Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Hmotnosti udávané výrobcom mám celkom naštudované. Vždy ma však zaujíma reálna hmotnosť a tá je u teleskopiek momentálne väčšinou "podstrelená", udáva sa v najmenšom priemere, alebo neudáva diaľkové ovládanie.
Takže pre Dublinboy Tu je reálna hmotnosť Gravity Dropper Descender s diaľkovým ovládaním (nech porovnávame porovnateľné) v rozmere 30,9x350mm so zdvihom 100mm (594g!!!) V rozmere 31,6 sa ten Descender totiž ani nevyrába (ak sa vôbec ešte vyrába). Hmotnosti, ktoré udávajú na svojej stránke sú vždy pre najmenší priemer a najnižší zdvih. Napríklad ich najľahší model udávajú na stránke 460g. V rozmere 30,9x400 váži v skutočnosti cca 600g!!!
@lto máš pravdu, že KS LEV SI má zdvih 65mm. Ale taktiež udávajú hmotnosť sedlovky od 436 do 450g a skutočnosť je mierne ťažšia. Asi tomu dám ešte jednu sezónu a uvidím či sa dostaneme pod 400g.
Zdvih 65mm nie je moc. Na XC je však úplne postačujúci. 40mm u Specialized Command Post sa už zdá málo. Na Ripley-m mám 100mm. A to mi dovoľuje aj pumpovať na pumtracku bez obmedzení. Ja však nie som vysoká a tak mne ten zdvih stačí. Chápem však, že pre niekoho s dlhšími nohami je 125, alebo 150mm zdvih nutnosťou.
lto Ešte upresnenie. Kind shock Lev má dĺžku buď 385mm (125mm) alebo 435mm (150mm). Foto a reálna hmotnosť modelu KS LEV v rozmere 31,6x385mm zdvih 125mm.
Reálne hmotnosti komponentov sa dobre vyhľadávajú buď na e-shope r2 alebo tu
Kristina díky za vyčerpávajúce vedecké vyhodnotenie najľahších sedloviek. Ma to celkom zaujalo, hlavne keď lto spomenul, že sa mu "marila" ešte ľahšia sedlovka. A keď teba poznáme, že ty si expert na ultraľahké veci, že by si mala niečo ťažšie.
Ono už sa tie GD sedlovky asi ani nevyrábajú, našiel som o tom dosť veľa postov, aj s hmotnosťami, ale všetko tak 2009 - 2011.
Každopádne je zaujímavé, že aj po 6 rokov od výroby tak ľahkej sedlovky nik neprišiel s ničím "výrazne ľahším". Aj keď možno Specialized so svojou káblovo-vzduchovou sedlovkou by stál za to ako konkurencia KS Lev, ktorá v konečnom dôsledku váži 497g - 30.9/75mm (https://www.bikerumor.com/2012/05/17/review-specializeds-lightweight-command-post-blacklite-dropper/).
Hmotnosti udávané výrobcom mám celkom naštudované. Vždy ma však zaujíma reálna hmotnosť a tá je u teleskopiek momentálne väčšinou "podstrelená", udáva sa v najmenšom priemere, alebo neudáva diaľkové ovládanie.
Takže pre Dublinboy Tu je reálna hmotnosť Gravity Dropper Descender s diaľkovým ovládaním (nech porovnávame porovnateľné) v rozmere 30,9x350mm so zdvihom 100mm (594g!!!) V rozmere 31,6 sa ten Descender totiž ani nevyrába (ak sa vôbec ešte vyrába). Hmotnosti, ktoré udávajú na svojej stránke sú vždy pre najmenší priemer a najnižší zdvih. Napríklad ich najľahší model udávajú na stránke 460g. V rozmere 30,9x400 váži v skutočnosti cca 600g!!!
@lto máš pravdu, že KS LEV SI má zdvih 65mm. Ale taktiež udávajú hmotnosť sedlovky od 436 do 450g a skutočnosť je mierne ťažšia. Asi tomu dám ešte jednu sezónu a uvidím či sa dostaneme pod 400g.
Zdvih 65mm nie je moc. Na XC je však úplne postačujúci. 40mm u Specialized Command Post sa už zdá málo. Na Ripley-m mám 100mm. A to mi dovoľuje aj pumpovať na pumtracku bez obmedzení. Ja však nie som vysoká a tak mne ten zdvih stačí. Chápem však, že pre niekoho s dlhšími nohami je 125, alebo 150mm zdvih nutnosťou.
pod 400g to bude tazke. ani liteville pri integrovanej nema pod 430g (a to je velkost S), najlahsi reverb bol od BMmastra z IBC, mal karbonovu nohu a zmeneny uchyt sedla plus ofrezovanu paku. stale bol nad 470g, ak sa pamatam.
Ale na váhe sme ten "ručne" uplácaný výrobok tiež nevideli Vraj má 230g, ale to sa mi moc nechce veriť, keď napr. samotná celokarbonová Ritchey WCS 31,6x400mm váži 216g. Zdvih vraj 45mm a priemer 27,2mm. Nieke som čítala rozhovor a Flückiger sa vyjadril, že ešte musia zapracovať na ovládacej páčke lebo nie je moc ergonomická a nevyhovuje mu.
sorry popis som dával iba do čo vám priniesla poštárka a sem som zabudol výplet je DT swiss revolution 2-1,5-2
niple su dt swiss alu
ráfiky sú ZTR crest mk3 32 dierové (nálepky som z nich odlepil okamžite, privela červenej čo sa mi nehodí k bajku)
zase netreba to siliť špecialitky nechám tebe....to by moja peňaženka nerozchodila....už pri tejto skladačke som si musel dať facku aby som sa uvedomil a nekupoval Tune komponenty lebo zopár som ich v objednávke mal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Reálne hmotnosti komponentov sa dobre vyhľadávajú buď na e-shope r2 alebo tu
Ono už sa tie GD sedlovky asi ani nevyrábajú, našiel som o tom dosť veľa postov, aj s hmotnosťami, ale všetko tak 2009 - 2011.
Každopádne je zaujímavé, že aj po 6 rokov od výroby tak ľahkej sedlovky nik neprišiel s ničím "výrazne ľahším". Aj keď možno Specialized so svojou káblovo-vzduchovou sedlovkou by stál za to ako konkurencia KS Lev, ktorá v konečnom dôsledku váži 497g - 30.9/75mm (https://www.bikerumor.com/2012/05/17/review-specializeds-lightweight-command-post-blacklite-dropper/).
pod 400g to bude tazke. ani liteville pri integrovanej nema pod 430g (a to je velkost S), najlahsi reverb bol od BMmastra z IBC, mal karbonovu nohu a zmeneny uchyt sedla plus ofrezovanu paku. stale bol nad 470g, ak sa pamatam.
výplet je DT swiss revolution 2-1,5-2
niple su dt swiss alu
ráfiky sú ZTR crest mk3 32 dierové (nálepky som z nich odlepil okamžite, privela červenej čo sa mi nehodí k bajku)
Aktualna hmostnost bajku este s XT pedalmi v pondelok dorazia titsnove krasky a schudneme este 100g
+ zvazil som aj kolesa bezne osadzane na ghost lector lc5 ktore som jazdil doteraz
Negramarim tak aby som mal ultra total lahky bajk.... nazvyme to gramar hobik gramarim pre potesenie s rozumnym pomerom cena/ uspora hmotnosti