Ten kupovat nemusis, sikovny sustruznik ti to urobi. Na Sparku som mal kolesa DT Swiss XR 10 v predu klasicky 9mm QR a zadne na pevnu os X12x142. Kupil som si nove kolesa Mavic Crossmax ST a tam bolo predne koleso na 15 mm os a zadne na klasiku 135x10mm QR. Zadne som si hned prerobil lebo ku kolam bol adapter na X12x142. Na predne koleso som si musel dat vyrobit adapter z 15 mm na 9 mm QR. Vtedy sa este tento adapter nedal kupit, teraz ho uz maju. Teraz som kupil synovi ram a poskladal bike aj s mojimi DT Swiss kolesami. Tie vsak museli byt vpredu na 9 mm QR a vzadu 10x135 QR. Predavajuci ramu mi poslal aj adapteri na konverziu X12x142 na QR10x135 na DT Swiss kolesa. Adapteri su tiez vyrobene podomacky. Podla mna nas naboj na X12x142 cize na pevnu os. Ak chces QR 10x135 potrebujes vybrat koncovky 12x142 a zalozit taketo.
Na obrazku v linku urcite nie je naboj 10x135. Pokial viem tak 9 a 10 mm pri QR za udava vonkajsi rozmer osadenia ktore zapada do ramu a oska rychloupinaka ma priemer 4 alebo 5 mm. U pevnych osi cislo 12, 15, 20 udava priemer samotnej osky.
K „protočení“ dojít ani nemůže a je to vlastně i nesmysl! Koncovky jsou nasunuty na ose, která se točí na 4 ložiskách. Pokud by se mělo něco protočit, vetší škodu by udělaly zoubky. Pokud by se mělo něco protočit, ani zoubky by to neudržely. Jak ale píšu, nic takového se nemůže ani stát, už jen s logického pohledu na konstrukci náboje to nejde. Např u nábojů 142/12 se dodávají koncovky pouze hladké!!!
Zákazník nemusí mít tedy strach, je to běžné a v pořádku. Navíc, hladké jsou šetrnější proti omačkávání rámu.
Tak nakoniec čo napisali je sračka po intenzivnejšom pojazdení mi náboj začína vrzgať v ráme pri každom zašlapnutí nepomože ani stiahnutie do krvy... Keď nahodím 2 kolesá s QR tak vŕzganie zmizne . Budem musies skontaktovať dodavateľa nech mi pomože zohnať koncovky so zubkami...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten kupovat nemusis, sikovny sustruznik ti to urobi. Na Sparku som mal kolesa DT Swiss XR 10 v predu klasicky 9mm QR a zadne na pevnu os X12x142. Kupil som si nove kolesa Mavic Crossmax ST a tam bolo predne koleso na 15 mm os a zadne na klasiku 135x10mm QR. Zadne som si hned prerobil lebo ku kolam bol adapter na X12x142. Na predne koleso som si musel dat vyrobit adapter z 15 mm na 9 mm QR. Vtedy sa este tento adapter nedal kupit, teraz ho uz maju. Teraz som kupil synovi ram a poskladal bike aj s mojimi DT Swiss kolesami. Tie vsak museli byt vpredu na 9 mm QR a vzadu 10x135 QR. Predavajuci ramu mi poslal aj adapteri na konverziu X12x142 na QR10x135 na DT Swiss kolesa. Adapteri su tiez vyrobene podomacky. Podla mna nas naboj na X12x142 cize na pevnu os. Ak chces QR 10x135 potrebujes vybrat koncovky 12x142 a zalozit taketo.
DT Swiss 350 Boost 12x148 DBIS Classic zadný náboj, 32 dier, orech XD
239 €
MOC 262 €www.dtswiss.com/Components/RWS/RWS-Thru-bolt-en
http://naboje.heureka.sk/novatec-d362sb/
pao: k tomu náboju si mal objednať aj tú pevnú os,napr:ten DT Swiss,alebo lacnejšiu od Novatecu:
http://www.soof.sk/soofshop/eshop/17-1-NABOJE/167-2-Nahradne-diely-k-nabojom/5/2160-Rychloupinacia-oska-Novatec-QR215R-zadna
Přeposílám vyjádření od dovozce DT Swiss:
K „protočení“ dojít ani nemůže a je to vlastně i nesmysl! Koncovky jsou nasunuty na ose, která se točí na 4 ložiskách. Pokud by se mělo něco protočit, vetší škodu by udělaly zoubky. Pokud by se mělo něco protočit, ani zoubky by to neudržely. Jak ale píšu, nic takového se nemůže ani stát, už jen s logického pohledu na konstrukci náboje to nejde. Např u nábojů 142/12 se dodávají koncovky pouze hladké!!!
Zákazník nemusí mít tedy strach, je to běžné a v pořádku. Navíc, hladké jsou šetrnější proti omačkávání rámu.