To mate take fajnove rite? ze tolko vyberate tie sedadla. Clovek si zvykne aj na sibenicu ...sa hovori. Pred 7 rokmi som si bez znalosti cohokolvek o sedadlach kupil Fizik Nisen. Najprv sa mi zdalo ako keby som mal sedadlo z dreva. Po 2-3 tyzdnoch si rit zvykla a sedadlo pouzivam dodnes na zaloznom HT, alebo na cestaku. Rok som pouzivat na mojom GT Force povodne WTB V Compa nemal som ziadny problem. Pred rokom som si kupil vychvalovane Selle Italia SLR XC Gel Flow,pekny design a dobra vaha. Najprv som si myslel , ze na tom tvrdom sedadle sa ani neda sediet. Znova trvalo 2-3 tyzdne kym som si zvykol a teraz by som ho nemenil. Absolvoval som na nom aj cca 10 hod MTB vyjazdy a som max spokojny. Takze, ja si myslim ze je to viac o zvyku ako o znackach a modeloch.
alebo prečo robí fi:zi'k v road aj v MTB rade po 3 modely v korelácii s ohybnosťou chrbtice
podľa toho by mi najlepšie sadlo Aliante, ja som na chrbticu total kripel a ani karate za mladi a lezenie doteraz mi k lepšej ohybnosti nepomohlo, ale Gobi je good enough
lakko, na dobré sedlo sa zvyká asi 2-3 výjazdy... tretí dávam riadny prásk a hin se ukáže
Súhlas s tuleníkom pokiaľ sedlo nesadne nevidím dôvod terorizovať svoje pozadie lakko,jasné zvyknúť sa dá na všetko,ale keď mám na výber načo sa trápiť
karbonovu dosku ? ..makucke pohodlne sedlo ..je potiahnute kozou a vnutri este makky material asi 1mm.
btw, ked sa vymeni sedlo, obvykle sa zmeni vyska posedu , kedze kazde sedlo byva inak vysoke, tak ja len aby sa skusalo presne.
Súhlas s tuleníkom pokiaľ sedlo nesadne nevidím dôvod terorizovať svoje pozadie lakko,jasné zvyknúť sa dá na všetko,ale keď mám na výber načo sa trápiť
Dnes som do svojej rite fest zainvestoval 8,99€ Výpredaj KCK Oslany a ak bude bolieť riť pôjde naspäť KBIX od KELLYSu s ktorým som bol 3 roky spokojný ale tej cene sa nedalo proste odolať Sorry za foto ale už bola tma a fotil som to
taktiež rozmýšľam o kúpe sedla .. zatiaľ sa mi pozdáva Fizik Gobi XM (obyčajná - ani k:ium, ani karbónová verzia) .. je ešte nejaká alternatíva v tejto cenovej hladine okolo 40-50€ ? ide to na obyčajný XC bike, takže negramárim ani nechcem priplácať
Dnes som do svojej rite fest zainvestoval 8,99€ Výpredaj KCK Oslany a ak bude bolieť riť pôjde naspäť KBIX od KELLYSu s ktorým som bol 3 roky spokojný ale tej cene sa nedalo proste odolať Sorry za foto ale už bola tma a fotil som to
ten kbix od kellysu je klon selle italia slr xp - teda aspon tvarom a rozmermi su navlas rovnake - rozdiely su samozrejme v materialoch - kbix ma umely potah, selle koza alebo lorica ..
Ano máš pravdu - je to plagiát ako sviňa a bol som s ním vcelku spokojný. A keď nebude to Selle lepšie , tak ten K BIX pôjde späť Ale za 9 € by bol hriech to nevyskúšať PS: Tiež negramárim a je to vidno
by som rad počul tvoju teóriu ako sa vylučuje gramarenie s pohodlým vlastná skusenosť alebo jedna pani povedala ako je to tu zvykom vo viacerých veciach
nevylučuje sa, ale tak väčšinou bývajú tie gelové sedlá trošku ťažšie .. nechajme to tak, takisto ako tie reči že 100 ľudí 100 rití proste nemám si kde/od koho požičať nejaké lepšie sedlo, preto píšem sem o radu .. kebyže mám, tak si to sám vyskúšam .. takisto však nechcem príliš tvrdé sedlo, lebo jazdím rekreačne a tak vyzerá aj moje cyklistické oblečenie (t.j. žiadne)
v pohode že žiadaš o radu bez problémov.Ale nozaj je pravda 100 ludi 100 prdeliek v tomto ti neporadim lebo gramarim chcel som len počuť vysvetlenie od teba ked si napisal že pohodlie sa nemože = gramareniu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=173_200&products_id=3701
a maximalne mi vyhovuje...kamarat zase na Fiziku nedokaze obsediet a ma karbonovu dosku SLR. takze nezostava asi nic ine iba to niekde vyskusat, pripadne risknut
alebo prečo robí fi:zi'k v road aj v MTB rade po 3 modely v korelácii s ohybnosťou chrbtice
podľa toho by mi najlepšie sadlo Aliante, ja som na chrbticu total kripel a ani karate za mladi a lezenie doteraz mi k lepšej ohybnosti nepomohlo, ale Gobi je good enough
lakko, na dobré sedlo sa zvyká asi 2-3 výjazdy... tretí dávam riadny prásk a hin se ukáže
http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=173_200&products_id=3701
a maximalne mi vyhovuje...kamarat zase na Fiziku nedokaze obsediet a ma karbonovu dosku SLR. takze nezostava asi nic ine iba to niekde vyskusat, pripadne risknut
karbonovu dosku ?
btw, ked sa vymeni sedlo, obvykle sa zmeni vyska posedu , kedze kazde sedlo byva inak vysoke, tak ja len aby sa skusalo presne.
lto: SLR XC tiež menilo konštrukciu, koža is gone
ten kbix od kellysu je klon selle italia slr xp - teda aspon tvarom a rozmermi su navlas rovnake - rozdiely su samozrejme v materialoch - kbix ma umely potah, selle koza alebo lorica ..
Fi´zi:k Gobi XM
Fi´zi:k Pavé CX Sport
Selle Italia NT 1 Gel
Selle Italia Shiver Gel Flow
ak máte niekto skúsenosti s týmito sedlami, prosím poraďte
ešte raz opakujem, ide to na XC ht bike a preferujem pohodlie pred gramárením
takže nech sa páči, k veci