chcel by som sa opytat, ci sa daju pouzit kluky deore, ktore su odporucane na 9 kolo, ci sa daju pouzit aj na 8 kolo ?? .. taktiez by ma zaujimalo, ako je to vlastne s tou oskou ne klukach deore ? .. ja mam teraz stvorhran a kluky alivio .. su kluky doere lepsie, pevnejsie ?? mam dost kil, 110, chcel by som prejst z alivia na deore, kedze si myslim, ze deore by malo viac vydrzat , alebo sa mylim ? dakujem
Jazdim na krosovom cestu aj horu a chcel by som menit kluky. Mam 48/38/28 -8kolo a chcel by som kupit 42/32/22 (resp. 44/32/22) -9kolo. S tym ze 8kolova retaz pojde aj na 9kolovom to mi potvrdil kamos a aj tu som to cital. Problem ja mam ten, ze povodne su 170ky a nove by boli 175mm. A to je na vas otazka. Je to citelny rozdiel? Resp sa nad tym nemam ani zamyslat? Co je lepsie 170/175?
Dik za radu.
Katko dúfam že som už dobré! čí?
kluky deore 590, kazeta SLX retaz 93... ideál..ak maš rozpočet kazetu kludne XT..jazdím asi 10r a meniť nemienim
C9 na začiatok určite dobrá
Tiez som podobne experimentoval a c9 znicila vsetko vratane kladiek. Takze po vymene retaze som poctivo menil vsetko. A ze by vydrzala extra dlhsie a sa tiez neda povedat. Za mna - nikdy viac...
C9 vydrzi, to je pravda. Ale nevydrzi to ostatne
Aj kazety sa robievali (neviem ako teraz) tak, ze jeden rocnik bola tvrda a vydrzala strasne vela km , dalsi rocnik uz bola maksia a vydrzala citelne menej. Pricom slo stale o XT a v diskusiach jedni vraveli tak, druhi onak. Ale kazdy o niecom inom. Podobne aj retaze, raz makke, potom tvrsie, nemas sancu zistit co je ako. Ci sa to dnes robi inak neviem, ale imho vyrobcovia urcite budu vediet , aby si clovek musel kupoval co najcastejsie
Shimano dnes robi ocelove prevodniky s umelou hmotou ako nabehove hrany, este aj dierkovane, su citelne lahsie ako povodne stare ocelove, sice o nieco tazsie ako hlinik, ale mozno by to stalo za uvahu. Kolko vydrzia neviem, este nemam na nich najazdene relevante mnozstvo km.
Este dodam, ze opotrebovana kazeta sa prejavi preskakovanim novej retaze, ale opotrebovany stredny prevodnik sa prejavi inak. V plnom zabere sa retaz presmykne po zuboch. Nasledky su v pripade jazdy postojacky myslim jasne.