čaute,aky sprej použivate na mazanie vonkajšich nôh vidlic.V servise mi povedal servisman že to netreba mazať a nohy sa same mastia od vnutornej olejovej naplne.Mam však skusenosť že po umyti biku su tie tesnenia dosť suche a stači trochu spreja,použil som WD40,a chod vidlice sa zlepši.čo spravne použivať?
su na to aj original spreje tusim od Finish Line alebo si kup nejaky silikonovy sprej. inak ja osobne to mazem F.L. teflon plus a nemam problem a nechyta to ani spinu.
Chlapci tento problém som mal aj ja takže som sa oň zaujímal a dozvedel som sa zaujímavú vec od niekoľkých technikov v cyklách. Najlepší je na to klasický minerálny olej na bicykle a šijacie stroje za 30 korún. Nieje vraj chemicky agresívny a neškodí vôbec tesneniam, teflon vraj vhodný na to nieje lebo pomaličky sa viaže na vnútorne nohy a robí po čase problémy s tesneniami, navyše ako viete teflon sa odparuje, a u vidli nieje hlavné potiahnutie teflonom, ale aby to tam nedrhlo, čiže bolo mastné. O silikóne som sa moc toho nedozvedel ale vraj je na to fakt minerálny olej. Možno kecám, ale nieje to z mojej hlavy.
Ja davam silikonovy olej a bez problemov.
to GOBAKE: WD40 v ziadnom pripade nedavaj! je to naozaj agresivny cistiaci olej pouziva sa na povolovanie zatuhnutych skrutiek. ja WDcko pouzivam na cistenie kazaty. Urcite je o vela lepsi ten mineral za 30,-sk
to slimjim: No možno máš pravdu že je lepší ale nieje to nikde napísané, a to že ten olej stojí len 30Sk neznamená že je zlý. Všetci vieme ako je to s komerciou a že aj keď zaplatíte viac tak dostanete veľké hovno v peknom obale s popísanými a zveličenými bludmi. Možno aj tá najjednoduchšia varianta je ta správne, ale to už je každého osobná vec, veď niesme tu od toho aby sme sa hádali ale si pomohli a každý má právo tu napísať svoje skúsenosti, či už sú správne alebo nie. Zatiaľ sa tu majte.
V navode na RSTCapaT4 vidlu pisu, aby som to obcas premazal silikonovou alebo teflonovou vazelinou. Zatial som nasiel len nejaku synteticku za jedotkovu cenu zhruba 2000sk/kg. To sa mi zda drahe. Aku vazelinu pouzit? Kde to mozem zohnat za cenu zodpovedajucu kvalite vidly ?
to stevo: kašli na to čo tam píšu, aj tak napíšu len to čo im najviac vyhovuje,aby čo najviac zarobili, nemyslia na to že človek má aj obmedzené finančné možnosti, oni sa určite o prachy neboja, myslím si že RST stačí natreť aj indulónov, nejako túto značku nelúbim, už aj tie suntoury šikmooké sú lepšie.
Stevo v navode maju pravdu, do vidlice patri Silikonova alebo Teflonova vazelina.Po obchodoch sa vyskytuju vazeliny na vidlice Yarow su drahe ako svina, mas pravdu. TF2 a WD40 a podobne zazraky mozes pouzivat ako intimspray alebo ako impregnaciu na topanky, len nie do vidlice. Ak ti ostali nejake opotrebovane injekcne striekacky z minulej party, mozes do toho dat pre zmenu toho 30 korunoveho oleja , odchylit gufero a trochu tam strieknut. gl&hf
konecne som nasiel spravnu temu
konecne sa mi podarilo kupit po dlhej dobe vidlu, do teraz som bol "full" hard
mam rock shox tora 302 s cim to mam mazat ?
mineral olej
silikon
teflon , to som sa docital ze radsej sa mu vyhnut, takze silikon alebo ten mineralny olej ?
Uz sa to tu neraz preberalo. WD40 v ziadnom pripade, lebo dodrbes vsetky casti vo vidle, ktore su z gumy. Ja som si tak oddrbal staru RST-cku.
Najlepsi je naozaj silikonovy sprej, ktory kupis hocikde.
Vzdy po jazde vycisti gufera plus vonkajsie nohy - ja som si kupil svedsku utierku za 15,- Skk a je na to snad najlepsia - nepusta chlpy, a prestriekaj silikonom.
mineral olej silikon
teflon , to som sa docital ze radsej sa mu vyhnut, takze silikon alebo ten mineralny olej ?
mineral olej silikon
Manualy sa k vidlicam v dobrych obchodoch davaju, bohuzial napr. v manualy pre rockshoxx toru nemam o mazani ani makke F. Jedine co tam je o maintananci, je taka tabulka, kde pisu ze po x hodinach jazdy si mas ceknut y, ci nieje pokazene.
... a hladal som taktiez som komplet prezrel dokumenty na stranke vyrobcu...
a ten link co som ti dal nie je na stranke vyrobcu?
vseobecne sa tu mazanie vidlic preberalo uz viackrat(mozno preto sa vyskytli aj "blbe" poznamky) - treba pohladat cez rozsirene vyhladavanie...
pozeral som na rock shoxe . com skor ako som sa tu pytal, cital som aj co pisali len bolo to stare 2005 ci 2006 rok, som len cel v podstate vediet ze k comu dosli ci je lepsie ten mineralny olej alebo to silikonove cudo
tiez ma prekvapilo ze RS nepisu nic o tom ale dik uz viem co som chcel kupim ten silikon
a je to moja 1 odpruzena vidla ta radsej sa spytam aj ked som vedel ze budu aj ble poznamky ako potom to mazat dajakym svinstvom a lutovat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to GOBAKE: WD40 v ziadnom pripade nedavaj! je to naozaj agresivny cistiaci olej pouziva sa na povolovanie zatuhnutych skrutiek. ja WDcko pouzivam na cistenie kazaty. Urcite je o vela lepsi ten mineral za 30,-sk
mineral olej
silikon
Najlepsi je naozaj silikonovy sprej, ktory kupis hocikde.
Vzdy po jazde vycisti gufera plus vonkajsie nohy - ja som si kupil svedsku utierku za 15,- Skk a je na to snad najlepsia - nepusta chlpy, a prestriekaj silikonom.
Caves.
mineral olej silikon
Skús silikón
mineral olej silikon
Skús silikón
manualy sa uz k vidliciam nedavaju?
a ked aj nie, tak predsa vyrobca ma manualy a rady na nete - vid http://www.sram.com/en/service/rockshox ... osAndDonts
LL a vladol dik za blbe poznamky, obijdem sa bez nich a hladal som taktiez som komplet prezrel dokumenty na stranke vyrobcu,
, ked sa pozriete poriadne asi by som tonto topic nenasiel keby som nehladal,
vidlu som kupil a rovno nechal namontovat v obchode no manual mi nedali
vseobecne sa tu mazanie vidlic preberalo uz viackrat(mozno preto sa vyskytli aj "blbe" poznamky) - treba pohladat cez rozsirene vyhladavanie...
pozeral som na rock shoxe . com skor ako som sa tu pytal, cital som aj co pisali len bolo to stare 2005 ci 2006 rok, som len cel v podstate vediet ze k comu dosli ci je lepsie ten mineralny olej alebo to silikonove cudo
tiez ma prekvapilo ze RS nepisu nic o tom
a je to moja 1 odpruzena vidla