pred 2 dnami mi konecne dosli objednane shimano deore XT br-m775 z CZ. kupoval som ich z kupkolo.cz (3900kc) - su to tie ktore linkoval kubad o nieco lacnejsie ako som kupil ja. dnes som kupil v sportservise 2kotuce avid clean sweep g2 - 6dierove uchytenie(800sk/kus). instalacia brzd velmi lahka, aj servis je super(odvzdusnenie, vymena dosticiek atd). s novymi diskami sa mi to podarilo vycentrovat tak ze sa nikde nic nesucha a vsetko funguje ako ma.
moc som ich neskusal, ale zatial som velmi spokojny. za tu cenu nieje podla mna o com rozmyslat(na slovensku su ale stale o dost drahsie, napr v sportservise v akcii za 6944sk).
Proste tieto Avid rotory sa zvyknú po zahriati viac krútiť a ohýbať, resp. sa nevracajú do pôvodného tvaru. Ale uvidíš možno sa Ti to nestane, ale dali sa vybrať aj kvalitnejšie rotory.
Miro strasi po nociach Podla mna pri XTckach tento problem nebudes mat lebo su to brzdy s najvacsnu medzerou medzi platnickami v akych som sa kedy sparal.
Druha vec je ze ten Avid kotuc sa moc nevydaril :-/
Skus byt konkretnejsi, tiez som v situacii ked sa rozhodujem ake kotuce kupim na druhu sadu kolies. Cena by mala byt max. do 25€ za kus a aby neboli na CL. Brzdy mam Tektro Auriga, ktore na pocudovanie brzdia dobre, takze menit ich zatial nebudem. Uvazoval som nad kotucmi SH XT SM-RT75, tie sa daju kupit para za 30€. Rad si vsak cosi priplatim za kvalitu, takze porad.
Formule jazdím na Juicy a plná spokojnosť. Doteraz som jazdil 180/160 a problém z rozcentrovaním rotora nemám. Práve mám nahodené 180/180 a zostávam verný Formule.
Ďaľšie značky ktoré sú kvalitou rotorov na tom dobre sú Magura, Hope, ...
No a tie Shimaná SM-RT75 patria tiež k tým lepším, takže myslím že nespravíš zle ak ich kúpiš.
Len pozor niektoré brzdy si nerozumejú s niektorými rotormi. Napr myslím že Formula ORO a Hope Floating ... ale myslím že všetky rotory ako Tektro budú lepšie
Inak zaujimave, ze ja mam vpredu 203 mm Cleansweep G2 a pokruteny nie je a na tom priemere by to asi malo byt vidno skor nez na nejakom 160 abo 180 mm priemere. A napr. pri ceste z Kralovej hole sa teda zohrial dost a na Garde hadam tiez trochu. Vela ludi ma zvlastne skusenosti - Hayes vraj nebrzdi, Cleansweep sa kruti a ja jazdim na brzdiacich Hayesoch s nekrutiacimi sa Cleansweepmi. Zacinam mat pocit, ze nieco tu nie je v poriadku...
2Jezus ... nehovorím že sa Ti zákonite musia skriviť .. osobne sa mi to tiež nestalo lebo som tie rotory nejazdil, ale keď to píše dosť veľa ľudí asi sa to stáva. Ok priznávam píšem o niečom čo nemám potvrdené a to aj v prípade Formula/Hope ... nemal som na mysli taký problém ako u avidov (nožičky na platničkách) ale ako si brzdy rozumejú pri brzdení. Tiež som len počul
Problem Formula/Hope je ten ze Floating kotuc vybrusi na platnicke taky zub lepsie by to bolo nazvat ***** a vdaka tomu je to potom problem vystelovat aby to neskrkalo :-/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
moc som ich neskusal, ale zatial som velmi spokojny. za tu cenu nieje podla mna o com rozmyslat(na slovensku su ale stale o dost drahsie, napr v sportservise v akcii za 6944sk).
Druha vec je ze ten Avid kotuc sa moc nevydaril :-/
Skus byt konkretnejsi, tiez som v situacii ked sa rozhodujem ake kotuce kupim na druhu sadu kolies. Cena by mala byt max. do 25€ za kus a aby neboli na CL. Brzdy mam Tektro Auriga, ktore na pocudovanie brzdia dobre, takze menit ich zatial nebudem. Uvazoval som nad kotucmi SH XT SM-RT75, tie sa daju kupit para za 30€. Rad si vsak cosi priplatim za kvalitu, takze porad.
http://www.bicykle.eu/eshop/komponenty/brzdy/formula/
Ďaľšie značky ktoré sú kvalitou rotorov na tom dobre sú Magura, Hope, ...
No a tie Shimaná SM-RT75 patria tiež k tým lepším, takže myslím že nespravíš zle ak ich kúpiš.
Len pozor niektoré brzdy si nerozumejú s niektorými rotormi. Napr myslím že Formula ORO a Hope Floating ... ale myslím že všetky rotory ako Tektro budú lepšie
tie si zrovna rozumejú. s hope floating si nerozumejú avidy, ale tiež sa to dá jednoducho vyriešiť...