Chcel by som sa spytat co je to za vidlicu ""Fox 32 RL OB"" nemozem o nej nic najst na nete ,,takze ci je dobra a ci je lepsia ako napriklad rock shox recon SL air,(Reba) alebo nejaka taka podobna Dakujem
Craobs nie som chrt, ale komfortny turista, dam ti niekedy previest na obstaroznej F100X, mozno pochopis, ked nie tak si tu pevnu asi mozes namontovat sam
Osobne co sa tyka chodu by som to za sida alebo rebu nemenil nikdy.
Ivo, o tom systéme nik netvrdí, že je citlivý. To rozhodne nie je. Ale keď sa vidla otvorí, tak ide do zdvihu takmer rovnako ako vidla s klasickým tlmičom. Celý systém je o tomto a nie o citlivosti. Samozrejme nízky odpor v púzdrach a tesneniach je aj tu dôležitý aby jedinou "brzdou" pruženia bol terralogic a keď sa otvorí, aby vidla hneď reagovala na nerovnosti.
Veľa ľudí asi nevie o čom terralogic je, ale od pevnej vidlice má ďaleko. Osobne by som samozrejme túto vidlu nechcel.
komfort s terra logicom bude vždy inde ako s normálnou odpruženou vidlou..
zdá sa mi to rovnako divné ako bombovať zadný tlmič aby sa mi to "nehojdalo" (ako to poniektorý robia)
Lenže keď nabombuješ zadný tlmič, prestane hlavne využívať zdvih a znížiš čiastočne citlivosť. Ale terra, keď vbehneš do rozbitého úseku, sa závažie otvorí a umožní plný prietok oleja a tým pádom bude vilda chodiť do zdvihu rovnako ako klasicá Foxa. Problém je jedine v tom, že tento systém ignoruje malé prekážky. Terra vlastne uzatvára na rovnom a menej členitom teréne pomalú kompresiu (to robí aj klasický lockout).
Teda k nabombovanému tlmiču by som to neprirovnával.
Lapierre: ideš nato až moc vedecky a odborne.. ale práve tie malé otrasy vadia najviac a je ich aj najväčší počet.. že sa mi tá vidla sfunkční v rozbitom zjazde (ktorého bude tak možno 20% výjazdu) ma nezachráni..
okrem toho polovica ludí k tomu terra logicu podhustí plášte aby ten komfort získali späť
u profíkov to význam mať može ale inak by som to nebral.. jedine že by sa ten TL dal vyradiť z prevádzky nejakým točítkom..
Samozrejme je tam nastavenie účinnosti. Zatiaľ čo boli prvé testy nového TL 2011 tak tam bol vraj veľmi široký rozsah.
A ja nehovorím, že toto sú vidlice na bežné jazdenie. Vyššie sa rozoberalo zameranie sa Foxu na technické disciplíny.
Samozrejme ak by som mal odporúčiť na bežné jazdenie Foxu, tak rozhodne 32ojku klasiku. Tá je komfortom niekde inde. Mne je toto úplne jasné, aj že TL je vlastne ***** chodu, ale na to čo je určený nemá obdoby.
Nič viac, nič menej. Možno to čo som písal chcelo pôsobiť dojmom, že zas idem chváliť ako to funguje, to som však nechcel. Chcel som len vysvetliť že TL nie je taká hovadina ako prehustený tlmič.
S kamarátom sa dohadujeme, či kúpiť bike s Foxami. Ako viem, asi to bude to naj čo sa týka technológie. Ale počíta každé eurko a tak rozmýšľam, či si to neskôr pri nejakých prípadných problémoch alebo povinnom servise (ak je povinný) neodnesie jeho peňaženka. Teda ísť do Foxin alebo hľadať RS (teoreticky stačí aj Tora/Recon ) zatiaľ sa bavíme o tomto http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/trance.x3/3897/37062/ kde šetrili na ostatných veciach čo problém nieje (toto vlákno nechcem využiť na dávanie linkov na lepšie biki).
Ja uz Fox nechcem ani vidiet. Po necelom roku jazdenia som mala na Fox Float 32 RL volu a to mam necelych 60 kilo a nejazdim nejak extremne. Dala som to reklamovat, prislo to v este horsom stave vobec sa nevracala tak som chvylu jazdila len s Lock outom kym som ju poslala znovu na reklamaciu a to som uz kupovala RS Re mavelation XX na ktoru zatial nedam dopustit. Tu Foxu mi potom nakoniec opravili isla konecne fajn ale hned som ju aj predala. To je moja skusenos. Inak kamos ma pol roka Talasku a uz mu nejak neslape
Toto je prave jeden z problemom Fox vidlic .. sem tam hodia na trh nieco co je super, a sem tam nieco, co je naprd .. vzdy nieco tecie, alebo to treba co chvila servisovat. Na trhu za poslednych 5 rokov je milion modelov, jedni chvalia ,druhi zatracuju, ale nikdy nezistia, ze kazdy o niecom inom. Bohuzial aj MZ nabrala tento smer asi
Terralogic a Brain su 2 systemy, ktore su pre tych, co chcu drzat krok z modou a tvrdit, ze maju odpruzenie, pricom ale chcu jazdit na neodpruzenom. Ze sa odpruzenie odblokuje pri vacsej prekazke je tak akurat barlicka pre tych, co nedokazu bez odpruzenia citat teren a jazdit v nom (netvrdim,ze ja to dokazem). Najhorsie pre normalnych ludi ( anebavme sa o profikoch, ti ma nezaujimaju, nech si jazdia aj na ananasoch) .. je neustaly prisun drobnych nerovnosti ... v pripade, ze chcem jazdit nieco drsne, tak jak TL tak Brain by sa mi postarali o serioznu nadielku dni v nemocnici, pretoze otvarat pruzenie s oneskorenim .. to si mozem hodit
Ked uz .. tak oba 2 systemy nielenze nahradi ale daleko predci napr. klasicky ProPedal alebo SPV ...
