Zdravim mal by som otazku. Kupil som si bicykel Gt avalanche 2.0 disc 09 http://velosprint.sk/shop/gt-avalanche-2-0-disc-09.p.9339 má asi 3 mesiace ale keďže bola zima jazdit som začal až teraz. Mám najazdene asi cca do tych 150 km. Na začiatku bolo všetko v poriadku ale teraz mi nejak začala vrzgat predna brzda pri brzdení a po čase aj zadna a ich učinnost sa znižila.Pri zjazde z kopca predna brzda prakticky vôbec nebrzdí vrzga a zadna sice brzdi ale myslim si že by to mohlo byt aj lepšie. Neviete čim to môže byt?
pocuj ja som tie aurigy mal tiez a tiez mi vrzgali ale neznesitelne az to prechadzalo do vybracii ale tak neprijemne az priamo ze skripot, hnus.vymenil som kotuce a prestalo to, nic ine ti neviem poradit...aj brzdny ucinok sa zlepsil lenze sa potom viacej prehrievali asi mizerne platnicky...
a mysliš že mi to nejak nevyreklamuju v obchode?? lebo ako to si myslim že nie je velmi normalne to vrganie, a tiež ako si pisal aj mne to tak huči niekedy že až zle mi je z toho, a feest nahlas
neviem ako to bude s reklamaciou...skus sa na to poinformovat...len to su take veci ze neviem co ti na to povedia...kde si to kupoval?vo velosprinte?a ta otazka bola na mieste ci to mas mechanicke?
Mne najskor blbla stale zadna vravim si to bude len individualne, ale potom uz aj predna zacala tak si vravim to nebude nahoda..ako vravis ja som tiez bol z toho nestastny az som nerad brzdil ...skusal som vsetko,aj som ich stale rozoberal,precistoval ci tam nahodou sa nedostala nejaka necistota,ale nepomohlo nic..jedine vymenit kotuce za ine a bol pokoj
ved jasne,sa uvidi ako pochodis,vlastne som aj ja dost na to zvedavy potom daj urcite vediet a ked uz aj ta krajna moznost tak to nie je az taka narocna investicia,aj tu v bazare sa daju kupit lacnejsie ako v obchodoch...tak nech ti to dobre dopadne
Keď ti to prestalo brzdiť určite bude zamastená brzda/kotúč a to buď vplyvom iného oleja (napr. z vidli, reťaze atď) alebo minerálneho oleja z tej hydrauliky (pokiaľ máš Tektro, myslím oni do toho davaju mineralny olej). Jedno i druhé je veľmi zlé , no druhé je horšie. Zamastenosť zistíš veľmi jednoducho. Zober ukazovák na pravej ruke a silno prejdi po tom prednom kotúči. Ak budeš mať mastný, čierny prst. Je to tam. Odkiaľ je ten olej zistíš tiež pomerne jednoducho. Zatiaľ daj vedieť ako si dopadol. PS: keby si tam mal vyliaty DOT tak nato nalej vodu - začne to brzdiť . (ale len pokiaľ to bude mokré)
dakujem za radu, naozaj boli zamastene, odmastil som ich a začali brdit takže som celkom rád, ale ten neprijemny zvuk neprestal neviem či to bude, ale chcem sa spytat, nemam tie brzdy ešte poriadne zabehnute a ked stlačim prednu brzdu na plno a zatlačim celym telom na pedal tak sa bike pohne, je to normalne? alebo by sa nemal pohnut, lebo vlastne ten kotuč ako keby uplne tie platničky nestalačia alebo neviem a bike sa pohne do predu
mal som ich tiež,taký istý problém ako píšete vy chalani,presne to isté,vrzgali,pišťali,bliakali slabo brzdili!v servise mi ich len odmastili a povedali že to bude robiť zase že sa tam tvorí nejaký sklovitý mastný film,že bude potrebná výmena kotúčov a možno aj platničiek! no už ich našťastie nemám,sú to proste najlacnejšie hydry,tak asi aj zodpovedajúca kvalita!
mal som ich tiež,taký istý problém ako píšete vy chalani,presne to isté,vrzgali,pišťali,bliakali slabo brzdili!v servise mi ich len odmastili a povedali že to bude robiť zase že sa tam tvorí nejaký sklovitý mastný film,že bude potrebná výmena kotúčov a možno aj platničiek! no už ich našťastie nemám,sú to proste najlacnejšie hydry,tak asi aj zodpovedajúca kvalita!
