1. Rozhodol som sa pre 100mm, pretoze na bezne XC jazdenie a obcasne maratony si myslim ze to bude stacit.
2. Vahovo chcem usetrit co najviac, cize hladam nieco asi okolo 1500g.
3. Som rozhodnuty kupit vidlu z bazaru a nie novu - moze byt stara mozno az 2-3 roky.
4. Neviem aku sirku hlavovej trubky mam hladat - mozem si to zmerat na aktualnej vidlici?
5. Musi byt cierna
6. Chcem minut cca 200-220 eur.
Videl som v inzeratoch nejake Foxy 32, ale rozne tie ich systemy, napr. FIT, RLC apod. neviem zaradit ani rocnikovo ani plusmi/,minusmi. Dajte mi pls nejake tipy, ktore konkretne vidlice hladat alebo akym systemom sa vyhybat.
Kazda rada pomoze, dik.
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32
A Katko, v mojom pripade je default uzamknuta
Presne ako je to napisane tu: http://forums.mtbr.com/shocks-suspension/cannot-disengage-lockout-reba-rl-29-a-853110.html
Ak to nevyriesim inak, otvorim na to nove vlakno, kedze som uz dost off topic.
myslim ze bude stacit rozobrat MC v pravej nohe a vybrat pruzinku a lock pojde z korunky..
zihadlo 5 neviem či to bude také jednoduché, ani na starých Rebách sa to nedalo tak jednoducho prerobiť. No ale možno sa mýlim, ešte som túto novú rozobranú nemal.
zihadlo 5: ano o tom som cital, ze prave Reba sa da v zdvihu upravit, aj ked tych 100mm na XC bude bohate stacit.
ouuu tak toto pocujem prvy krat, beriem spat moju "nemiestnu" radu
zihadlo 5 neviem či to bude také jednoduché, ani na starých Rebách sa to nedalo tak jednoducho prerobiť. No ale možno sa mýlim, ešte som túto novú rozobranú nemal.
staru som si prerobil na lock z korubky namiesto poplocku...
na nových je MC rovnaky
katko presne, pushloc som na starej Rebe nepoužíval a teraz ho mám stále zatlačený. Príde mi divné aby niečo fungovalo v štandardnom režime tak, že musí byť nejaká pružinka stále napružená a to nehovorím o tom že ten nový typ pushlocu na rajdách dosť zavadzia
Aktualne jazdi na Ghost Miss 2000 (http://www.cyklo-kafka.cz/kola/damska-horska/ghost-miss-2000-2013), co je tazky 14,1kg bajk a po tom co som jej vymenil kolesa s brzdami (dostal som sa na 13,1gk) hladam este vidlicu. Ano vymenim aj cely bajk buduci rok za full, ale musi sa naucit na HT aby zvladla zaklady, ktore na fulle bude potrebovat (to je moj nazor
Zelatelny zdvih 100-120mm kvoli geometrii aj stylu jazdy (lahke XC), vyssia citlivost ako tamto XCM MLO, priatelka vazi 60kg. Je to 1 1/8 krk, aspon 20cm, nie tapered. Co sa aj v bazari nehlada lahko
Rozmyslam nad zdvihnutou RS Rebou (lahucka vidlica), ktora v zdvihu 120mm by bola asi ideal, no bojim sa citlivosti vzduchu - ci bude dostatocne makka a pri tom pri kazdom vacsom naraze nebude buchat na limite.
Ine znacky nepoznam, Foxy netusim ci nejaky Float 32 by stal za to, alebo fakt mam hladat dobre ceny a ponuky na RS Rebu ??? S tou mam zatial na XC bajku dobre skusenosti.
http://www.tuning-test.cz/index.php/nabidka-vidlic/xc/e*****n-26-lo-rl-lite-2013-detail
Môžem doporučiť, je krásne citlivá, relatívne ľahká a za dobrý peniaz.
Ale ak hľadáš REBU, tak to je iná liga, s tou sa nedá porovnávať.
z rebou zle nespravíš v bazare sa nejaké motaju. aj zoženieš ešte dualair tak citlivost pohodlne nastavíš aj na mušiu vahu a po dorazoch nepojde..
Hladam nahradu za svoju RS Dart 3.
Zatial co som tak cital, tak mi vychadza najlepsie asi RS Reba RL Solo Air 100mm. Cenovo by som sa rad zmestil do cca 350eur.
Poradite nieco lepsie v tej cenovej relacii alebo mam brat tu Rebu?
Jazdim XC, mam tak 90kg.
Dik
Edit: btw, ak by to bol velky problem, tak by som vymenil aj naboj.
da sa jazdiť samozrejme aj s klasickou osou a upinákom... ja ho tiež jazdím
S tých vidiel maš na výber od reconu gold, reba, sid, foxa je mimo rozpočet. dalej tam máč E*****n či axon od SR... alebo nejaká Manitou alebo marzocchi. ale tie su pomerne ťažke...