Chcel by som všetkých poprosiť o nejaké tipy pri výmene sedla na horský bicykel (AUTHOR OPUS).Po zahájení tohtoročnej sezóny (cca 34 km po asfaltke) ma týždeň bolela sedacia časť. Preto som dospel k záveru, že je čas no nákup nového sedla za rozumnú cenu (pre mňa momentálne cca do 1500.-)
Ja osobne mozem pridat nazor medicinsky. Je dokazane praxou, ze kazde sedlo tlaci na prostatu. Niektore menej, niektore viac. Zenam sedla vela krat nahradzaju urcitu nemenovanu cinnost za urcitych fyziologickych predpokladov (to len okraj). Kazda zadna cast ("rit")je ina. Preto si sedlo odporucam vyberat tak, ze zoberiem bike do obchodu a menim sedla a jazdim na tom. na kazdom nejaky cas a potom si vyberiem.
Nasledky nevhodneho sedla na biku: podrazdena, zvacsena prostata, hemace, pluzgiere (extrem), narazena kostrc. Ak som nieco zabudol, mozete ma doplnit. Vedomosti mam nie z vlastnej skusenosti. Zatial.
Este vas podrazdim ja. Tiez sa mi to delenie zda nezmyselne, ja vozim na XC Flite TT a kamarat na DH ma SLR XC a v poho, tak o co ide. Iked medzi DH sedlami a ostatnymi uz rozdiel vidim.
ja som jazdil dlhe roky cestu, sedaval som na selle bassano- model nepamatam, teraz mam mtb s "uplne na rit" sedlom. Toto delenie je blbost, na ziletke som niekedy nezdvihol prdel so sedla aj 50 km, na mtb je to kazdych par 100 metrov. Takze polstrovanie netusim preco by malo byt ine na xc, tiez nejazdite po vymoloch v sedle. Skor to vidim na tu hmotnost. A dizajn..niektore kresla by som si na bike teda nedal...
ja som jazdil dlhe roky cestu, sedaval som na selle bassano- model nepamatam, teraz mam mtb s "uplne na rit" sedlom. Toto delenie je blbost, na ziletke som niekedy nezdvihol prdel so sedla aj 50 km, na mtb je to kazdych par 100 metrov. Takze polstrovanie netusim preco by malo byt ine na xc, tiez nejazdite po vymoloch v sedle. Skor to vidim na tu hmotnost. A dizajn..niektore kresla by som si na bike teda nedal...
Potom ti mozno len zavidiet, ze ma rit z asfaltu. Ja len tak - nic v zlom.
Pani ja jazdim aj MTB aj cestu na oboch bikoch mam ARIONE Titanium a mozem povedat konecne nemam problemy. Proste toto sedlo mi sedi ci v terene alebo na ceste takze asi je to tak, ze kazda prdel ma svojske poziadavky.
Cesta GIANT OCR1 komplet Ultegra 9 + fizik ARIONE
MTB GIANT Xtc SRAM9, MAVIC 317, Marzocchi Marathon S, HAYES HFX MAG + fizik ARIONE
Pozri stranku http://www.specialized.cz/ > Doplňky - 2006 > Komponenty > Sedla. Maju tam celkom dobry vyber kvalitnych sediel.
Pozri este technologiu: http://www.specialized.cz/ > Technologie > Body Geometry.
A mimochodom ja mam tiez Author Opus (´04) a pre mna je to sedlo tiez dost tvrde. Mozno kupim nove, este neviem presne ake.
Ja mam velo plush clovek by povedal ze nic moc ale podla mna je to naj sedadlo ake som kedy a fakt vela vydrzi
Zalezi podla tho ktory model ja si nespominam aky mam ale ak hladas nieco makke tak tento je najmakksi aky som nasiel
Ale malo kde ho maju
Ti co vychvalujete sedla Fi'zi:k Nisene (CP3) alebo Gobi,ze su pohodlne,nosite cyklovlozku alebo su tie sedla pohodlne aj bez nej? Alebo ake sedlo bude pohodlne aj bez cyklovlozky?
Jedine sedlo ktore v predajni mozem vyskusat je SLR.Neviem presne,ktory model- nema otvor a ma tusim karbonovu vyztuz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nasledky nevhodneho sedla na biku: podrazdena, zvacsena prostata, hemace, pluzgiere (extrem), narazena kostrc. Ak som nieco zabudol, mozete ma doplnit. Vedomosti mam nie z vlastnej skusenosti. Zatial.
Si mi povedal, ze uz do tejto temy nebudes prispievat
V bike centre Levice napr. ano.
skoda, ze som to zmeskal
Potom ti mozno len zavidiet, ze ma rit z asfaltu.
Cesta GIANT OCR1 komplet Ultegra 9 + fizik ARIONE
MTB GIANT Xtc SRAM9, MAVIC 317, Marzocchi Marathon S, HAYES HFX MAG + fizik ARIONE
Pozri este technologiu: http://www.specialized.cz/ > Technologie > Body Geometry.
A mimochodom ja mam tiez Author Opus (´04) a pre mna je to sedlo tiez dost tvrde. Mozno kupim nove, este neviem presne ake.
stojí okolo 1400sk je mäkká a má takú vistielku aby sa ti nepoškodili tie veci dole (chápeš)
Zalezi podla tho ktory model ja si nespominam aky mam ale ak hladas nieco makke tak tento je najmakksi aky som nasiel
Ale malo kde ho maju
Jedine sedlo ktore v predajni mozem vyskusat je SLR.Neviem presne,ktory model- nema otvor a ma tusim karbonovu vyztuz.