Ahojte, plánujem kupovať nové
brzdy na moje freeridové HTčko. Pôvodne som jazdil Juicy 7 od Avidu a to bola veľká spokojnosť dlhšiu dobu. Preto by ma zaujímalo, čo by ste z vlastných skúseností odporučili. Jazdím zväčša FR traily, sem tam nejaké DH (nie light DH

), párkrát do roka pobeháme kopce u nás na Liptove (Slemä, Poludnica, Baranec, atď ). Preto by som potreboval spoľahlivé brzdy, ktoré niečo vydržia, s podobným brzdnými vlastnosťami ako mali Juicy (zahryznúť sa) ale zároveň, aby sa dali dávkovať lepšie (práve tie zjazdy v horách).
Veľa som tu čítal o XT od Shimana, čo by ste povedali na ne?. Kotúče mám 203/185 Avid G3 (alebo G2?) a neviem, či nebude treba kúpiť nové aj tie.
Za rady, nápady ďakujem
Kamarát má ešte staré Saint (2 piesty) a funguje na nich stále už niekoľko rokov a brzdia výborne, samozrejme s adekvátnou údržbou..
Edit: čo robí ten free stroke adjustement?
shimano mozu byt dobre jako chcu, stale su to olejofky
Ale jeden postreh, tie stare 800 paky su pevne, horsie davkuju ale funguju super. Nove SLX davkuju skvele ale je citit ohyb ak viacej zatlacim, pruzia...Nejak mi to vadi, robia to aj nove XT alebo Zee paky?
Edit: čo robí ten free stroke adjustement?
free stroke - nastavuješ tým kedy po stlačení páčky začnú platničky chytať kotúč.. ak sa teda nepletiem..
ja som vozil Code5 4roky a spokojnosť, v podstate môžem spokojne prehlásiť že tým brzdám nič nieje
Zobral som nové XT-čka, maximálna spokojnosť (4-piesty sú mi zbytočné preto takéto rozhodnutie). Zee brzdia veľmi dobre, myslím si že chybu by si s nimi nespravil, Saint ani nehovorím.
Kamarát má Magury neviem či Louise alebo Gustav, brzdia parádne celkom si ich chváli akurát keď sa niečo dobabre vraj je celkom problém s dielmi a pod.
Možno ešte si pozri značku Formula ale s nimi som nemal ešte skúsenosti teda okrem tých najlacnejších a to nebolo nič výnimočné...