Tie brzdy niesú zlé (teda staršie ročníky neboli) a sú aj lacnejšie brzdy (hydraulické, ktoré sú úplne skvelé), porovnajte si napríklad Deore M595 a nejake XTR kde je cenovy rozdiel mnohonásobný avšak neúmerný k tomu na čo sú brzdy určené. Teda samozrejme XTRka su o 60g ľahšie (no toho sa dá dosiahnuť i keď si pri raňajkách odopriete jeden rožok so syrom).
k pôvodnej téme ....
Nieje nutné hneď meniť zamastené dostičky (mastnotu z nich nikdy nedáš dole). No poriadna teplota a trenie im dopomôže aspoň k čiastočnému bŕzdnemu účinku a prestanú aj vydávať zvuky. Tak zober bike, vyšlap si to na poriadny kopec a cestou naspäť daj tým doskám to čo im patrí . (Odporúčam silné brzdenie pri pomalej rýchlosti cestou dole, avšak s mierou, ideálne tak 300 metrov a dosť - na druhú brzdu)
Zo 5 krát im poriadne zapečieš a ono to už bude celkom dobre brzdiť. Avšak stále nemáš identifikovaný pôvodný problém. Odkiaľ sa ten olej zobral? Je dosť možné že z bŕzd. A to sa ti potom oplatí to reklamovať s tým, že ti slzia strmene, alebo rovno kúpiť nejaké nové brzdy (odporúčam sh 595).
A POZOR. ak budeš meniť brzdy alebo platničky bude to chcieť dôkladne, ale naozaj veľmi precízne vyčistiť kotúče prostriedkami na to určenými. !!!!
EDIT:
To majso: kľudne si zamasť kotúče, veď sa čistia samé , čistiť kotúče nieje treba akurát tak od blata, nie od mastnoty, tá sa ti nevyčístí len tak z ničoho nič, i pri malom množstve mastnoty na kotúći sa to opet dostane do dostičiek a si tam kde si bol pred ich výmenou.
Ako bolo písane vyšlap na kopec a pusti to dole s tím že budeš stále brzdiť tu bacha lebo v tejto fázi sa strašne zahrievajú keď príliš zahreješ kotúč vytvorí sa na ňom sklovitá vrstva (asi sa začne kaliť) a prestane brzdit potom ho už možeš zahodiť ale to je extrem.
Mne sa podarilo zamastiť prednu Juicy 3ku ale brzdila stale celkom dobre ale strasne zvuky vydavala kedze som nemal nikde v okoli ziadny kopec tak som hodil lahky prevod a bikoval po ulicke proti brzde zahrial som ju natolko že sa mastnota uplna spalila
Tak neviem ako ty, ale ja som s písakním a podomnými vecami nikdy nemal problém.
Tak pozor ja nevravím že je nutné čistiť kotúč ak nie je zamastený, to znamená ak si s tým o čom sa tu bavíme problémy nikdy nemal. Mám skúsenosť že dostičky pískajú a robia braigel zvuky práve keď sú namastené. Treba si vyjasniť že čistiť kotúč od blata, prachu alebo trávy nemá zmysel. Avšak mastnota na kotúči, spôsobí i po výmeňe dostičiek zásadné problémy s bŕzdením. Častokrát sa kotúč ani nedá poriadne vyčistiť. Čistenie v jarovej vode apod. ani veĺmi nemá zmysel. Treba na to pužiť prípravky v spreji na to určené a pomôže i jemné prebrúsenie kotúča. Z dostičiek to vonku už nedostanete a tak keď sa budú meniť treba poriadne prečistiť kotúč (ideálne ho zahriať bŕzdením a následne použiť čistič bŕzd). Bavilo sa tu o izopropylalkohole atď, no sprej na to určený bude najideálnejší. Neodporúćam touto žbrndou čistiť dostičky - je to zbytočné.