Hmm, a jazdis so zapnutym, alebo skoro vypnutym .. bo aj taki su
Dneska som zistil, ze sa mi Lyrik rozjazdil nejak uz, tak celkom dobre je to, zacinam mi to drncat vzadu (nema niekto vanillu pruzinovu 200(205)/50(57) ? , ale strasne sa zanara do zdvihu, asi je to tou prilis makkou pruzinou a chybajucim floodgate
Hmm, a jazdis so zapnutym, alebo skoro vypnutym .. bo aj taki su
Samozrejme zapnutý brain (vypnutý brain - stačilo by HT-čko ). Raz nastavené a už nemusím siahať. Mením akurát zdvih vidly.
Brain s tlmičom mám nastavený tak aby využíval skoro celý zdvih.
Je to o tom čo komu vyhovuje.
Treba to vyskúšať, v Kaktuse majú testovacie biky s brainom. Tiež som to bol najskôr skúsiť.
No, to s vyuzivanim celeho zdvihu by som mozno videl ako jednu vyhodu .. ale .. musel by som to nejaky cas jazdit, bo po dnesku sa mi nevidi ani otvoreny nepropedalovany vzduchac .. asi pojdem do pruziny a najmem si nejakeho tahaca, co ma bude do kopcov tahat na gumicuku
Keby nahodou tak jednu Fox Evolutiom CTD 2014 mam na predaj, kupena v septembri 2014 ... stav novej vidlice ... zostavam u foxu, ale biela farba ki neladi k zvysku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne co sa tyka chodu by som to za sida alebo rebu nemenil nikdy.
Veľa ľudí asi nevie o čom terralogic je, ale od pevnej vidlice má ďaleko. Osobne by som samozrejme túto vidlu nechcel.
zdá sa mi to rovnako divné ako bombovať zadný tlmič aby sa mi to "nehojdalo" (ako to poniektorý robia)
Teda k nabombovanému tlmiču by som to neprirovnával.
okrem toho polovica ludí k tomu terra logicu podhustí plášte aby ten komfort získali späť
u profíkov to význam mať može ale inak by som to nebral.. jedine že by sa ten TL dal vyradiť z prevádzky nejakým točítkom..
A ja nehovorím, že toto sú vidlice na bežné jazdenie. Vyššie sa rozoberalo zameranie sa Foxu na technické disciplíny.
Samozrejme ak by som mal odporúčiť na bežné jazdenie Foxu, tak rozhodne 32ojku klasiku. Tá je komfortom niekde inde. Mne je toto úplne jasné, aj že TL je vlastne ***** chodu, ale na to čo je určený nemá obdoby.
Nič viac, nič menej. Možno to čo som písal chcelo pôsobiť dojmom, že zas idem chváliť ako to funguje, to som však nechcel. Chcel som len vysvetliť že TL nie je taká hovadina ako prehustený tlmič.
Terralogic a Brain su 2 systemy, ktore su pre tych, co chcu drzat krok z modou a tvrdit, ze maju odpruzenie, pricom ale chcu jazdit na neodpruzenom. Ze sa odpruzenie odblokuje pri vacsej prekazke je tak akurat barlicka pre tych, co nedokazu bez odpruzenia citat teren a jazdit v nom (netvrdim,ze ja to dokazem). Najhorsie pre normalnych ludi ( anebavme sa o profikoch, ti ma nezaujimaju, nech si jazdia aj na ananasoch) .. je neustaly prisun drobnych nerovnosti ... v pripade, ze chcem jazdit nieco drsne, tak jak TL tak Brain by sa mi postarali o serioznu nadielku dni v nemocnici, pretoze otvarat pruzenie s oneskorenim .. to si mozem hodit
Ked uz .. tak oba 2 systemy nielenze nahradi ale daleko predci napr. klasicky ProPedal alebo SPV ...
Ja som s ním veľmi spokojný.
Ja som s ním veľmi spokojný.
S ktorym modelom si spokojny, ponevaz kazdy rok to menia
Stumpjumper FSR 2010
super
Dneska som zistil, ze sa mi Lyrik rozjazdil nejak uz, tak celkom dobre je to, zacinam mi to drncat vzadu (nema niekto vanillu pruzinovu 200(205)/50(57) ? , ale strasne sa zanara do zdvihu, asi je to tou prilis makkou pruzinou a chybajucim floodgate
Samozrejme zapnutý brain (vypnutý brain - stačilo by HT-čko
Brain s tlmičom mám nastavený tak aby využíval skoro celý zdvih.
Je to o tom čo komu vyhovuje.
Treba to vyskúšať, v Kaktuse majú testovacie biky s brainom. Tiež som to bol najskôr skúsiť.