chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
zlahčiť bike o rovnakú hmotnosť ako seba je lepšie resp. je to viac cítiť.
K tým plášťom asi toľko každý si kúpi taký aký mu vyhovuje, Je to viac menej otázka priorít.
zlahčiť bike o rovnakú hmotnosť ako seba je lepšie resp. je to viac cítiť.
K tým plášťom asi toľko každý si kúpi taký aký mu vyhovuje, Je to viac menej otázka priorít.
Máš "recht" ja tam mám teraz drapák jako hovado lebo mi vyhovuje a bolo mi jedno či vážia 350gramov alebo pol kila.
Zlé počty! Skús zhodiť 0.5kg na hmotnosti rotačných častí (napr. nahoď ľahké plášte) a potom skús trebárs, ak vozíš, zhodiť z biku kapsu/fľašku s košíkom, či obe naraz. V 2. prípade nepoznáš žiaden rozdiel, si dovolím tvrdiť. Analogicky tomu bude pri chudnutí bikera.
Asi máš pravdu ale jazdím to čo jazdím preto lebo som hľadal plášť do blata a aj na cestu viem že taký ideál neexistuje tak som sa mu chcel aspon trochu priblížiť a bolo mi skoro fuk koľko vážili - DOBRÁ CENA,NA CESTE NEHUČALI A DEZÉN AKO SA DO HORY PATRÍ.
Ten bontrager zas až taký drapak neni povedzme si pravdu inak videli sme tvoje stopy na vrchhore a na michal vrchu
Mne sa zdá dobrý. Inak mal ich synátor na tom detskom TREKu a mne ich zhodili zo 70 000 TREKu v Oslanoch lebo syn ich už jazdil nejaké dva roky a v pohode. Dnes si bol na vrchhore?
ano boli sme na Vrchhore a aj na Michalvrchu.
2 janosik napriklad schwalbe robi rozne verzie bokov a povrchov plastov a dava tam rozne typy vlakien. Dost to zvysuje cenu zato ta odolnost nieje nic moc. Ked chces ne-piiichat tak poriadny plast z pevnym bokom a poriadnu dusu do toho a zase sme pri tych gramoch
no sak to , na ziletku mam plaste od contimentalu az na 300 tpi
ale na horaka , no neviem snad skusim zase nieco od contimentalu len som chcel kevlar aby som to vedel dat do batozka .....
No ano nemá až taký drapák ale ako som už písal je to kompromis medzi HOROU-Blatom a jazdou po ceste-spojené prostredné drápy. Možno"URČITE" sú aj lepšie ale som spokojný. Predtým MAXXIS Minotaur - nič moc.
janosik: to chceš nosiť PLÁŠŤ v batohu??? akože na N-dňový výjazd do zeme nikoho budiž... ale inak...
kevlarový plášť má iné plusy... hmotnosť, manipulácia ("načo montpáky?") a spravidla "racing tuning" (teda iná zmes, čo ale zároveň znamená, že ide rýchlejšie dolu) aspoň ako option
Lubik: blato nepozná kompromisy... ale ak je blato len na nejakej časti trate a navyše nie technickej časti, väčšina dnešných plášťov aj z tých hardpackových ťa podrží, kvôli 100 m blata nemá význam riešiť drapák
aj keď napr. Michelin XCR Mud je veľmi slušný univerzál, hoci názov evokuje bahenný špeciál, ani na tvrdom nie je nejaký spomalený a ak dáš dopredu X'trem alebo A.T. tak ...
raz sa na tej hláške zasmeješ, mal si vôbec niekedy v ruke kevlarový plášť, čo je to za macek? alebo chceš nosiť 35 l batoh?
a 2 plášte - podľa typu 1-2 kg... by boli veľmi slušná záťaž
rieši sa to spravidla univerzálnym obutím a to sa mení za špeciálne len ak je na to špeciálny dôvod (preteky)
tak test michelim XCR extreme.2,0...127tpi,kevlar,590g hodnotenie po 125km.z toho 55 km po asfalte. pocas tohto vikendu
po nahodeni vyzera ako pekny macek v porovnani s mobby nicom2,25 rovnaka sirka.
je to univerzal plast s vybornou prilnavostou k terenu ci uz v makom pokrytom vrstvou listov alebo kamenistom s potokmi vody,ako nazov prezradza.extreme
vdaka svojej hustote a vysokemu dezenu dobre znasa nesetrne zaobchadzaniev zjazdoch...co ho predurcuje na tazsie XCaz AM.bocne vedenie v naklonoch bezpecne drzi stopu ci uz v suchom hlinennom alebo mokrom povrchu.
v strmych vyslapoch sa ochotne zahryzuje do terenu.a nerobi mu problem ani podmoceny povrch kedy sa dokaze dostatocne rychlo cistit...co sa pri zjazde odzrkadli na farbe vasho oblecenia a biku....
na asfalte je trosklu hlucnejsi vdaka vysokym stuplom ale nestrati sa ani tu.akceleracia je celkom dobra co ma prekvapilo pri prvych zaslapmutiach v pedaloch pocas stupania na vrsatec..ale odzkadluje sa tu jeho vyssia vaha.
zaver-univerzal ako ma byt.do kazdeho terenu aj napriek vyssej hmotnosti.nieje vhodny pre gramarov a zavodne nasadenie ale pre bikerov ktory vyzaduju od plastov iste vedenier v akom kolvek terene .....k zivotnosti sa zatial nevyjadrujem....tak v strede leta ked bude mat nieco za sebou..
tu par fotiek plastov a terenu v ktorom boli testovane..
