Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Ten by mal byt lahsi este, ale mozno tam maju chybu, ze uvadzaju QR5 vahu, ta je tusim tazsia. Ale tak, potesi
Marinada: XTR kluky su lahsie, ale inak tieto SLX (mam ich doma) su mimoriadne podarene. Imho pevnostou /napr. oproti XTR su dole rozsirene/, dizajnom a samozrejme cenou. Oni potom aj zdrazeli, lebo ta cena bola fakt dobra (tusim pod 90e?). Plus standardne roztece, celkom fajn retazova linka na 2x , klasicky H2.
Jednoplacka bez lozisk, len 155mm a taka hmotnost...
Zase nacriem trosku do historie na porovnanie, ze az tak sme sa neposunuli za 22 rokov. Trojplackove kluky FC-M563 Deore LX 175 mm (42-32-22) z roku 1995. Samozrejme este treba pridat stred a skrutky, ale aj tak...
To je mozne. Marketing je dolezity. Ale bezny clovek pri beznom vozeni sa to nezisti. Zato zisti, ze tie nove externe loziska nevydrzia zdaleka tolko co ten povodny zapuzdreny stred.
Nemaju byt preco menej tuhe ako dnesne. A 4hran uz vobec nie. Vsetko zalezi na tom aky je model. A hollowtech tym, ze cely tlak ide na plastovu vlozku moc neoslnuje. A o q-factore radsej pomlcim, lebo to sa mi otvara nozik vo vrecku, za to by som ich .. ale co sa tyka servisu, tak nic lepsie ako H2 asi nie je.
tie kluky sram 155mm nemozem dotiahnut tak aby sa ťažko neotacali alebo nemali volu, asi nieco robim zle. je tam bb92 original sram... btw moj octalink sluzi roky a roky, asi som uz stary, ale tolko stredovych zlozeni bb,pf, press fit, na keru mater ... co bolo zle na tom zavite ?
tak ja som prechod zo 4-hranu + acera kluky na octalink + kluky deore hollovtech 1 citil aj pri tom mojom slapani. a ten octalink stred ma dnes uz natocene desattisice km (mam ho 12 rokov) a nic mu nieje. zato pressfit v novom karbone mi zacal praskat po 700km a uz asi nikdy neprestane.
Tak ale pozerať na hmotnosť kotúčov je už trochu smiešne, nezdá sa ti? Aj keď je to téma o hmotnosti, tak pri tomto komponente by mala byť hmotnosť na poslednom mieste, priorita je predsa výkon, nie pár gramov navyše
nie, nezdá sa mi to vôbec smiešne.... nehovoriac o tom že minimálne z mojej skúsenosti moje XTR brzdy brzdia výrazne agresívnejšie s ashima lahučkými kotúčmi narozdiel od shimano XT (icetech) kotúčov s ktorými teda brzdili o poznanie horšie...
a nieje to zrovna pár gramov.... shimano váži skoro 2 krát toľko čo 160mm ashima
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vyrobca udava hmotnost 1435 g, ja som navazil 1422
Marinada: XTR kluky su lahsie, ale inak tieto SLX (mam ich doma) su mimoriadne podarene. Imho pevnostou /napr. oproti XTR su dole rozsirene/, dizajnom a samozrejme cenou. Oni potom aj zdrazeli, lebo ta cena bola fakt dobra (tusim pod 90e?). Plus standardne roztece, celkom fajn retazova linka na 2x , klasicky H2.
Zase nacriem trosku do historie na porovnanie, ze az tak sme sa neposunuli za 22 rokov. Trojplackove kluky FC-M563 Deore LX 175 mm (42-32-22) z roku 1995. Samozrejme este treba pridat stred a skrutky, ale aj tak...
pevnostou sme ale samozrejme niekde uplne inde
co takto presunut sa do spravnej temy ?
Menšie ťažítko - Nukeproof SLS 400x3
Obe struny oceľ.
a nieje to zrovna pár gramov.... shimano váži skoro 2 krát toľko čo 160mm ashima