Prosim vas mám vidlicu Rock Shox Revelation RLT solo air, ked ju nafukam na nejakych 180psi (vazim 60kg) tak je vysunuta na plny zdvih ale je strasne makka,pri jazde po rovnom terene je uz na pol zdvihu a ani zmena zdvihu nefunguje pretocim packou na mensi popruzim a stale je na plnom,neviem co robit prosim poradte,dakujem
mas urcite dobru pumpu?.. ak by si ju mal na 180psi, tak ju pri svojej vahe stlacis na 2cm .
skus najprv stlacit ventyl a vyfucat vzduch z komory a potom nasrobuj pumpu a fukaj od 0 do 120 mnax
ved prave pumpu mam dobru lebo som uz pred tym fukal s nou a bola dobra ,ale minule som siel a vidlica zmäkla ale tlak drzi ten isty ako nafukam ,ked s nou popruzim tam pocut v nej take fucanie co pred tym nerobilo,neviem ci mam vymenit kruzky alebo co.lenze ked jazdim po tazkom terene tak ju mam nafukanu na 170psi bezne a pracuje asi na pol zdvihu.
ked som ju mal nafukanu na 110 tak niekedy sla skoro na doraz ,neviem mne ten tlak 170 psi vyhovuje ak tym nic neposkodim ,ale teraz pri tom tlaku je strasne makka
- mám na bajku vidlicu RockShox Gold, zdvih 100 mm; viem, je to lacná vidla - mám veľkú hmotnosť, cez 120 kg;
- v posledných rokoch už veľmi málo jazdím skutočné MTB, môj maximálny terén sú lesné a poľné cesty, i keď často rozbité a kamenisté. Celkovo však jazdím trochu viac asfaltu než terénu.
Tá vidla je mäkká. Ani by mi to nevadilo, keď je odomknutá, ale ona má neslušný zdvih aj pri zamknutí a to aj pri pri maximánom dofúknutí (205 psi). Pri zamknutí stále pruží, porovnateľne s odomknutou vidlou na trekovom bicykli. Je to otravné jednak pri šliapaní do kopca a aj pri zjazde po asfalte. Navyše, vidla sa pri brzdeni krúti, i keď to je už asi iný problém...
Dá sa to nejako vyladiť, aby bola vidla pri zamknutí naozaj zamknutá a nie iba že by menej pružila? Alebo mám radšej pozerať po novej vidle s lepšími parametrami? Akými?
Ked na to sadne 80kg, tak pri zamknuti nepruzi?
Mozno pomoze odskrutkovat packu zamykania a trosku viac ten 6hranny trn pritiahnut. Ja som to na fox vidle tak robil.
Ja som to musel vyladit pre seba, lebo mam 50kg, pri zamknutej nepruzi. Ak na to sadol 90kg, tak sa zanorila do polovice pri jej zamknuti. ja mam tlak 105psi. 120kg by mala zvladnut.
Som v tomto laik, takéto veci zverujem servisu, tak neviem: myslíš páčku zamykania na riadidlách? Že by sa tam ako niečo uvoľnilo a ona to nezamkne úplne?
aha, mas remote ovladanie z riadidiel. Myslel som skusit rucne otocit priamo na pravej nohe vidli hore navrchu, ci teda nieje ovladanie pokazene. Ale to pritiahnitie musi ist aj prstom az pojde otacat tazko v smere hod.ruciciek a vtedy ba mala byt zamknuta. Ked na to sadne niekto lahsi, tak sa pri zamknuti nezanori?
nie som doma aby som sa pozrel ale mne sa zdá že som v papieroch čítal že vidla sa v zjazde nemá zamykať ani po asfalte.či si ju takto nedokatoval.rýchla jazda +120kg+hoci malé nerovnosti asfaltu a... opravte ma ak sa mýlim...
Tak som teraz ráno skúsil dotočiť to kolečko priamo na vidlici rukou a je fakt, že aj pri zamknutej vidlici ho viem ešte ďalej potočiť v smere hodinových ručičiek až na doraz a hoci sa kolečko vráti do pôvodnej polohy(zamknutej), vidlica ostane zamknutá na oveľa tvrdšie ako keď ju zamknem cez diaľkové ovládanie.To by mohlo naznačovať, že je "iba" zle naladené lankové zamykanie (?).
Pôjdem to dnes vyskúšať a uvidíme.
Viete niekto odporučiť dobrý servis RockShox v BB, ZV a okolí?
Ahoj, tiez mam asi podobny problem (vidlica rock shox judy silver), reps. otazka znie pri zapnutom lock oute sa ma kolko zanorit vidlica (ak vobec)? Ked vidlica pruzi tak nejakou silou ruk stlacim vidlicu na 60mm zo 100, pri zapnutom lock oute je to 50mm. Toto je asi vela ? Diky za rady
Čaute nechcem zakladať novú tému kvôli jednej otázke. Mam novy bike ale vidlica je príliš tvrdá. (Diamond dvo d3). Ak na bike sadnem vidlica klesne iba o 1cm . To mi príde príliš málo. Chcem sa spýtať či môžem stlačením ventilku odpustiť vzduch vo Vidlici rovnako ako napr na kolese? Alebo to radšej nerobiť? Pumpu na vidlicu nemám a do predajni kvôli trocha odpusteniu vzduchu sa mi moc nechce. Dik za radu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skus najprv stlacit ventyl a vyfucat vzduch z komory a potom nasrobuj pumpu a fukaj od 0 do 120 mnax
- mám na bajku vidlicu RockShox Gold, zdvih 100 mm; viem, je to lacná vidla - mám veľkú hmotnosť, cez 120 kg;
- v posledných rokoch už veľmi málo jazdím skutočné MTB, môj maximálny terén sú lesné a poľné cesty, i keď často rozbité a kamenisté. Celkovo však jazdím trochu viac asfaltu než terénu.
Tá vidla je mäkká. Ani by mi to nevadilo, keď je odomknutá, ale ona má neslušný zdvih aj pri zamknutí a to aj pri pri maximánom dofúknutí (205 psi). Pri zamknutí stále pruží, porovnateľne s odomknutou vidlou na trekovom bicykli
Dá sa to nejako vyladiť, aby bola vidla pri zamknutí naozaj zamknutá a nie iba že by menej pružila? Alebo mám radšej pozerať po novej vidle s lepšími parametrami? Akými?
Mozno pomoze odskrutkovat packu zamykania a trosku viac ten 6hranny trn pritiahnut. Ja som to na fox vidle tak robil.
Ja som to musel vyladit pre seba, lebo mam 50kg, pri zamknutej nepruzi. Ak na to sadol 90kg, tak sa zanorila do polovice pri jej zamknuti. ja mam tlak 105psi. 120kg by mala zvladnut.
Pôjdem to dnes vyskúšať a uvidíme.
Viete niekto odporučiť dobrý servis RockShox v BB, ZV a okolí?