Zdravím všetkých. Kupujem nový bicykel a mám na výber z dvoch kolies. Buď Mavic Crossride Disc 2010 - váha 1905g, alebo DT Swiss MCC disc. Neviem pre ktoré sa rozhodnúť, nakoľko o tých MCC disc nemôžem na nete nájsť žiadne údaje /asi zle hľadám/.
Alebo celkovo otázka, čo radšej Mavic, alebo DT Swiss? Ďakujem za odpovede.
No vyzerá to, že sa jedná zhruba o tie x1900. Ale prečo by si bral tie DT Swiss? Lepšia tuhosť, lepšie ložiská, ráfy? Alebo...? Čo som skúšal len tak letmo na predajni, tak sa mi zdal na tých mavicoch napríklad tuhší výplet.
Proste Mavic osobne moc nemusím. Už bolo na fóre spomínané, že orech treba častejšie servisovať (namiesto vazelíny je tam olej), ďalej atypické špice drahé ak šľak a už boli aj nejaké demolácie ráfkov. Isto aj DT Swiss má sem tam nejaký aušus, no osobne sa mi viac páči.
tiez by som uprednostnoval DT, preto lebo Mavic ma zle riesene loziska v orechu. Je tam nejake platove(teflonove asi) klzne kozisko. Tie DT nemozes najst na nete preto lebo su to OMkove kolesa, ale v principe by to mali byt tie X1900 alebo X1800. Tiez sa priklanam k DT aj koli s*****m. Ked ti praskne DT spic zbehnes do akehokolvek cykloservisu a no problem, co sa pri Mavickoch neda povedat. Nepopieram ze Mavic je horsia znacka ako DT ale z pohladu servisovania to DT vyhrava.
som za DT.... 28 s***** spravi menej galiby, ked 1 na vyjazde utrhnes...zozenies kdekolvek... centrovanie jednoduchsie,a orechy su dost odolne....mal som dt370 a vydrzali veru vela... tiez idem do tych X1900viek(mcc)...
Ku tým špajdlám, ešte nedávno som jazdil s dvoma vylomenými š*****mi na zadnom dosť dlho a ku podivu len minimálna až zanedbateľná osmička. A to bolo len obyčajné koleso deore náboj, špice, ráf ani neviem.
ahoj tak ja ti mozem presne odpovedat nakolko na predchadzajucom biku /Trek 8900/ som mal mavic crossride zapletane kolesa a na novom biku / haibike racestar sl/ mam presne tie DTcka...
Na Mavicoch som po cca 150 km musel rozoberat a dotahovat loziska ako v minulosti na deore nabojoch a pritom nie som ziadne prasa a jazdim vylozene sportove xc takze ziadny freeride DH a podobne...Na Mavicoch by som videl iba jednu výhodu a tou je dizajn/aspon pre mna/ na biku vyzeraju fakt dobre...a co sa tyka DTciek zatial su vo faze testovania/najazdenych cca 300km/ a moj feedback je zatial viac nez pozitivny...
Dodo,
díky za ochotu, že si to zvážil. Síce sa to ťažko hodnotí, kedže plášte, duše..., ale nevadí. Tie DT Swiss by mali mať menej ako Mavic cca 1800-1850.
Deemax,
super, presne toto som potreboval. Niekoho, kto obidvoje kolesá jazdil. Pre mňa smerodatná informácia o tom doťahovaní ložísk. Tomu som sa chcel vyhnúť. To som ani nevedel, že to pri Mavicoch treba. Ja som myslel, že majú tiež priemyselné ložiská. /Mal som kedysi náboje Quando na priemyselných a tie boli super, chod ako maslo a žiadna vôla./
A čo hovoríš na tuhosť? Lebo mne osobne sa tie Mavic zdali tuhšie, ale to len tak na pohmat.
No ale už to vyzerá na 90 percent, že pôjdem do DT Swiss
tie mavici maju priemyselne loziska ale z nejakeho dovodu sa na nich vytvorila vola a musel som ich 2x dotahovat...pretoze uz normalne pocas jazdy "hrkali"... staci sice iba dvoma klucmi naboj povolit dotiahnut tie podlozky pod maticami a najst vhodny pomer aby sa koleso otacalo bez pocitu ze ho nieco brzdi a by nemalo volu po zalozeni do rámu...
a co sa tyka tej tuhosti vyzeraju mozno masivnejsie ale podla mna len vyzeraju predsa je to najlacnejsi model zapletanych kolies od mavicu...
To laborovanie aby sa koleso ľahko točilo a ešte aby nebola vôla neznášam. Preto som si povedal, že jedine priemyselné ložiská. No vidím, že tie DT Swiss už sú jasné. Zajtra zavolám do obchodu nech mi ich nahodia na bicykel namiesto Mavicov. Takže zatiaľ všetkým ďakujem a dám zhodnotenie, keď na nich čosika najazdím.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kubicasport.eu/produkt/2613/Haibike-Q-FS-SL-2011/
http://www.kubicasport.eu/produkt/1947/Haibike-Q-FS-RC-2010/
....by som povedal, že to je hmotnosťou a zložením to isté ako X1900
http://www.bottico.cz/admin/modules/vyrobkysk.php?idKateg=7&idsk=208
Osobne by som volil radšej DT.
Len dám rovné riadítka a prihodím biele rohy http://www.interstore.sk/e-shop/index.php?page=shop/flypage&product_id=109444
edit: ešte rozmýšlam na týmito http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_89&products_id=101228, ale len kvôli váhe, inak sa mi moc nepáčia.
No a nechám teda tie Dt Swiss, lebo teraz tam majú tie crossride a mohol som si vybrať.
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-9816.html
dodo
Ale zvazit mozem
Predok: 1800g kotuc 185mm, upinak
Zadok: 2400g kotuc 185mm, upinak, 9 kolo
dodo
Na Mavicoch som po cca 150 km musel rozoberat a dotahovat loziska ako v minulosti na deore nabojoch a pritom nie som ziadne prasa a jazdim vylozene sportove xc takze ziadny freeride DH a podobne...Na Mavicoch by som videl iba jednu výhodu a tou je dizajn/aspon pre mna/ na biku vyzeraju fakt dobre...a co sa tyka DTciek zatial su vo faze testovania/najazdenych cca 300km/ a moj feedback je zatial viac nez pozitivny...
díky za ochotu, že si to zvážil.
Deemax,
super, presne toto som potreboval. Niekoho, kto obidvoje kolesá jazdil. Pre mňa smerodatná informácia o tom doťahovaní ložísk. Tomu som sa chcel vyhnúť. To som ani nevedel, že to pri Mavicoch treba. Ja som myslel, že majú tiež priemyselné ložiská. /Mal som kedysi náboje Quando na priemyselných a tie boli super, chod ako maslo a žiadna vôla./
A čo hovoríš na tuhosť? Lebo mne osobne sa tie Mavic zdali tuhšie, ale to len tak na pohmat.
No ale už to vyzerá na 90 percent, že pôjdem do DT Swiss
a co sa tyka tej tuhosti vyzeraju mozno masivnejsie ale podla mna len vyzeraju predsa je to najlacnejsi model zapletanych kolies od mavicu...