Ak by sme mali polemizovat nad vyrobou v Cine ci Europe......tak zacnime materialom. Ktory hlinik je kvalitnejsi? Ten zo slovenskej, cinskej, nemeckej, ruskej .....hlinikarne????
Ked niekto predava bicykle, ktore maju vybavu FSA nemusi byt nikdy v kontakte s vyrobcom...
ani som nehovoril, ze je to zarucena infoska
aspon som zase o nieco mudrejsi
(ale myslim, ze hnoj uz tiez nejaky ten rok predava biky a veci s tym suvisiace)
Skus mi povedat odkial mas taketo zarucene informacie? Vo vyrobnej fabrike/fabrikach FSA som bol a pre Ritchey tam teda nic nevyrabaju... ale viem ktory nalepkari pre nich vyrabaju nalepky a olepuju produkty...
je rozdiel čínsky výrobok vyrobený v čínskej fabrike, číňanom navrhnutý, vyrobený číňanom ktorý je číňanom vyškolený (ak vobec, a školenie nieje len 5 obrázkov úkonov) a je rozdiel svetová fabrika postavená v číne podla patentov a noriem danej značky, výroba prebieha podla ich noriem, akurát to vyrába číňan stojaci pri pulte.. v druhom prípade je čínska len obsluha a peniaze na jej výplatnej páske..
takisto by sa potom dalo uvazovat o shimano, ktore maju tiez velmi lacne... kluky XTR sa daju tiez v kamenakoch kupit aj za 500€ a na kupkolo za polovicu...
Bavíme sa tu už o *****ch.Ano zvárajú sa rámy aj strojovo akurát neviem ako chceš strojom vrstviť karb.vlákna úplne bez ručnej práce.A to je ten rozdiel v kvalite.A o euro kontrole čínskych výrobkov sa netreba baviť kedže s kvalitou čohokoľvek majú stále problémy.
Koľko číňanov asi tak pracuje v eu...
neviem koľko Číňaňov, ale Rumunov, Bulharov, Poliakov atď .. naozaj veľmi veľa kdekoľvek