja mam vela asfaltu.
hej lebo s takymi kotvami sa ti proste xc-ko jazdit nechce
na zimu treba hlavne novy plast aby stuple boli hranate - napr. maxxis zrezava predne hrany koli valivemu odporu a pri zabere je to citelne horsie ako ine plaste. vittorii vraj tvrdne v mraze zmes. a podobne "vychytavky". takze by som sa nedrzal za kazdu cenu oblubenej znacky. ani nesiel do sialenych plastov urecenych na DH do blata, kedze stym budes jazdis urcite vselico. ono tie vysokanske riedke stuple budu zase zle na zamrznutej tvrdej hline, pieskovej ceste, asfalte a pod. mne sa vzdy pozdaval nobby nick do snehu kym z neho nespravili kotvu. minulu zimu som jazdil tufo XC 14 a celkom sa mi to pacilo. dokonca som mal pocit ze sa chova lepsie ako v lete.
na tie ladove plochy co posledne zimy byvaju jedine hroty alebo obut nesmeky a ist peso/behat. tam netreba ocakavat priepastne rozdiely v plastoch.
Vpredu mam na elektricke dhr2 2,4 Maxx Terra a vzadu dhr2 2,3 DC a paráda za mňa aj na listoch a slíze. Fakt do blata a sněhu mám na predok shorty Maxx grip ale až taký kentus ešte v NR nebol. Na biobiku idem akurát dať kombo oranžový nobby nic dopredu a modrý nobby nic dozadu. Ta zmena zmesi robí za mňa dosť veľa, na predok treba dačo mäkšie. Nobby nic sa za mna oveľa lepšie guľa ako dhr2 a lepšie sa čistí v blate. Nobby má lepší grip do kopca v blate a DHR2 zas klopi a brzdí najlepšie zo všetkých plastov aké poznám. Ten rozdiel vo valivom odpore cítiť ale najviac na asfalte v lese sa to kus stráca ale na dlhých trasách nad tri hodky je to cítít
randal: nn je lahsi,nie moc,ale je,ale 29 nemam,tam je to mozno jnak, ale gula sa o dost lepsie,vsetky maxis vratane ikonu su pomale,teda,na tvrdom,asfalt a tak, pri presunoch
randal: nn je lahsi,nie moc,ale je,ale 29 nemam,tam je to mozno jnak, ale gula sa o dost lepsie,vsetky maxis vratane ikonu su pomale,teda,na tvrdom,asfalt a tak, pri presunoch
continental raceking je rychlejsi,na asfalte a betone,a nehuci ,ale v terene je ikon lepsi , na to co jazdis je ikon urcite lepsi
pomalsie v svojej kat.,
... vittorii vraj tvrdne v mraze zmes. a podobne....
tvrdne a slušne ?
Úprimne by som rád vedel ktoré plášte v mraze netvrdnu...
Skúšal som toho už dosť, od rôznych výrobcov a pokiaľ bola teplota pod nulou tak každý jeden plast bol prakticky bez trakcie, stvrdnutý a jazda celkom o hubu...
Keď sa to tu už začalo riešiť tak sem s tipmi čo v mraze netvrdne, a bude to vhodné na agresívnejšie jazdenie hlavne s kopca, budem vďačný.
A to si predstavte, že jazdím celé roky len Ikon, aj v zime a na tomto Kdo umí, ten umí, či ako sa to hovorí
Ale kdesi mám aj nákres z minulej zimy, ako by to vyzerať nemalo , len ho nemôžem nájsť.
Chvalabohu
Tak v tých podmienkach na fotkách to asi skutočne platí Na tom ľade sa to šmýka okrem hrotov na hocičom a v tom hlbokom snehu je to drina jak hovado tiež s akýmkoľvek plášťom
Na udupanom / ujazdenom snehu to ale naopak ide takmer tak dobre ako v lete... A na také podmienky sa mi osvedčili len trochu agresívnejšie XC plášte, naposledy Conti MountainKing vpredu a CrossKing vzadu. Ako tu už odznelo, hlavne nech sú nové a s hranatými štuplami. Nejaké vyslovene DH plášte sú myslím si na takéto použitie zbytočné.
