Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
Preto lebo to pod tebou celé pláva, krúti sa a nedrží to riadne ani 60kg ľudí. To už asi horšie na tom je len 120mm SID s ešte 32kami nohami. To je príšerná vidlica, ale dá sa na tom ísť, ale ten hrozný pocit oproti serióznej NON_SC 34ke Foxke je značný. Tu to ešte mládenec chce dokonca na éčko. To by som fakt musel byť veľmi zlomyseľný, aby som SC niekomu doporučil v štýle: Jasné brácho, budeš najrýchlejší a ukrutne ľahký....
Ahojte,neviete poradit jazdil som na predoslom bajku fox38 float a celkom som si zvikol,kupil som novy bajk kde bola ZEB select 160mm tak som sa potesil ze servis dostupny atd,ale ten chod a citlivost som bol v soku aky je to rozdiel,neviete poradit ako tu zeb vyladit alebo upravit ked je uplne nova? Pripadne predam:)
Neviem...Ja som začal RS vidlicami, potom som zistil, že sú to zbíjačky, tak som prešiel na Ohlins vidlice a skončil pri FOX vidliciach. Ceny RS ZEB sa mi zdajú na bazáre ale vyššie ako ceny FOX38. Servis na vidle nejaký rozsiahlejší vôbec neriešim. Len základné výmeny oleja, inak sa len vozím a potom po 2-3 rokoch aj tak predávam celý bicykel za smiešnu hodnotu - skoro zadarmo a kupujem novú techniku. Nie je to síce vidlica, ale tlmič, ale tak pre ilustráciu posielam, že v akých cenách sa dnes pohybujú tieto komponenty....takže riešiť nejaký nablbý servis, kde väčšinou aj tak mimo pár výnimiek nevedia čo robia, je zbytočné....https://www.bike-discount.de/en/rockshox-super-deluxe-select-debonair-205x60-trunnion-rear-shock-1
Stefo-ZV
To co si postol Ty je vzduchova cast,to co ja je tlmenie.V podstate upgradnes na ultimate,s jedinym rozdielom,ze vo vzduchovej casti bude cbybat butter caps,co je ale detail a to urcite nepocitis.
Áno. V tlmiacej časti bude, to je to, čo som poslal. Vo vzduchovej nebude, lebo Select to nemá, má to iba Ultimate od série. Musel by si dokúpiť, ale to sa neoplatí.
Caute, mate niekto skusenost so zakladnou foxou: Fox 36 Float AWL, RAIL Damper,150mm. O vahu mi nejde, skor o funkcnost, jednoduche nastavenie tlaku a odskoku mi staci. Na sucasnom bajku mam Fox 34 Rythm 120mm a som s nou spokojny, tak ci funkcne budu na podobnej urovni?
Čus. Celkom ma nedávno zaujala vidlica manitou mezzer. Čo to som sa tu o nej dočítal. Pukanie krku, vôľa v púzdrach. Takže dať si pozor na staršie ročníky. To asi takto cez eshop nebude úplne jednoduché.
Ďalšia vec, oplatí sa ísť do drahšej verzie pro alebo verzia expert bude užívateľsky prívetivejšia? Ponúka pro niečo navyše čo by naozaj stálo za ten príplatok?
Myslím, že Expert nemá vôbec ten systém IRT, teda 2 samostatné komory. V podstate Mezzer robia Mezzerom len tie dve samostatné komory. Ináč je to v podstate obyčajná vidla. Ideálne je, keď vidíš na krabici výrobné číslo, alebo skôr dátum výroby. Naozaj treba brať len nové kusy. Vidlicu a jej zlepšenia som prestal sledovať v 2024, kedy som prešiel na FOX Performance edície, kde už môžem hodiť spomínané problémy konečne za hlavu. Ale tomu Mezzeru nechýbalo veľa k dokonalosti. Tá vidla hlavne na to, že je to 37ka, tak mala ***** hmotnosť - len 2100g. Kamarátovi sa niekto vŕtal v patróne a tam zas Mezzer v chladnom počasí jednoducho prestal chodiť, šiel absolútne tuho. Skúšali sa oleje, vidla šla pekne a potom sa ochladilo a akoby sa takmer zamkla, hoci na nej zamykanie nie je. Moja zas šla pekne, lebo bola po reklamácii absolútne nová - pár týždňová, ale vôle a pukanie po prvých 200km. Potom som ju dal na bicykli preč.
