chlapce ked pisem,ze marzky su vseobecnosti tazsie a pevnejsie a sledujes forum uz nejaku dobu tak by si mohol vediet,ze sa vyjadrujem len k vidliciam urcenym na xc.A vlastnsti tychto vidlic sa plne stotoznuju podla mojich skusenosti s tym co som napisal.A to ze su tazsie ako ine xc vidlice,ale pevnejsie.
Ked som napisal vo vseobecnosti tak som samozrejme nemal namysli celu skalu vidlic od tejto znacky pretoze sa venujem len uzko specifickemu smeru a to je xc.Ja za to nemozem,ze ty sem motas stale tu tvoju fr vidlicu ktora nema nic spolocne s temou na ktoru sa pytal.
vladol: motion control ktory je na tore a recone naozaj nema nastavenie floodgate. to ale neznamena, ze funguje len ako lock. funguje presne rovnako, ako motion control na drahsich vidliciach. znamena to, ze si mozes nastavit utlm kompresie. floodgate sluzi na to, ze ked so zamknutou vidlou poberies nejaku vacsiu prekazku, otvori sa ventil a vidla normalne prepruzi. ta sila pri ktorej sa otvori sa nastavuje prave tym kolieskom alebo imbusom "gate". na tore a recone je hodnota gate nastavena vo vyrobe a neda sa zmenit. ale motion control funguje uplne rovnako... k tej tore z presova, je to uplne jedno, ci 2006 alebo 2007, nie je tam ziadna zmena (teda ak je to 318)...
triki: to, co pises, su naozaj hluposti... jazdil si aj nejaku xc vidlu od rockshoxu (pretoze sa porovnava marz vs. rs)? ta mx nie je pevnejsia ako tora a to minimalne z dvoch dovodov. za prve ma tensie nohy (30mm vs. 32mm) a za druhe ma kratsie puzdra (2x15mm vs. 2x30mm) tora je priblizne rovnako tazka ako mx, mam dve tory, jednu pruzinovu a druhu vzduchovu. obe su cca rovnako tazke ako prislusna alternativa od marzocchi (mx pruzinova a vzduchova). uz som to tu raz pisal, jazdil som aj mx air aj toru. tora je podstatne citlivejsia a aj pevnejsia. dalsia vec, v ktorej sa mylis, je to, ze kombinacia vzduch/olej je jedna z najlepsich... okrem toho, ze existuje uz len kombinacia pruzina/olej (a ked pises, ze je JEDNA Z NAJLEPSICH, tak potom aj tato je jedna z najlepsich), tak prave tuto kombinaciu nema marzocchi pri rade mx zvladnutu. spravili totiz len to, ze z povodnej mx, ktora bola pruzinova vytiahli pruziny a nafukali tam vzduch. co sice funguje, ale nie optimalne. ovela lepsie su zlozitejsie vzduchove systemy s viac komorami... takze ja len tolko...
nechcem ti povedat ze si neznaly veci,ale ja hovorim o cyklistickej branzi.nie o autach alebo chladnickach.Ja pisem o de rosa,pinarello,villier,basso,colnago,tomasini.Chlapce to su vsetko rodinne firmy ktore nerobia tisice ramov rocne.Ale niekolko stoviek a preto su aj tak kvalitne a drahe.vsetko je rucna praca.takze najprv nastudovat a potom kritizovat.To nie je ziadny tchaj pej,vietnam,cina...
Prepáč triki ale Wilier robí svoje najkvalitnejšie rámy na Taiwane.Len ty obyčajnejšie si robia v Taliansku.Majú tam asi 5 ludí čo len kontrolujú kvalitu inak to realizujú Taiwanci. Informacia je od dovozcu wilier Č.R.rodiná firma to je , že by robili len stovky rámov-posledné čísla čo som mal tak bolo okolo 150 000 kol ročne.marzocchi tak isto robia na Taiwanu -mám info že v jednej fabrike na jednej strane linky idu marzocchi a druhej suntour.Pozri modeli ako ruxs a duro ,xc je tam velká podobnost s dirt jamp a dirt jumper a podobne. Tady ma o Talianskej kvalite nepresvedčíš.
Aku vypovednu hodnotu ma nasledujuce konstatovanie pre zaujemcu o kupu komponentu? "Mam Marzocchi MX comp eta 2006 a som s nou spokojny." Ziadnu. Jednoducho preto, lebo som nemal moznost porovnat s inymi vidlicami.
Triky, najprv porovnaj (v praxi) s niecim porovnatelnym, potom chval.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked som napisal vo vseobecnosti tak som samozrejme nemal namysli celu skalu vidlic od tejto znacky pretoze sa venujem len uzko specifickemu smeru a to je xc.Ja za to nemozem,ze ty sem motas stale tu tvoju fr vidlicu ktora nema nic spolocne s temou na ktoru sa pytal.
triki: to, co pises, su naozaj hluposti... jazdil si aj nejaku xc vidlu od rockshoxu (pretoze sa porovnava marz vs. rs)? ta mx nie je pevnejsia ako tora a to minimalne z dvoch dovodov. za prve ma tensie nohy (30mm vs. 32mm) a za druhe ma kratsie puzdra (2x15mm vs. 2x30mm) tora je priblizne rovnako tazka ako mx, mam dve tory, jednu pruzinovu a druhu vzduchovu. obe su cca rovnako tazke ako prislusna alternativa od marzocchi (mx pruzinova a vzduchova). uz som to tu raz pisal, jazdil som aj mx air aj toru. tora je podstatne citlivejsia a aj pevnejsia. dalsia vec, v ktorej sa mylis, je to, ze kombinacia vzduch/olej je jedna z najlepsich... okrem toho, ze existuje uz len kombinacia pruzina/olej (a ked pises, ze je JEDNA Z NAJLEPSICH, tak potom aj tato je jedna z najlepsich), tak prave tuto kombinaciu nema marzocchi pri rade mx zvladnutu. spravili totiz len to, ze z povodnej mx, ktora bola pruzinova vytiahli pruziny a nafukali tam vzduch. co sice funguje, ale nie optimalne. ovela lepsie su zlozitejsie vzduchove systemy s viac komorami... takze ja len tolko...
Prepáč triki ale Wilier robí svoje najkvalitnejšie rámy na Taiwane.Len ty obyčajnejšie si robia v Taliansku.Majú tam asi 5 ludí čo len kontrolujú kvalitu inak to realizujú Taiwanci. Informacia je od dovozcu wilier Č.R.rodiná firma to je , že by robili len stovky rámov-posledné čísla čo som mal tak bolo okolo 150 000 kol ročne.marzocchi tak isto robia na Taiwanu -mám info že v jednej fabrike na jednej strane linky idu marzocchi a druhej suntour.Pozri modeli ako ruxs a duro ,xc je tam velká podobnost s dirt jamp a dirt jumper a podobne. Tady ma o Talianskej kvalite nepresvedčíš.
Triky, najprv porovnaj (v praxi) s niecim porovnatelnym, potom chval.
djick a triki: dajte si pivko a nehadajte sa tolko
no tak som sa definitivne rozhodol pre toru a hotovo uz nebudem meditovat.
dik vsetkym co prispeli