Caute. Poradte, ktoru vidlu mam kupit. S ohladom na vykon-cenu.
Fox Float RL 140mm
Fox Vanilla R 140mm
Rock Shox Revelation 426 Air U-turn 110-140mm
???? dakujem za radu.
neviem sa rozhodnut. Strunu som este nikdy nejazdil. Vie to niekto porovnat? Na AM, XC.
Ano su tam dve Fox, ale uplne ine. Jedna je Float-vzduchova a vanilla je strunova Jedna je to rzdiel v cene takmer 200eur a potom, neviem ako sa strunova chova. Ci je citliva, aky ma chod, kazovost a tak... len pre info su to nove vidlice a Float je za 510eur, Vanilla za 320eur a Revelation za 479eur.
to je na rýchloupinák alebo pevnú os? Znižovanie zdvihu berieš ako plus alebo ako zbytočnosť?
inak naj pomer cena/vlastnosti bude mať asi e*****n tad z tuning-test.cz za nejakých 300e
Ani jedna není ideální výběr. Rkové verze 32mm Foxek nebrat, chybí jim high speed expanze. RL verze už je lepší, ale pořád lehce ošizená, chybí jí nastavení síly otevření lock (to není až tak podstatné, ale hodit se může) a pak nastavení komprese, což je důležitější, protože je u RL natvrdo na vyšší hodnotě než u RLC na minimu a tedy o to bude komprese více ***** citlivost.
No a RVL, ten vybraný taky nemá high speed expanzi, což je u 140mm vidlice rozhodně škoda, já bych už si bez high expanze 140mm+ vidlice rozhodně nekoupil.
Osobně bych trošku připlatil a volil RVL u-turn team. Team verzi kvůli high speed expanzi, u-turn ani ne tak kvůli snižování (i když občas se může hodit i u-turn, i když na častější snižování to rozhodně není, to je pak hrozný opruz u u-turnu), ale kvůli jistotě dobrého průběhu vidlice.
Nejsem si jistý jak to je u RVL Team mezi u-turn verzí a neuturn verzí, u většiny RS vidlic je verze bez u-turnu příliš progresivní. Konkrétně u RVL team to ale nemám ověřené.
A RVL u-turn team bych volil určitě raději než Float. Vannila je pak také dobrá vidlice, ale tady je nutné si rozmyslet, zda opravdu chceš pružinu a její průběh (já bych ji nechtěl) a rozhodně minimálně RL a lépe RLC verzi.
Toho Talase bych určitě nebral. Dát takové prachy za vidlici bez high speed expanze...
A určitě nejsem odpůrce Talasu, když mám dva doma (2007 RL a 2008 RLC - oba upravené) a třetí 2010 s novým kolem je na cestě. Ale R verzi bych se určitě vyhnul.
A RLC a ještě nejlépe 2010 FIT verze by byla rozhodně dobrá volba, ale cenově už mnohem výše. Proto pokud není rychlé snižování zdvihu pro něj nepostradatelná vlastnost, tak bych určitě šel do toho RVL u-turn teamu. Nic mu oproti RLC Talasu (kromě toho rychlého snižování) nechybí a bude mít o chlup lepší citlivost.
Tu DT pak téměř neznám a nevím jeslti má high speed expanzi, jestli nemá, tak bych se jí také vyhnul.
fakt dakujem za rady. Ani vam nebudem pisat ktoru vidlu som objednal, lebo ju ofrflete a budem to lutovat... Aaaaale co... ved uz som ju objednal... takze vyhrala RS RVL Team U-Turn 2010. Neprajnici radsej nepiste, lebo budem fnukfnuk ))))
No a tebe dakujem extra Roman. Aj za kontakt na tu stranku. Myslim, ze v buducnosti tam este nieco nakupim. Kupil som vidlu na rychloupinak. Bolo mi luto menit cele koleso, lebo mam novy Novatech... A zbytocne by sa to len predrazilo.
netreba dakovat, na to je forum aby sme si vymienali poznatky a skusenosti. A pokial najdem na nete dobru cenu a slusny obchod (co bike-components je) tak sa rad podelim.
v bike-components doslo k nejakej chybe, lebo mi poslali mail s udajom- meno, adresa obejdnavatela, ale miesto Slowakei si ta dali Deutchland. Tak tam budem musiet napisat . No tak som zvedavy, ci tu vidlu nakoniec budem mat...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak naj pomer cena/vlastnosti bude mať asi e*****n tad z tuning-test.cz za nejakých 300e
Prípadne táto DTčka za cca 460€ s Launch Controlom by bola tiež fajn:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=33725
No a RVL, ten vybraný taky nemá high speed expanzi, což je u 140mm vidlice rozhodně škoda, já bych už si bez high expanze 140mm+ vidlice rozhodně nekoupil.
Osobně bych trošku připlatil a volil RVL u-turn team. Team verzi kvůli high speed expanzi, u-turn ani ne tak kvůli snižování (i když občas se může hodit i u-turn, i když na častější snižování to rozhodně není, to je pak hrozný opruz u u-turnu), ale kvůli jistotě dobrého průběhu vidlice.
Nejsem si jistý jak to je u RVL Team mezi u-turn verzí a neuturn verzí, u většiny RS vidlic je verze bez u-turnu příliš progresivní. Konkrétně u RVL team to ale nemám ověřené.
A RVL u-turn team bych volil určitě raději než Float. Vannila je pak také dobrá vidlice, ale tady je nutné si rozmyslet, zda opravdu chceš pružinu a její průběh (já bych ji nechtěl) a rozhodně minimálně RL a lépe RLC verzi.
Třeba na bike24 ten RVL u-turn team není až tak drahý:
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=9775;pid=121;group=50;menuid1=2
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=14178;pid=121;group=50;menuid1=2
Verzi vybrat dle potřebné osy.
Toho Talase bych určitě nebral. Dát takové prachy za vidlici bez high speed expanze...
A určitě nejsem odpůrce Talasu, když mám dva doma (2007 RL a 2008 RLC - oba upravené) a třetí 2010 s novým kolem je na cestě. Ale R verzi bych se určitě vyhnul.
A RLC a ještě nejlépe 2010 FIT verze by byla rozhodně dobrá volba, ale cenově už mnohem výše. Proto pokud není rychlé snižování zdvihu pro něj nepostradatelná vlastnost, tak bych určitě šel do toho RVL u-turn teamu. Nic mu oproti RLC Talasu (kromě toho rychlého snižování) nechybí a bude mít o chlup lepší citlivost.
Tu DT pak téměř neznám a nevím jeslti má high speed expanzi, jestli nemá, tak bych se jí také vyhnul.
fox talas rlc 2009 za cca rovnaku cenu ako tebou uvedeny Rkovy
http://www.bike-components.de/advanced_search_result.php?x=0&y=0&keywords=revelation
ceny uz poriadne klesli aj voci tym, ked som kupoval ja.
http://www.bike-components.de/advanced_search_result.php?x=0&y=0&keywords=revelation
ceny uz poriadne klesli aj voci tym, ked som kupoval ja.
Pěkné ceny, ještě o dost levnější než na bike24 a to na bike24 mají u toho price guarantee.