v podstate je to podobny princip ako cyklokomputer (magnet na s***** a cievka upevnena niekde na rame, take "bezkontaktne dynamo") a miesto baterie je pouzit nejaky kapacitor aby to blikalo par minut aj ked bajk nieje v pohybe
Tu ide o ekologiu a svetove rozsirenie, nie o to, ze vam vydrzi blikacka blikat rok na jedny baterie. V Dansku to uz pouziva niekolko sto tisic cyklistov, tzn. usporu mozno aj vyse miliona baterii rocne. V globalnom meradle je to obrovsky prinos. A minimalne tym zabudlivym to moze zachranit zivot, kedze to netreba zapinat a blika to vzdy ked sa hybete. Mozno by to na Slovensku par desiatok chlapikov vracajucich sa v noci z krcmy domov na bicykli bez osvetlenia zachranilo...
mozno to ma obrovsky prinos na ekologiu. s tym suhlasim. lenze ja som uvazoval o poriadnom svetle, ktore sa aspon zcasti vyrovna motorkovemu ci autovemu. poriadna vybojka. teraz si nazov nepamatam, ale vo Vele bola recenzia 10 wattovej vybojky s kompletnym prislusenstvom. (konecne by som aj nieco videl a nebol by som len videny). Ale cena okolo 10.000,- Sk je na svetlo trosku moc.
Ja so take spravil za 0sk. Zobral som halogenovu ziarovku na 12v 20W (pouziva sa napr. do kuchynskej linky) a k tmu som dal Pb akumulator z 5Ah => este aj chodci si myslia ze ide motorka. Muhehe
Nemám tušenia koľko stoja svetlá na motorku či auto. Nemám niečo také s motorom. Mám len dva bicykle. A čo tu bolo spomenuté podomácky spravené svetlo s oloveným akumulátorom... Rozmýšľal som aj ja. Ale s vakom netrénujem. A to svetlo potrebujem na dlhšie výjazdy. Aby spoľahlivo a PORIADNE svietilo aspoň dve hodiny. A asi naozaj málo zarábame.
ekologia je pekna vec, ale kolko energie spalim v praci, aby zom zarobil 34eur na svetlo, ked mozem mat svetlo za 6x menziu cenu...
aj 3l naftak ma nizsiu spotrebu a tym padom menej emisii ako fabia htp
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Blackburn Mars 3.0 blika uz hadam vyse roka a furt ok
cena nie je velka, to my malo zarabame
A svetla na motorke ci aute stoja asi kolko?
neviem kto si tu kupoval LaPapiera
aj 3l naftak ma nizsiu spotrebu a tym padom menej emisii ako fabia htp