2tulenik : heh jasne ze mal , sak s bikom som kupil racing ralphy od swable heh , take papierove plaste .... takze chcel by som nieco podobne ale zosilnene voci prierazu to je vsetko .....
janosik: to chceš nosiť PLÁŠŤ v batohu??? akože na N-dňový výjazd do zeme nikoho budiž... ale inak...
kevlarový plášť má iné plusy... hmotnosť, manipulácia ("načo montpáky?") a spravidla "racing tuning" (teda iná zmes, čo ale zároveň znamená, že ide rýchlejšie dolu) aspoň ako option
Lubik: blato nepozná kompromisy... ale ak je blato len na nejakej časti trate a navyše nie technickej časti, väčšina dnešných plášťov aj z tých hardpackových ťa podrží, kvôli 100 m blata nemá význam riešiť drapák
aj keď napr. Michelin XCR Mud je veľmi slušný univerzál, hoci názov evokuje bahenný špeciál, ani na tvrdom nie je nejaký spomalený a ak dáš dopredu X'trem alebo A.T. tak ...
Oproti MAXXISU Minotaur ktorý som jazdil pred tým je to v blate radosť jazdiť na tom Bontrageri. Inak som prerobený žiletkár tak do toho ešte nejak moc hovoriť nemožem Michelin som jazdil na žiletke a boli v poho až na tú cenu a na MTB som ich neskúšal lebo sa mi zdali drahé. oproti konkurencii
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Samozrejme ze tazke paste su horsie pre xc ale ako ne-xc-ckar asi pojdem do kuta aj z mliekom.
Máš "recht" ja tam mám teraz drapák jako hovado lebo mi vyhovuje a bolo mi jedno či vážia 350gramov alebo pol kila.
2 janosik napriklad schwalbe robi rozne verzie bokov a povrchov plastov a dava tam rozne typy vlakien. Dost to zvysuje cenu zato ta odolnost nieje nic moc. Ked chces ne-piiichat tak poriadny plast z pevnym bokom a poriadnu dusu do toho a zase sme pri tych gramoch
Hustotu vlákien vyjadruje číslo TPi uvádzané pri plášťoch. Bežné plášte majú cca 40-60 TPi, vyššie hodnoty cca 130 TPi.
ale na horaka , no neviem snad skusim zase nieco od contimentalu len som chcel kevlar aby som to vedel dat do batozka .....
a 2 plášte - podľa typu 1-2 kg... by boli veľmi slušná záťaž
rieši sa to spravidla univerzálnym obutím a to sa mení za špeciálne len ak je na to špeciálny dôvod (preteky)
po nahodeni vyzera ako pekny macek v porovnani s mobby nicom2,25 rovnaka sirka.
je to univerzal plast s vybornou prilnavostou k terenu ci uz v makom pokrytom vrstvou listov alebo kamenistom s potokmi vody,ako nazov prezradza.extreme
vdaka svojej hustote a vysokemu dezenu dobre znasa nesetrne zaobchadzaniev zjazdoch...co ho predurcuje na tazsie XCaz AM.bocne vedenie v naklonoch bezpecne drzi stopu ci uz v suchom hlinennom alebo mokrom povrchu.
v strmych vyslapoch sa ochotne zahryzuje do terenu.a nerobi mu problem ani podmoceny povrch kedy sa dokaze dostatocne rychlo cistit...co sa pri zjazde odzrkadli na farbe vasho oblecenia a biku....
na asfalte je trosklu hlucnejsi vdaka vysokym stuplom ale nestrati sa ani tu.akceleracia je celkom dobra co ma prekvapilo pri prvych zaslapmutiach v pedaloch pocas stupania na vrsatec..ale odzkadluje sa tu jeho vyssia vaha.
zaver-univerzal ako ma byt.do kazdeho terenu aj napriek vyssej hmotnosti.nieje vhodny pre gramarov a zavodne nasadenie ale pre bikerov ktory vyzaduju od plastov iste vedenier v akom kolvek terene .....k zivotnosti sa zatial nevyjadrujem....tak v strede leta ked bude mat nieco za sebou..
tu par fotiek plastov a terenu v ktorom boli testovane..