Je lepsia ale stale je to len dart 3 ktora ma 28MM vnutorne nohy!!! To zdaleka nieje na dh tak si treba urcit co chces. Dart-ka chodi najlepsie zo vsetkych superlacnych vidiel.
Dart 1 : nema tlmenie
Dart 2 : ma tlmenie odskoku a lock-out
Dart 3 : to iste len drahsie az na ine materialy a nizsiu hmotnost
no tak ja sa do toho as tak nevyznam ale kamos ma na ctm biku tuto vidlu xcr 140 mm no zo zaciatku sa mi zdala v poho isla mu uplne dobre ale po pol roku mu nezapruzi ani pomali do polovice takze bud si kup nieco lepsie alebo este pockaj a nasetri si viac penazi
Je lepsia ale stale je to len dart 3 ktora ma 28MM vnutorne nohy!!! To zdaleka nieje na dh tak si treba urcit co chces. Dart-ka chodi najlepsie zo vsetkych superlacnych vidiel.
co to prosimta znamena to tlmenie odskoku pri tej Dart 2 dik lebo laik
Tlmenie je premena pohybovej energie na teplo. Jednoducho povedane ked vidlicu stlacis tak jej napnes pruzinu a ked ju pustis tak vystreli. Preto ma tato vidlica tlmenie ktore spomaluje spetny pohyb vidlice a da sa to aj nastavit ako rychlo sa bude vraciat vidla s5 do zdvihu.
preboha, nemusite ma chytat za slova...keby som chcel dh stroj tak si kupim cisto enduro bike..v inej teme som pisal s akych bicyklov si vyberam, myslel som o tak za raz za cas sa najde aj nejaky ostrejsi kopcek v lese, ale dost casto budem chodit aj na dlhsie cesty po okoli po asfalte...
a myslim ze som si vybral dobre ked som si kupil cannondale f5 ktory je osadeny dart 3 ....urcite na tu cenu ma kvalitny ram ktory ma premna (na moje ucely) vyhodnu geometriu
urcite neocakavam ze stoho bude dh stroj ale ked porobim upravy a hlavne novu vidlu moze stoho byt slusny bajk
Tak to co opisujes je normalne XC . Keby si videl co my jazdime a este tomu hovorime XC .
2 vilnko27 : Nastudovane toho nemam moc ale mam zaklady a uz som zopar vidliciek rozobral. Ked chces vyuzivat vidlu na 110% tak musis vediet ako funguje a ako sa da nastavit.
Xaho za slová ťa nikto nechytá, ale veci majú proste svoje presné názvy.
To čo teraz, AŽ TERAZ, z teba vypadlo, jasne mení veci - máš na mysli proste prudší zjazd, ak sa ti taký náhodou po ceste vyskytne. To sa ale nevolá downhill, ba ani len ľahký downhill. Je to proste náhodne sa vyskytnuvší ťažší zjazd počas XC, AM alebo EN výjazdu. A tvoja otázka sa stáva otázkou "ktorá z uvedených XC vidiel viac vydrží".
Ak chceš dostať rozumnú odpoveď, musíš sa najprv rozumne opýtať. Súčasťou toho je práve nazývanie vecí správnymi názvami.
"keby som chcel dh stroj tak si kupim cisto enduro bike"
tiež perla... enduro je enduro, zjazd je zjazd...
normalne vam poviem ze druhy rok jazdim na RST GILE TNL dokonca to ma v nazve ja PLUS a este sa mi nerozpolila, sice je pravda ze na nejakych korienkoch a tak zapruzi ale inak nic .... ked nasadnem na bike tak sa stlaci no na take 3 cm a to vazim 70 kg asi uz su vybehane pruziny a perlicka na zaver, aby ta vidla vobec chodila musim nohy sem tam premazat olejom
davam jej dobre zuvat ale drzi no ale uz sa pracuje na novom stroji ktory bude mat minimalne recona alebo rebu ....
ale k teme .... ani s jednou ani s druhou si moc neuzijes
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co to prosimta znamena to tlmenie odskoku pri tej Dart 2 dik lebo laik
http://www.dolekop.com/fotky/44235-rupla
http://www.geocities.com/ondrejpapanek/odchod.htm
aj tak to moze dopadnut...
a myslim ze som si vybral dobre ked som si kupil cannondale f5 ktory je osadeny dart 3 ....urcite na tu cenu ma kvalitny ram ktory ma premna (na moje ucely) vyhodnu geometriu
urcite neocakavam ze stoho bude dh stroj ale ked porobim upravy a hlavne novu vidlu moze stoho byt slusny bajk
2 vilnko27 : Nastudovane toho nemam moc ale mam zaklady a uz som zopar vidliciek rozobral. Ked chces vyuzivat vidlu na 110% tak musis vediet ako funguje a ako sa da nastavit.
To čo teraz, AŽ TERAZ, z teba vypadlo, jasne mení veci - máš na mysli proste prudší zjazd, ak sa ti taký náhodou po ceste vyskytne. To sa ale nevolá downhill, ba ani len ľahký downhill. Je to proste náhodne sa vyskytnuvší ťažší zjazd počas XC, AM alebo EN výjazdu. A tvoja otázka sa stáva otázkou "ktorá z uvedených XC vidiel viac vydrží".
Ak chceš dostať rozumnú odpoveď, musíš sa najprv rozumne opýtať. Súčasťou toho je práve nazývanie vecí správnymi názvami.
"keby som chcel dh stroj tak si kupim cisto enduro bike"
tiež perla... enduro je enduro, zjazd je zjazd...
davam jej dobre zuvat ale drzi
ale k teme .... ani s jednou ani s druhou si moc neuzijes