Jazdil som jednu zimu barzo nazadu, a bolo to o hubu. Kde kamos isiel bezproblemov na maxxisoch,ked bolo zladovatelo, tam som sa viacmenej nemohol udrzat na biku... Cize osobna skusenost..
Potom crosking vzadu, blackchilly, uz to bolo lepsie a posledna zima wolfapck cross a ziadny problem...
Maxxis ma asi najlepsiu zmes.. preto sa dobre negulaju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslim ze v snehu bude ako doma.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-shorty-29x240-wt-exo-3c-maxxterra-plast-tr-kevlar-p194197.html?variant=474648&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C26%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~only-feed-no-index&utm_id=20600629640&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZuJtwVMv7YACg_XWfHC7OuwcmqkCYh3yzv_XMTBonuy7n2wt_eb4osaAtB7EALw_wcB
savings Maxxis Shorty 29x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
42,90 € savings
MOC 78,99 €Myslim ze v snehu bude ako doma.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-shorty-29x240-wt-exo-3c-maxxterra-plast-tr-kevlar-p194197.html?variant=474648&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C26%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~only-feed-no-index&utm_id=20600629640&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZuJtwVMv7YACg_XWfHC7OuwcmqkCYh3yzv_XMTBonuy7n2wt_eb4osaAtB7EALw_wcB
Presne tieto som včera pozerala vo video recenzii na YT.
savings Maxxis Shorty 29x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
42,90 € savings
MOC 78,99 €na zimu treba hlavne novy plast aby stuple boli hranate - napr. maxxis zrezava predne hrany koli valivemu odporu a pri zabere je to citelne horsie ako ine plaste. vittorii vraj tvrdne v mraze zmes. a podobne "vychytavky". takze by som sa nedrzal za kazdu cenu oblubenej znacky. ani nesiel do sialenych plastov urecenych na DH do blata, kedze stym budes jazdis urcite vselico. ono tie vysokanske riedke stuple budu zase zle na zamrznutej tvrdej hline, pieskovej ceste, asfalte a pod. mne sa vzdy pozdaval nobby nick do snehu kym z neho nespravili kotvu. minulu zimu som jazdil tufo XC 14 a celkom sa mi to pacilo. dokonca som mal pocit ze sa chova lepsie ako v lete.
na tie ladove plochy co posledne zimy byvaju jedine hroty alebo obut nesmeky a ist peso/behat. tam netreba ocakavat priepastne rozdiely v plastoch.
Ikon plášte sú pomalé?
pomalsie v svojej kat.,
Úprimne by som rád vedel ktoré plášte v mraze netvrdnu...
Skúšal som toho už dosť, od rôznych výrobcov a pokiaľ bola teplota pod nulou tak každý jeden plast bol prakticky bez trakcie, stvrdnutý a jazda celkom o hubu...
Keď sa to tu už začalo riešiť tak sem s tipmi čo v mraze netvrdne, a bude to vhodné na agresívnejšie jazdenie hlavne s kopca, budem vďačný.
Ale kdesi mám aj nákres z minulej zimy, ako by to vyzerať nemalo
Chvalabohu
Na udupanom / ujazdenom snehu to ale naopak ide takmer tak dobre ako v lete... A na také podmienky sa mi osvedčili len trochu agresívnejšie XC plášte, naposledy Conti MountainKing vpredu a CrossKing vzadu. Ako tu už odznelo, hlavne nech sú nové a s hranatými štuplami. Nejaké vyslovene DH plášte sú myslím si na takéto použitie zbytočné.
Potom crosking vzadu, blackchilly, uz to bolo lepsie a posledna zima wolfapck cross a ziadny problem...
Maxxis ma asi najlepsiu zmes.. preto sa dobre negulaju