chcem sa spytat ci sa daju hydraulicke brzd nejako nastavit aby lepsie brzdili...myslim tak ako ze ked mate lankove brzdy ze sa dotiahne lanko a brzdia lepsie
dakujem
je to velmi cisty alkohol s velkym obsahom prchavych latok, podla mna je to ako s tankom na zajace ale budiz. dost tazko sa to zhana ja som to zohnal len vdaka tomu ze mam znamu v lekarni ktora mi to objednala, inak sa k tomu tazko dostava, beznemu cloveku to v lekarni nepredaju uz 85% lieh je tazko zohnat.
udaje z flase:
Isoprophyl alcohol pure C3H80
-obsah alkoholu 99,5% (preto sa to tazko zhana!!!)
-neprchave latky max 0,005% (preto sa s tym dobre lesti optika)
-voda max 0,2%
Si mal čo z chémie?
Izopropanol: CH_3 CH(OH) CH_3 (systémovo: propán-2-ol)
Alkohol slovenský ľudový chlastací: CH_3 CH_2 OH (systémovo: etanol)
2 rôzne látky - a medzi nami, izopropanol by som radšej chlastať neskúšal (najmenej toxický zo všetkých alkoholov je zrovna etanol)
čo sa týka prchavosti, izopropanol vrie pri 82,5 °C, etanol 78,3 °C - tak čo je prchavejšie?
celá záhada jeho používania je, že sa práve pomalšie odparuje, takže na povrchoch nerobí mapy...
takisto je menej polárny ako etanol, takže tuky, ktoré sú nepolárne, rozpúšťa o niečo lepšie
vysokopercentný alkohol ani nie je taký problém zohnať, ako skôr zaplatiť - veľmi rýchla cesta k průseru s colníkmi (spotrebná daň!), takže sa príjem a výdaj eviduje (napr. u nás v robote plním úlohu hlavného alkoholika ja )
v dôsledku toho je izopropanol - lacnejší
a nasratý je pomaly vo všetkých prípravkoch typu čistenie okuliarov, okien, ... - a ak chcete čistý, tak potom firmy predávajúce laboratórne chemikálie... nie je to jed ani nič podobné, v podstate nie je nijaký problém aby vám ho nepredali
a uz si ho skusal zhanat????
pouziva sa aj v elektrotechnike na cistenie kontaktov.
ak mas v okoli radioamatersku predajnu mozno ta uspokoja, mozno aj modelari, tam som sa nepytal
ja som ho kupil tu
tulenik: len som opisal udaje z flase, osobne som chemii nikdy neholdoval:) ako som spominal znahal som ho na cistenie jemnej optiky ale prilis sa mi neosvedcil. az 2000km od domova bez moznosti nahrady som zisil ze domaca slivovica cisti lepsie..
Jano Mne je to jedno. Nikto nepísal, že potrebuje najlacnejší čistič ale hlavne taký ktorý bežne kúpi. A drahé to tak či tak nie je. A 200ml stačí aj na dva roky. Ale kludne nech si zoženie kýbel čističu ak potrebuje ušetriť a mať velké množstvo. hehe
Perchlóretylén je semitriviálny názov, a teda nesystémový (niečo ako keby ste v 21. storočí na Slovensku merali dĺžku v aténskych stadiách). Chcelo sa tým povedať, že všetky vodíky v molekule boli substituované chlórmi.
ktory je na baze nejakeho xxxxxetylenu ( aby som nedrazdil Tulenika )
mňa ten názov vlastne nedráždil, len že tieto polychlórované rozpúšťadlá (obzvlášť tetrachlórmetán) pre svoju karcinogenitu a blbú až nulovú environmentálnu odbúrateľnosť (a ak nejakú, tak napr. narušujúcu ozonosféru) sa u nás už tak od nejakého r. 1985-6 začali vo voľnom predaji obmedzovať a sťahovať (tetrachlórmetán nesmie medzi bežné ľudstvo tuším vôbec)
resorbuje sa okrem dýchania aj neporušenou kožou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
udaje z flase:
Isoprophyl alcohol pure C3H80
-obsah alkoholu 99,5% (preto sa to tazko zhana!!!)
-neprchave latky max 0,005% (preto sa s tym dobre lesti optika)
-voda max 0,2%
Izopropanol: CH_3 CH(OH) CH_3 (systémovo: propán-2-ol)
Alkohol slovenský ľudový chlastací: CH_3 CH_2 OH (systémovo: etanol)
2 rôzne látky - a medzi nami, izopropanol by som radšej chlastať neskúšal (najmenej toxický zo všetkých alkoholov je zrovna etanol)
čo sa týka prchavosti, izopropanol vrie pri 82,5 °C, etanol 78,3 °C - tak čo je prchavejšie?
celá záhada jeho používania je, že sa práve pomalšie odparuje, takže na povrchoch nerobí mapy...
takisto je menej polárny ako etanol, takže tuky, ktoré sú nepolárne, rozpúšťa o niečo lepšie
vysokopercentný alkohol ani nie je taký problém zohnať, ako skôr zaplatiť - veľmi rýchla cesta k průseru s colníkmi (spotrebná daň!), takže sa príjem a výdaj eviduje (napr. u nás v robote plním úlohu hlavného alkoholika ja
v dôsledku toho je izopropanol - lacnejší
a nasratý je pomaly vo všetkých prípravkoch typu čistenie okuliarov, okien, ... - a ak chcete čistý, tak potom firmy predávajúce laboratórne chemikálie... nie je to jed ani nič podobné, v podstate nie je nijaký problém aby vám ho nepredali
a uz si ho skusal zhanat????
pouziva sa aj v elektrotechnike na cistenie kontaktov.
ak mas v okoli radioamatersku predajnu mozno ta uspokoja, mozno aj modelari, tam som sa nepytal
ja som ho kupil tu
P.S. Používam v dielni.
kolkokrat dva deci je liter?????
P.S. Používam v dielni.
Pouzivam produkd z Lidla ( ale na kotuce ) http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c.o.20100411.p.Cistic_retazi, ktory je na baze nejakeho xxxxxetylenu ( aby som nedrazdil Tulenika
mňa ten názov vlastne nedráždil, len že tieto polychlórované rozpúšťadlá (obzvlášť tetrachlórmetán) pre svoju karcinogenitu a blbú až nulovú environmentálnu odbúrateľnosť (a ak nejakú, tak napr. narušujúcu ozonosféru) sa u nás už tak od nejakého r. 1985-6 začali vo voľnom predaji obmedzovať a sťahovať (tetrachlórmetán nesmie medzi bežné ľudstvo tuším vôbec)
resorbuje sa okrem dýchania aj neporušenou kožou