Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
DT Swiss XR 391 ľahké odolné XC kolesá mám ich už 3 -4 roky na zimnom bike a nemám im čo vytknúť, ako som kúpil zo suncycle som na nesiahol.Toto leto len preventívne dal skontrolovať a servisák, sa usmial,že nič im není dobrý stav, treba len jazdiť Ešte dodám náboje 350 a špice competition DT
páni ďakujem za info, ešte do tých 420 g ok ale viac už nie. Johnny 80, tak som myslel že ak by ráfy ostali dal by som 350- ky a CX Ray , keby sa niekto našiel čo má tento ráfik odvážený to by bolo super.
Garbaruk 12 Micro-Spline 10-52z
..kedze so Shimano dostupnostou je to...zaujimave
Podla mna je to naschval...nie je mozne aby takto dlho trval nedostatok komponentov...schvalne znizili vyrobu a tym si mohli dovolit navysit ceny a tak maju lepsie zisky
Podla mna je to naschval...nie je mozne aby takto dlho trval nedostatok komponentov...schvalne znizili vyrobu a tym si mohli dovolit navysit ceny a tak maju lepsie zisky
Revenue im k 30.6.2021 medzirocne narastlo o 20,50 %.
EBITDA im k 30.6.2021 medzirocne narastla o 17,66 %.
Toto velmi nepodporuje teoriu o vyssich ziskoch...
Ja teda nie som ekonóm, ale keď som sa pozrel na význam výrazov EBITDA a Revenue, tak vyjadrujú zisk (niečo pred zdanením a odpismi, niečo inak), nie? No a 20,50% medziročný nárast zisku je pri takom gigante ako Shimano teda dosť, či?...
Veď ale stúpli obidva ukazovatele, tým pádom mission accomplished, či nie? Ale som laik, takže ak by niekto vedel vysvetliť, čo básnik chcel povedať, bolo by to fajn...
priklad kupis Garmin fenix 6 pro na amazone za 400 ,predas na bazosi za 450 a na dalsi rok to iste ,len kupis drahsie za 420,ale predas len za 460 ,a vvo tom to je🙂 teda menej si zarobil
Ja teda nie som ekonóm, ale keď som sa pozrel na význam výrazov EBITDA a Revenue, tak vyjadrujú zisk (niečo pred zdanením a odpismi, niečo inak), nie? No a 20,50% medziročný nárast zisku je pri takom gigante ako Shimano teda dosť, či?...
Brutalne to zjednodusim :
- Revenue (alebo turnover) je obrat/prijem - proste predas vec za 100 EUR tvoje revenue je 100 EUR
- EBITDA je tvoj zisk - cize tych 100 EUR minus tvoje naklady (bez nakladov na dane, odpisy a uroky) - asi najuniverzalnejsi ukazovatel zisku firmy - cize EBITDA bude pri tom ked predas nieco za 100 EUR povedzme 30 EUR.
Podla cisiel ktore reportovali k 30.6.2021 je zjavne ze ich zisk stupol menej ako ich obrat - cize v rozpore s tym co ty si uvazoval. (EDIT: teda nie ty ale diskutujici pred tebou). Kazdopadne uz je to OFF TOPIC a koncim
- Revenue (alebo turnover) je obrat/prijem - proste predas vec za 100 EUR tvoje revenue je 100 EUR
- EBITDA je tvoj zisk - cize tych 100 EUR minus tvoje naklady (bez nakladov na dane, odpisy a uroky) - asi najuniverzalnejsi ukazovatel zisku firmy - cize EBITDA bude pri tom ked predas nieco za 100 EUR povedzme 30 EUR.
Podla cisiel ktore reportovali k 30.6.2021 je zjavne ze ich zisk stupol menej ako ich obrat - cize v rozpore s tym co ty si uvazoval. (EDIT: teda nie ty ale diskutujici pred tebou). Kazdopadne uz je to OFF TOPIC a koncim
no ale kludne to mohlo byt aj tak, ze keby nespravili to co uvazoval tak by to bolo 100eur a 15 eur
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bud je to toto
https://www.dtswiss.com/en/components/rims-mtb/all-mountain/xm-421
alebo
https://www.dtswiss.com/en/components/rims-mtb/cross-country/xr-391
391 ka má v 29ne 440g
Aby si nevymenil pukanie Shimana za hrkanie Garbaruku
priklad kupis Garmin fenix 6 pro na amazone za 400 ,predas na bazosi za 450 a na dalsi rok to iste ,len kupis drahsie za 420,ale predas len za 460 ,a vvo tom to je🙂 teda menej si zarobil
no ale kludne to mohlo byt aj tak, ze keby nespravili to co uvazoval tak by to bolo 100eur a 15 eur