Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
van je top. oproti floatu lepsie stoji vo zdvihu. kde hlavne citis rozdiel je ked rychlo preletis nejaky rockgsrden. tam vzduch zostava trochu zmateny. dalsia vec je ze rc2 fit je podla mna najlepsie tlmenie ake existuje. zial fox ich zrusil.
No ani ja nemam tak uplne pravdu. Som mal v pamati este MZ pruzinu. Ta bola lahka lebo boli dve. Tak som povazil tie z Fox 36. Ja vozim fialovu a ta bude mat okolo 200g.
Cize ziadnych 800g sa nekona. Aj mi to prislo divne, kedze struna ma tak 150g. Asi sa myslel rozdiel medzi 180 Van a 160 Float.
obe vidlice co som postol su 180mm, ta biela ma R kovu patronu, cierna je klasika rc2 fit, ale bez kashimy, nakolko bol kratky krk a cena za kashimove nohy bola o 160 euro viac. cize som vzal obycajne. obe vidlice su vazene s titanovymi srobami a valcekom na oske.
Marinada tak koná sa 800g, ak si porovnám tamtú strunovú 36-tku od marina_militare a moju 180mm vzduchovú 36tku (obr v prílohe) s nesrezaným krkom 1940g.
Ale ako si správne napísal myslel som rozdiel medzi strunou 36tkou a vzduchom 36tkou.
Takze 36 Float R vazi o pol kila viac ako 36 Float RC2 ?
nemam to zratane, ale zmysel to dava. novy float a celko vo nove fox maju lahsi casting a korunku. napriek mojej neoblomnej laske k foxu, moja dalsia vidla bude yari. (kludne ma ukamenujte) 2kg vaha, MRP vzduch, FAST patrona do kompresie... a hlavne ziaden bladder ked mechur, tak fox
Najviac to sprasili tymi imbusmi. Ale tak teraz je z coho vyberat.
ako asi hej, ale zas maxxxxxle praska., co ja ti viem mozno tie sroby zas niesu zla volba. plus, vies ich este vymenit za titan. jedine co sa sporadicky toci na forach je fakt ze to chce cit alebo momentovy kluc. a ten vlacit so sebou nebude nikto. tieto starsie foxy boli super, len tie upinaky su kolosalne tazke, pokial zenies veci do vahoveho extremu ako ja.
Tak tie 4 šróby sú niekedy PITA, ale zas mám tú výhodu, že nedávam koleso dole, keď dávam bike do auta. Oska má nejakú momentovú poistku a tie 4 šróby bežne doťahujem imbusom. Zatiaľ (klop-klop-klop) je všetko tip-top a ide veľmi pekne, no ako písal marina_militare, nie je to struna. Keď za 5 rokov budú robiť strunu pod 2kg tak potom prehodím späť na strunu
Tak tie 4 šróby sú niekedy PITA, ale zas mám tú výhodu, že nedávam koleso dole, keď dávam bike do auta. Oska má nejakú momentovú poistku a tie 4 šróby bežne doťahujem imbusom. Zatiaľ (klop-klop-klop) je všetko tip-top a ide veľmi pekne, no ako písal marina_militare, nie je to struna. Keď za 5 rokov budú robiť strunu pod 2kg tak potom prehodím späť na strunu
jeden nemec dal VAN 180mm na 2,3kg ..na mieru ukrutena titanova pruzina v Eibach-u, plunger spravil nejak doma na kolene aby bol lahsi a upinaky vyhodil uplne von. v celku pecka. len teda investicia neskutocna.
jedine co sa sporadicky toci na forach je fakt ze to chce cit alebo momentovy kluc. a ten vlacit so sebou nebude nikto.
Ja mam novu 36-tku a k tomu som si zadovazil Speedplay Torqkey. Nie je sice lacny ale lepsie ako kupovat nove nohy. Bit je vymenitelny takze sa pouzivat univerzalne a cele sa to zmesti do vrecka k naradiu.
Neviem asi som zaspal dobu ale to uz fox vobec nerobi pruzinovu 36? Tiez akosi neviem najst R patronu (open bath)... To boli tieto riesenia tak zle laebo to je len kvoli gramareniu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
obe vidlice co som postol su 180mm, ta biela ma R kovu patronu, cierna je klasika rc2 fit, ale bez kashimy, nakolko bol kratky krk a cena za kashimove nohy bola o 160 euro viac. cize som vzal obycajne. obe vidlice su vazene s titanovymi srobami a valcekom na oske.
Ale ako si správne napísal myslel som rozdiel medzi strunou 36tkou a vzduchom 36tkou.
nemam to zratane, ale zmysel to dava. novy float a celko vo nove fox maju lahsi casting a korunku. napriek mojej neoblomnej laske k foxu, moja dalsia vidla bude yari. (kludne ma ukamenujte) 2kg vaha, MRP vzduch, FAST patrona do kompresie... a hlavne ziaden bladder
ako asi hej, ale zas maxxxxxle praska., co ja ti viem mozno tie sroby zas niesu zla volba. plus, vies ich este vymenit za titan. jedine co sa sporadicky toci na forach je fakt ze to chce cit alebo momentovy kluc. a ten vlacit so sebou nebude nikto. tieto starsie foxy boli super, len tie upinaky su kolosalne tazke, pokial zenies veci do vahoveho extremu ako ja.
jeden nemec dal VAN 180mm na 2,3kg
Ja mam novu 36-tku a k tomu som si zadovazil Speedplay Torqkey. Nie je sice lacny ale lepsie ako kupovat nove nohy. Bit je vymenitelny takze sa pouzivat univerzalne a cele sa to zmesti do vrecka k naradiu.