odmastil som kotuč na začiatku brzdilo dobre za chvil už to bolo take iste, a tej mastnoty tam bolo možno ešte aj viac, chcem sa spytat može mi kvapkat olej napriklad z brzd(je tam nejaky olej?) alebo mohlo by to unikat aj z vidly?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne najskor blbla stale zadna vravim si to bude len individualne, ale potom uz aj predna zacala tak si vravim to nebude nahoda..ako vravis ja som tiez bol z toho nestastny az som nerad brzdil
Tie brzdy niesú zlé (teda staršie ročníky neboli) a sú aj lacnejšie brzdy (hydraulické, ktoré sú úplne skvelé), porovnajte si napríklad Deore M595 a nejake XTR kde je cenovy rozdiel mnohonásobný avšak neúmerný k tomu na čo sú brzdy určené. Teda samozrejme XTRka su o 60g ľahšie
k pôvodnej téme ....
Nieje nutné hneď meniť zamastené dostičky (mastnotu z nich nikdy nedáš dole). No poriadna teplota a trenie im dopomôže aspoň k čiastočnému bŕzdnemu účinku a prestanú aj vydávať zvuky. Tak zober bike, vyšlap si to na poriadny kopec a cestou naspäť daj tým doskám to čo im patrí
Zo 5 krát im poriadne zapečieš a ono to už bude celkom dobre brzdiť. Avšak stále nemáš identifikovaný pôvodný problém. Odkiaľ sa ten olej zobral? Je dosť možné že z bŕzd. A to sa ti potom oplatí to reklamovať s tým, že ti slzia strmene, alebo rovno kúpiť nejaké nové brzdy (odporúčam sh 595).
A POZOR. ak budeš meniť brzdy alebo platničky bude to chcieť dôkladne, ale naozaj veľmi precízne vyčistiť kotúče prostriedkami na to určenými. !!!!
EDIT:
To majso: kľudne si zamasť kotúče, veď sa čistia samé
Ako bolo písane vyšlap na kopec a pusti to dole s tím že budeš stále brzdiť tu bacha lebo v tejto fázi sa strašne zahrievajú keď príliš zahreješ kotúč vytvorí sa na ňom sklovitá vrstva (asi sa začne kaliť) a prestane brzdit potom ho už možeš zahodiť ale to je extrem.
Mne sa podarilo zamastiť prednu Juicy 3ku ale brzdila stale celkom dobre ale strasne zvuky vydavala kedze som nemal nikde v okoli ziadny kopec tak som hodil lahky prevod a bikoval po ulicke proti brzde zahrial som ju natolko že sa mastnota uplna spalila
Tak pozor ja nevravím že je nutné čistiť kotúč ak nie je zamastený, to znamená ak si s tým o čom sa tu bavíme problémy nikdy nemal. Mám skúsenosť že dostičky pískajú a robia braigel zvuky práve keď sú namastené. Treba si vyjasniť že čistiť kotúč od blata, prachu alebo trávy nemá zmysel. Avšak mastnota na kotúči, spôsobí i po výmeňe dostičiek zásadné problémy s bŕzdením. Častokrát sa kotúč ani nedá poriadne vyčistiť. Čistenie v jarovej vode apod. ani veĺmi nemá zmysel. Treba na to pužiť prípravky v spreji na to určené a pomôže i jemné prebrúsenie kotúča. Z dostičiek to vonku už nedostanete a tak keď sa budú meniť treba poriadne prečistiť kotúč (ideálne ho zahriať bŕzdením a následne použiť čistič bŕzd). Bavilo sa tu o izopropylalkohole atď, no sprej na to určený bude najideálnejší. Neodporúćam touto žbrndou čistiť dostičky - je to zbytočné.