skor by som chcel taky isty srobik do zadnej stavby, ako sa mi zlomil. ked som sa pytal v Scotte, tak mi povedali, ze sa to da kupit len komplet sete aj s loziskami, oskami a neviem cim este a ta sada stoji 170E. ak by sa to niekde nedalo vyfrezovat, alebo vyrobit, pripadne by to stalo strasne vela penazi, tak by sa tam snad vosiel aj nejaky neoriginalny. ale skusam to najprv takto.
skus zobrat ten srob (alebo jeho dvojca) do slusneho zeleziarstva, mozno to pojde aj bez frezovania a rovno ti nejaky najdu. ak je dlhsi, len odpilis...
skus zobrat ten srob (alebo jeho dvojca) do slusneho zeleziarstva, mozno to pojde aj bez frezovania a rovno ti nejaky najdu. ak je dlhsi, len odpilis...
jasne, tak to budem riesit, ked sa mi nepodari dat ho vyrobit.
ono ten srobik je fakt lahky, aj ked netusim, z coho moze byt vyrobeny a v zeleziarstve budu mat tak maximalne nerezovy. vysustruzit by to asi islo aj z niecoho lahsieho
jasne, ze na funkcnost ta hmotnost nebude mat vplyv, ale bol by som jednoducho radsej, keby ten novy srob bol co najpodobnejsi tomu staremu.
ak to das niekomu spravit, potrebujes material, to nieco stoji, dalej samotna praca na freze/sustruhu atd. je draha, za hodinu unas sa pyta 20eur [pozeram ze si z BA tak to bude mozno aj dvojnasobne], a tipujem ze tam je imbusova hlava nie? tak dat cca 25-35eur za jeden srobik, ked ho mozno v poriadnom zeleziarstve najdes za 1euro.. .
ak to das niekomu spravit, potrebujes material, to nieco stoji, dalej samotna praca na freze/sustruhu atd. je draha, za hodinu unas sa pyta 20eur [pozeram ze si z BA tak to bude mozno aj dvojnasobne], a tipujem ze tam je imbusova hlava nie? tak dat cca 25-35eur za jeden srobik, ked ho mozno v poriadnom zeleziarstve najdes za 1euro.. .
taketo nieco som potreboval vediet, aby som mal aspon predstavu. diki netusim totiz, co moze take vyfrezovanie stat.
aj tak by ma ale zaujimalo, ci sa tu nenajde niekto, kto mi bude vediet dat odpoved na moju povodnu otazku.
Suhlas s xbaroonom. Ked si das vyrobit jeden, nikdy nebude taky isty, ako ten povodny. Daj vyrobit rovno dva, alebo do zasoby tri, a hned si lahsi o sumu, ktoru si spominal vyssie.
Problem asi bude s tou sirokou hlavou. Bezne sa to asi kupit neda. Nudzove riesenie, klasicky inbus s podlozkou pod, by tu nefungovalo?
asi fungovalo a ked sa mi nepodari zistit, kde by mi spravili kopiu, pripadne by ta kopia bola velmi draha, tak to tak nejako aj budem musiet spravit.
ale v prvom rade sa pytam, ci niekto nevie, kde v BA by mi to vedeli vyfrezovat, pripadne inak vyrobit.
Ale sak neries frezovanie, stale ta nechapem co ti tak vadi ked tam nebude original.
Zbehni s tvojim srobikom SEM a tam ti urcite najdu podobny, alebo aspon taky ktory ti tam bude pasovat(Myslim ze klasicka hlavicka imbusoveho srobu ti vadit nemoze). A ked kupis rovno dva, tak budes mat oba rovnake a vyde ta to na par centov.
a zeby si skusil google? a pohladal? alebo pohladaj inzeraty ci ktosi nema ten ram zlomeny.... keby ho ma ktosi zlomeny tak urcite by ti ktosi predal za niaku slusnu cenu ten srubik...
Ale sak neries frezovanie, stale ta nechapem co ti tak vadi ked tam nebude original.
Zbehni s tvojim srobikom SEM a tam ti urcite najdu podobny, alebo aspon taky ktory ti tam bude pasovat(Myslim ze klasicka hlavicka imbusoveho srobu ti vadit nemoze). A ked kupis rovno dva, tak budes mat oba rovnake a vyde ta to na par centov.
Inak ten srobik by sa nefrezoval ale sustruzil.
riesim to, ze nechcem, aby moj bicykel vyzeral ako furik, ale ako bicykel. ber to jednoducho ako uchylku ale jasne, ked nevyriesim rovnaky/velmi podobny, tak na jazdenie bude dobry akykolvek, co to udrzi pokope. skusim teda skocit do toho obchodu, co si mi na neho poslal link. diki.
nie som strojar, takze pre mna medzi frezovanim a sustruzenim nie je rozdiel, ale rad sa necham poucit
Dobre ako myslis. Ja som ti poradil jednoduche a lacne riesenie. Ked ti tak strasne vadi ze ti bude z ramu 2-3 mm trcat srobik s rovnou hlavickou a nie so sikmou tak si to daj vysustruzit. Tiez som sice perfekcionista, ale zas s mierou. Vela stastia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skor by som chcel taky isty srobik do zadnej stavby, ako sa mi zlomil. ked som sa pytal v Scotte, tak mi povedali, ze sa to da kupit len komplet sete aj s loziskami, oskami a neviem cim este a ta sada stoji 170E. ak by sa to niekde nedalo vyfrezovat, alebo vyrobit, pripadne by to stalo strasne vela penazi, tak by sa tam snad vosiel aj nejaky neoriginalny. ale skusam to najprv takto.
jasne, tak to budem riesit, ked sa mi nepodari dat ho vyrobit.
ono ten srobik je fakt lahky, aj ked netusim, z coho moze byt vyrobeny a v zeleziarstve budu mat tak maximalne nerezovy. vysustruzit by to asi islo aj z niecoho lahsieho
jasne, ze na funkcnost ta hmotnost nebude mat vplyv, ale bol by som jednoducho radsej, keby ten novy srob bol co najpodobnejsi tomu staremu.
taketo nieco som potreboval vediet, aby som mal aspon predstavu. diki
aj tak by ma ale zaujimalo, ci sa tu nenajde niekto, kto mi bude vediet dat odpoved na moju povodnu otazku.
ee, Genius.
uz mi len porad, ze ked ho za par centov nenajdem, kde ho dam za 5€ vyrobit
maratony sa blizia, tak aby som to stihol
asi fungovalo a ked sa mi nepodari zistit, kde by mi spravili kopiu, pripadne by ta kopia bola velmi draha, tak to tak nejako aj budem musiet spravit.
ale v prvom rade sa pytam, ci niekto nevie, kde v BA by mi to vedeli vyfrezovat, pripadne inak vyrobit.
riesim to, ze nechcem, aby moj bicykel vyzeral ako furik, ale ako bicykel. ber to jednoducho ako uchylku
nie som strojar, takze pre mna medzi frezovanim a sustruzenim nie je rozdiel, ale rad sa necham poucit
Peace.