Ahojte... prepacte ale som pozeral stare fora, ale nenasiel som na moju otazku odpoved... kupil som brzdy mechanicke kotucove, ale zatial len jedno... podla vas na predne alebo na zadne mam to namontovat porve!
tak naco si kupoval kotuce ?
teraz vazne, vychadzajme z toho, ze mechanicke kotuce maju vacsiu ucinnost ako vecka, pri brzdeni je predne koleso viac zatazovane ako zadne
polygraf, jazdil som vecka, potom mechanicke kotuce, teraz hydrauliku
moja rada : tu jednu mechaniku niekomu strel, kup si kvalitne 2-oj alebo 3-oj zmesove "gumy" /do pekla nespomeniem si na spravny nazov/ na svoje vecka - na tereny ktore spominas uplne stacia
Bohužel však trvá dvakrát tak dlouho zastavit samotnou zadní brzdou, než samotnou přední brzdou a tak je spoléhání se na zadní brzdu nebezpečné pro cyklisty, kteří jezdí rychle.
Vyspělí cyklisté brzdí samotnou přední brzdou pravděpodobně v 95% případů
Týka sa to cestnej cyklistiky ale pre MTB to nieje moc rozdielne.
Podľa mňa na ten účel, čo ty používaš bike, by ti stačili véčka. Presne ako povedal Gejza. Omnoho jednoduchšia údržba a ten brzdný učinok nieje horší než mechanické kotúče...
Podľa mňa na ten účel, čo ty používaš bike, by ti stačili véčka. Presne ako povedal Gejza. Omnoho jednoduchšia údržba a ten brzdný učinok nieje horší než mechanické kotúče...
pokial ma obycajne vecka a ne niejke za 10 000 tak to viem z vlastnej skusenosti ze brzdia lepsie aj mechaniky.
No , niečo na tom bude...
Záleží od terénu. Pri zjazdoch sú úseky kde sa na prednú brzdu nedá ani siahnuť.
Mne to napr. vychádza tak, že hoc využívam predok maximálne kde sa dá, vždy sú najskôr zodraté zadné platničky. Na predných ostane ešte tak 10%.
a preco, nie je to lepsie dozadu? viacmenej jazdim na strkovitich mietach a na hradze
preco?
pretoze predna brzda je ucinejsia ako zadna, (ak sa brzdi iba prednou, tak ucinok je len o 10%nizsi, ako ked brzdis obidvomi a okrem toho, zadna sa dostane do smyku) len musis spravne pracovat s taziskom a prirovnavat auto k bicyklu nie je stastne riesenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
teraz vazne, vychadzajme z toho, ze mechanicke kotuce maju vacsiu ucinnost ako vecka, pri brzdeni je predne koleso viac zatazovane ako zadne
takze preto
moja rada : tu jednu mechaniku niekomu strel, kup si kvalitne 2-oj alebo 3-oj zmesove "gumy" /do pekla nespomeniem si na spravny nazov/ na svoje vecka - na tereny ktore spominas uplne stacia
az sa pustis do kopcov, kup si hydrauliku
Bohužel však trvá dvakrát tak dlouho zastavit samotnou zadní brzdou, než samotnou přední brzdou a tak je spoléhání se na zadní brzdu nebezpečné pro cyklisty, kteří jezdí rychle.
Vyspělí cyklisté brzdí samotnou přední brzdou pravděpodobně v 95% případů
Týka sa to cestnej cyklistiky ale pre MTB to nieje moc rozdielne.
Celý koláč: Brzdění a zatáčení
pokial ma obycajne vecka a ne niejke za 10 000
Záleží od terénu. Pri zjazdoch sú úseky kde sa na prednú brzdu nedá ani siahnuť.
Mne to napr. vychádza tak, že hoc využívam predok maximálne kde sa dá, vždy sú najskôr zodraté zadné platničky. Na predných ostane ešte tak 10%.
shit...tak na mna chcel predavac usit budu hajzlik jeden,som mu vravel ze sole je ee a on ze tieto su ok
ok su v pohode,dobre,nie?
preco?
pretoze predna brzda je ucinejsia ako zadna, (ak sa brzdi iba prednou, tak ucinok je len o 10%nizsi, ako ked brzdis obidvomi a okrem toho, zadna sa dostane do smyku) len musis spravne pracovat s taziskom a prirovnavat auto k bicyklu nie je stastne riesenie