Mam Avid Juicy 3 Hyd Disc a po zjazde, kedy treba sem-tam pribrzit mi riadne cinkaju. Je to tym ze sa brzdilo alebo treba nieco nastavit? Obcas ma ten neprijemny zvuk rozculuje
Skuste platnicky vyhodit a urcite nebudu cinkat ale vazne po case by mali sadnut a prestanu. Treba skontrolovat vzdialenost od kotucov. Moze to sposobovat aj necistoty na kotuci ale tie sa vecsinou po zabrzdeni odstrania.
Po čase sadnú, ale neprestanú. Mne ani po 2 rokoch. Nechať väčšiu vôľu na platničky a hotovo. Malá špina na kotúči po ňom klepne ako po čineli a zacinká. Nerieš, na brzdný účinok to vplyv nemá.
ono to asi necinka vkuse.len ked napr. v stoji silovo slapes alebo tak dajak.aspon mne
ja mam tiez avida a tiez mi dava o sebe vediet ked slapem silovo a naklanam bajk pri slapani..tym nahybanim sa dostane platnicka blizsie ku kotucu a uz to cinka...ale nemam to zapotrby nejak riesit..
Rozhodne to nie je tym ze su nove, mas brzdy s adaptermi pomoc je velmi jednoducha, staci povolit 2 skrutky co spajaju adapter s prasatom, zabrzdit a pri stlacenej pake obe skrutky dotiahnut...
Rozhodne to nie je tym ze su nove, ak mas brzdy s adaptermi pomoc je velmi jednoducha, staci povolit 2 skrutky co spajaju adapter s prasatom, zabrzdit a pri stlacenej pake obe skrutky dotiahnut...
jasne toto robis na zaciatku ked ju nastavujes ale moze to robit aj tak ked potom priblizis co najblizsie platnicky..
Este som zabudol jednu moznost, ked sa zle vracia jeden alebo viac piestov, treba to dobre ocistit, premazat brzdovym mediom a par krat ho vysunut (stlacenim paky) a spat zasunut (prstami, skrutkovacom, tenkymi kliestami, atd) a malo by to byt zase v pohode...
niekedy je to aj ohnutym kotucom, daj ho dole z naboja...poloz na hladky rovny povrch...sklo atd...
a tam kde je to vyhnut to ohni do spravnej polohy skrutkovacom...
spravidla plati, cim vacsi priemer tym vacsia nachylnost na cinkanie...
Je to len taká úvaha, ale napadlo ma, že to cinkanie môže dosť ovplyvňovať ito, že či ide o pevnú os, alebo klasický rýchloupínak. Najmä čo sa týka tých klopených zákrut,kde vplyvaju rozne protichodne sily na náboj, bo rýchloupináky pracuju na základe napatia a i to najmensie vykrivenie naboja a dostatočne velký kotúč môže mat za následok dotyk kotuca s platnickou, ktora je dost blizko neho... ma len tak napadlo
cinka aj na pevnej osi...myslim ze dost zalezi od kvality kotuca aby nezacal vybrovat...ma vobec niekto bike komu kotuce necinkaju...a ked ano ake kotuce pouzivate ,,
Ku cinkaniu prihodim aj svoj postreh.
Mne zacali cinkat brzdy. Urobil som to co poradil "root", povolil som dve skrutky, nastavil prasa a zase to bolo ok! Lenze po dvoch dobrych zjazdoch sa to vzdy pohlo (na prasati je elipsa), a zacalo cinkanie zase. Po neustalom povolovani som silnejsie zatiahol prasa a strhol som vnutorny zavit na vidle, co dost nasralo. Lenze bol tam kratky srob, tak este nejake zavity tam zostali. Urobil som to, ako radil "Roman" z Blavy a pouzil som lepidlo na zavity.
Trochu som porozmyslal, a to iste lepidlo som pouzil, aj na spoj vidly a prasata. Ustavil som prasa a nechal zatvrdnut. Momentalne som odjazdil asi tri tvrde zjazdy a nic necinka. Snad to pomohlo.
Otazka je, ako silno drzi to lepidlo a kolko vydrzi?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam tiez avida a tiez mi dava o sebe vediet ked slapem silovo a naklanam bajk pri slapani..tym nahybanim sa dostane platnicka blizsie ku kotucu a uz to cinka...ale nemam to zapotrby nejak riesit..
jasne toto robis na zaciatku ked ju nastavujes ale moze to robit aj tak ked potom priblizis co najblizsie platnicky..
Ak ti nieco cinka, tak mas krivy kotuc, potom ho vyrovnaj a mas klud...
Nikdy mi brzdy necinkali a ak zacali tak som to velmi rychlo odstranil... nezniesol by som ten zvuk....
a tam kde je to vyhnut to ohni do spravnej polohy skrutkovacom...
spravidla plati, cim vacsi priemer tym vacsia nachylnost na cinkanie...
Mne zacali cinkat brzdy. Urobil som to co poradil "root", povolil som dve skrutky, nastavil prasa a zase to bolo ok! Lenze po dvoch dobrych zjazdoch sa to vzdy pohlo (na prasati je elipsa), a zacalo cinkanie zase. Po neustalom povolovani som silnejsie zatiahol prasa a strhol som vnutorny zavit na vidle, co dost nasralo. Lenze bol tam kratky srob, tak este nejake zavity tam zostali. Urobil som to, ako radil "Roman" z Blavy a pouzil som lepidlo na zavity.
Trochu som porozmyslal, a to iste lepidlo som pouzil, aj na spoj vidly a prasata. Ustavil som prasa a nechal zatvrdnut. Momentalne som odjazdil asi tri tvrde zjazdy a nic necinka. Snad to pomohlo.
Otazka je, ako silno drzi to lepidlo a kolko vydrzi?