https://escapecollective.com/tested-real-vs-counterfeit-shimano-dura-ace-chains/
...
The results below provide clear evidence that buying a counterfeit chain is a false economy. While only a small sample size was tested, you can expect at least three times the lifespan from an authentic HG-901 chain compared to fake versions. Keeping in mind that chain wear directly results in wear to your chainrings and cassette, it would be incredibly foolish to overlook this key detail.
...
One detail worth noting is how much harder it is to use a chainbreaker on the authentic chain– the rivet (pin) takes incredible force to displace.
...
https://www.facebook.com/share/r/19kD6xTJPi/
https://youtube.com/shorts/szqKSteVsWw?si=NL24jHhYVNYXxRwR
100% istotu nemám ale porovnaval som a zatial nič nenasvedčuje že by to mal byť fake
ale dám vedieť keď tak
100% istotu nemám ale porovnaval som a zatial nič nenasvedčuje že by to mal byť fake
ale dám vedieť keď tak
- to ze si dal info o vahe a pod je super, viac info na porovnanie.
- vela veci je na ALI origo lebo sa to neoplati falsovat; vies ako sa vyrabaju retaze? Za den nasukaju aj kilometer retaze.
- ak to mas OEM, tak to malo byt v sacku a nie v krabicke, sacok na OEM je obyt sacok, nie origo balenie
- za tie roky NIC nepreslo ziadnymi zmenami a uz vobec nie pri XTR; ako som pisal, vsetko XTR sa vyraba v Japonsku, aby mali 100% kvalitu. Retaz je vyladena na kazetu. Lisovanie clankov je vysoko opakovatelny proces,ak by zmenili (degradoval) tvar retaze, tak by to malo riadny dopad na kvalitu radenia. Co pri XTR absolutne Shimano nedovoli. XTR je to TOP precizna vyroba, vsetko co som mal bolo to z technickeho hladiska “dokonale”.
Ja som nedavno kupoval z DE OEM retaze GX v sacku, spojka origo, etiketa jednoducha.
Skutocne to neber ako hejt, ale nemotajme sa okolo toho isteho. Daj vediet ako to dopadlo, to bude super info pre nas.
Ride more, work less.
snažíš sa presvedčiť sám seba a to je na tom asi najsmutnejšie
týmto končím debatu, lebo aj keby ti niekto vysypal na hlavu za 2 kýble argumentov aj tak si pôjdeš dokola tie svoje rozprávky
Dal si otazku, ludia ti odpovedali na zaklade poskytnutych informacii a ty s tymi nazormi niesi spokojny. Co je uplne OK. Stale nas potrebujes presviedcat, ze to je origo, i ked sam si sa pytal ci je to origo. Ak ty tvrdis, ze to je origo, verim, ze my vsetci sme s tym OK.
Hlavne sa ozvi, kolko km si najazdil a ako sa spravala retaz. To bude super info.
Podme debatovat o niecom zaujimavom.
Rovnaký tvar a rovnaká váha ako originál...nemám zatiaľ dôvod si myslieť, že samotná reťaz je fake. To netvrdím o rýchlospojke a za to zistenie ďakujem.
Nepisem, že je spredu a zozadu rovnaké, ale pokiaľ je to vybrúsenie na zadnej strane.. Na originály je to viac ako polovica, fake to má tak do tretiny.
A keď sa poriadne pozrieš ani na prednej strane nie je rovnaké ako na originály.
Aj keby si si kúpil tenisky Abibas u vietnamca tak budeš sám seba presviedčať že sú originál aj keď majú 4 pasiky? ?
Rovnaký tvar a rovnaká váha ako originál...nemám zatiaľ dôvod si myslieť, že samotná reťaz je fake. To netvrdím o rýchlospojke a za to zistenie ďakujem.
Ako moze byt XTR retaz vyrobena v Japonsku a zaroven vyrobena v Cine?
Vsetko XTR je made in JAPAN!
Dalej by sme to tu nemali riesit.
Majitel je spokojny, ze bol dobry deal. My prajeme vela kilometrov.
Odpoved od kamosa ChatGPT
Shimano manufactures its premium XTR chains in Japan. The company’s headquarters are located in Sakai, Osaka Prefecture, Japan.  While Shimano operates manufacturing facilities in various countries, including China, Malaysia, and Singapore,  its high-end components, such as the XTR series, are produced domestically to maintain stringent quality control.
ak ti nestačí to, že:
1. kupoval si ju na aliexpress
2. je to made in china
3. je tam fake rýchlospojka
4. je balenie fake
.. tak si pozri vlastnú fotku reťazí zo zadnej strany a všimni si to vybrúsenie... očividne sa to číňanom neoplatilo riešiť tak to je vybrúsené rovnako ako predná strana (ale iba polovica)
budeš sa čudovať ale dajú ... aj ked v tomto konkrétnom prípade mám dosť pochybnosti o originalite
Namiesto opakovania, že je to fake, to vieš aj nejak podložiť na základe priložených fotiek reťaze a jej porovnania s originálom? Hovorím len o samotnej reťazi, nie o balení.