Takze ide o toto. Mam 68mm domcek. HT II kluky. Dva rovnake biky. Na jednom je to s podlozkami ako ma byt - teda 2 na strane prevodnikov a 1 nalavo. Avsak ked je to takto, nie je dobre retazova linka - t.j. pily su prilis daleko od stredu a nelicuju moc dobre s kazetou a robi to tym padom problemy pri radeni. Na druhom rovnakom biku su tiez HT II kluky ale na pravo je 1 podlozka a nalavo 2 (pricom ani jedny kluky som nenahadzoval ja, obe boli nahodene v tom istom servise). Otazka znie ci je to v poriadku ked su nalavo 2 podlozky - a teda ci sa nemoze nieco teoreticky stat kedze na lavej strane je aj zavit misiek kratsi. Ak je to v poriadku dal by som to totiz tak prehodit aj na ten druhy bike nech to dobre radi.
Tak som konecne zmeral linku, v predu 51mm, vzadu 44,5mm. Dost velky rozdiel. Prehodim jednu podlozku nalavo, stale to nebude ono, ale bude to lepsie.
EDIT: No tak vymenene, rozdiel 4mm v linke je uz vcelku prijatelny si myslim. Ale ten kratky zavit na lavej miske je naozaj kratky. Nechapem preco to tak robia.
Mozno som netrafil temu, ale nechcem zbytocne zakladat novu. Vieme, ze pre MTB varianty sa pouzivaju vymedzovacie podlozky 2,5mm, ktore sa davaju medzi misky a ram. Pri kupe novych kluk su spravidla pribalene. Davaju sa taketo podlozky medzi misky a ram aj pri cestnych HTII klukach? Totiz mam model FC-4500 a podlozky neboli pribalene. Nie su znazornene ani v EV a nepise sa o nich ani v SI. Stredova mufna je siroka 68mm. Musim, ci nemusim ich pri montazi pouzit? Turbiho servisny clanok v navodoch toto neriesi. Ani na ivele som o tom nenasiel presne info. Preto sa pytam tu. Vdaka.
šak vidíš ako TI "trčí" osa von zo stredu,ňi?A ako Ti dosadá Ľavá kluka na stredovú misku?
Podľa toho uvážiš,koľko podložiek použiješ,až vobec nejakú....
A podľa tej reťazi zistíš,na akú stranu ich dať,
Mozno som netrafil temu, ale nechcem zbytocne zakladat novu. Vieme, ze pre MTB varianty sa pouzivaju vymedzovacie podlozky 2,5mm, ktore sa davaju medzi misky a ram. Pri kupe novych kluk su spravidla pribalene. Davaju sa taketo podlozky medzi misky a ram aj pri cestnych HTII klukach? Totiz mam model FC-4500 a podlozky neboli pribalene. Nie su znazornene ani v EV a nepise sa o nich ani v SI. Stredova mufna je siroka 68mm. Musim, ci nemusim ich pri montazi pouzit? Turbiho servisny clanok v navodoch toto neriesi. Ani na ivele som o tom nenasiel presne info. Preto sa pytam tu. Vdaka.
pri 4500ke a šírke 68mm žiadne podložky netreba...
mozu byt na pravej strane 3 podlozky a na lavej jedna?? na pravo mam 2 na lavo jednu, prava kluka mi naraza do zadnej casti ramu, hollowtech 2 deore fc-m612
vdaka
podloziek ma byt tolko aby si stred zachoval sirku ktora je dana dlzkou toho stredoveho tubusu, ak das viac tak nic nebude branit tomu aby sa tam dostala voda,blato atd. Ak menej tak ten tubus praskne. Ten stred si treba poskladat a prirovnat ramu, ten priestor o ktory to precnieva vyplnia podlozky. Podla sirky domca 68 alebo 73mm idu bud 3 alebo 1 podlozka, ta jedna naviac vzdy na stranu prevodnikov.
3 podložky napravo? nezmysel...však tá oska má pevnú dlžku a tie mm ti tam budú chýbať...ale nechápem ako môže kluka pri správnom zložení chytať rám...daj foto..
Chlapi.....neviem ci mozem pokracovat v teme ....ale mam takyto "problem". Na mojom biku pri beznej jazde nieje problem,ale kedze rad jazdim aj zadne kolo,pri dorovnavani sa zapieram aj o kluky. No zistil som nasledovny fakt. Prava kluka mi sucha o ram. Je to lahky dotyk,kedze mam new bike je ofoliovany priehladnou foliou,takze k poskodeniu neprislo.. Otazka zneje,ci sa da nejak vyosit stred aby to este vedelo radit a aby to nesuchalo o ten ram. Je to bike Superior team issue 27.5 na xtrku . Na jednej strane je asi 1.5cm fuga a na druhej 8mm.
(zarucny servis na moj bike je v prahe -som z BA)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: No tak vymenene, rozdiel 4mm v linke je uz vcelku prijatelny si myslim. Ale ten kratky zavit na lavej miske je naozaj kratky. Nechapem preco to tak robia.
Podľa toho uvážiš,koľko podložiek použiješ,až vobec nejakú....
A podľa tej reťazi zistíš,na akú stranu ich dať,
pri 4500ke a šírke 68mm žiadne podložky netreba...
http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/TIAGRA/SI_1H60A_001/SI_1H60A_001_En_v1_m56577569830614887.pdf
vdaka
http://postimg.org/image/4q9us3e5h/
http://postimg.org/image/61x8bp20z/
http://postimg.org/image/wo10fud83/
rozmyslam ci nieje trochu vyhnuta zadna casta ramu
(zarucny servis na moj bike je v prahe -som z BA)
Dik za postrehy.