Mňa zaujala okrem iného práve hmotnosťou a hlavne pomerne jednoduchou zmenou zdvihu. Tá zmena zdvihu je vlastne to prečo som sa ku nej dopátral. Pôvodne som uvažoval nad MZ bomber z1 coil tiež pre možnosť jednoduchej zmeny zdvihu, ale tu už mi prišlo dosť cez, voziť takmer 2,5 kg vidlicu so 150 mm len preto, že by som ju raz za čas prehodil na 170.
MZ robí teraz peknú vidlicu, ale asi to bude zas len nejaký derivát FOX. Model Super Z, ale zas ten nedáš na 150mm a zmena len cez airshaft. Na tom Manitou ide ten zdvih pomerne ľahko. Ale treba sa tam babrať s vyťahovaním air shaftu tuším pri zmene. Je na to potrebný aj špeci orech. Takže mne osobne sa tam moc zdvih meniť nechcelo, lebo to bolo potrebné rozobrať ako keby si šiel na malý servis. Skôr keď napríklad kúpiš iný bicykel a potrebuješ napríklad spomínaných 170->150 tak je to nenáročná práca. Skôr by ma teraz možno nahovorili keby som mal nejaký solídny trail bike so zdvihom 130-140mm, tak na Manitou Mattoc PRO.
Mezzer expert sa dá zohnať za nejakých 5 stovák preto sa pýtam. Skúsim ešte zistiť o nej dačo. Primárne išlo o tú možnosť zmeny zdvihu. Stačilo na to klasické náradie a orech na kazetu s odbrúsením. Inak na veci čo jazdím mi 170mm určite netreba ale mám v merku rám čo umožňuje 140 alebo 160 zadný zdvih ( k tomu kvôli geo predok 150 alebo 170) tak by bolo pekné keby to občas môžem vyskúšať. Momentálne mám 150mm 36 factory grip2. Som dosť spokojný aj keď na nejaké ladenie podvozku som moc expert neni. Dal som to +/- na továrenské podľa hmotnosti a doladil som veľmi jemne. Problém je že vidla je na 27,5 a chcem ísť do 29 a za factory sa mi moc nechce dávať taký randál. Mezzer by dával zmysel aj pri vyššej cene skrz tie možnosti. Ak nič schopné nevyzgúňam vykašlem sa na zmenu zdvihu a pohľadám dačo schopné so 150 na 29 kolesá. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/rockshox-zeb-a3-charger-31-rc2-sada-na-vylepsenie-tlmiacej-patrony-p290469.html
RockShox ZEB A3 Charger 3.1 RC2 sada na vylepšenie tlmiacej patróny
333 €
MOC 416 €Dakujem a nieke toto rovnake vylepsenie len bez vrchneho ovladania kompresie?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/rockshox-air-spring-upgrade-kit-debonair-w-butter-cup-170mm-zeb-a1-p174628.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C49%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~komponenty&utm_id=22702264507&gad_source=1&gad_campaignid=22702265743&gbraid=0AAAAAC8ECKwITzVi4hRXBYMONhsFHXApp&gclid=CjwKCAjw6vHHBhBwEiwAq4zvA5l-hqVDzDBhokbwfizqJyJvwGd7vQh6h00x54IRqy1jQj5b9WkApBoCykgQAvD_BwE
Pripadne to co si mi poslal bude upgrade na plnohodnotnu ultimate potom ak to spravne chapem.?
RockShox air Spring Upgrade Kit - DebonAir+ w/ Butter Cup 170mm - ZEB A1+
101 €
MOC 126 €Dakujem len netusim kolko moze mat uplne nova realnu predajnu hodnotu. Chcel som rs aj koli dalsiemu dostupnejsemu servisu ale fox chýba:)
To co si postol Ty je vzduchova cast,to co ja je tlmenie.V podstate upgradnes na ultimate,s jedinym rozdielom,ze vo vzduchovej casti bude cbybat butter caps,co je ale detail a to urcite nepocitis.
Je dostupná aj s tlmičom FIT4 . Ktorý tlmič zvoliť?
https://www.bike-discount.de/en/fox-racing-shox-34-k-float-29-factory-140-grip-x-boost-tapered
Ak bike mal pred tým zdvih 130 nebude vadiť ak tam dám 140 však?
Ďalšia vec, oplatí sa ísť do drahšej verzie pro alebo verzia expert bude užívateľsky prívetivejšia? Ponúka pro niečo navyše čo by naozaj stálo za ten príplatok?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down