Vedeli by ste mi poradiť ráfik ,alebo komplet koleso na zadok ( 29") ,ktoré niečo vydrží , okolo 200€?
Momentálne jazdím RACE FACE Rim 29" ARC 25 Offset (12x148) a po dvoch týždňoch jazdenia je z boku slušne poprehýňaný,posekaný ,po každom výjazde treba doťahovať a centrovať špice ,lebo v ňom letajú.
90% jazdim v kameňoch.
Aku peknu temu si zalozil prave ked mam velmi podobnu otazku.
Skladam si kolesa, tune king kong naboje, sapim vyplet a mal som vybrane newmen EG30 rafiky ktore sa vypredali, takze teraz som si nasiel kombinaciu chromag phase 30 dopredu a BA30 dozadu. Vaha pri 29" je 510 a 610g, ale podla vsetkeho su to enduro rafiky ktore by ma mali bez najmensieho zavahania zvladnut.
Otazka: Ist do tych chromag, alebo pockat na tie newmen (dodanie koniec maja / polka juna), alebo ist do niecoho uplne ineho? Cena max 100€ za rafik, takze karbon nie.
Tie swiss 1700 vyzerajú,že by mohli byť to čo hladám,ale nikde nieje k dispozíci v konštelácii ako potrebujem.
Nejaké skusenosti ,poznatky ohľadom HOPE FORTUS 26W PRO 4 by neboli? Ten by som mal k dispozícíi do konca tyždňa.
Niečo také by bol ideál. Od DTswiss sú zaujímave aj čisto ráfiky , kde by som za rovnaký peniaz získal viac ,ale mám 0 skúsenosti s vypletaním. Netuším ,aké špice ,koľko dierový ráfik , ...
Toľko dier koľko má dier náboj na ktorý to budeš dávať vypletať. ?
? to má logiku ? , takže o jednu záhadu menej ?
Ešte sa podel o nejakú múdrosť ohľadom š*****v ,aké,podľa čoho vyberať a skončím pri homemade kolesách.
Aku peknu temu si zalozil prave ked mam velmi podobnu otazku.
Skladam si kolesa, tune king kong naboje, sapim vyplet a mal som vybrane newmen EG30 rafiky ktore sa vypredali, takze teraz som si nasiel kombinaciu chromag phase 30 dopredu a BA30 dozadu. Vaha pri 29" je 510 a 610g, ale podla vsetkeho su to enduro rafiky ktore by ma mali bez najmensieho zavahania zvladnut.
Otazka: Ist do tych chromag, alebo pockat na tie newmen (dodanie koniec maja / polka juna), alebo ist do niecoho uplne ineho? Cena max 100€ za rafik, takze karbon nie.
pravdu mas, pokrocila unava a slepota - bolo to z diskusie o karbonovych rafikoch, niekto tam dal tieto nove Mavic, lebo "vyzeraju" ako karbonove, su odolne a relativne lacne...
matko001, tie chromag-ba30 vyzerajú dobre, škoda že nerobia širšie...
ja som ako náhradu za (tiež stále pokrivené) ARC 40 kúpil wtb kom tough i40, profil majú podobný a ak sú obruby BA30 naozaj také hrubé ako na obrázku, tak by mohli dosť vydržať
na ARC sa obruba pokrivila veľmi ľahko a WTB ju majú zhruba rovnakú, sú tam len navyše dve vnútorné rebrá
som zvedavý, zatiaľ som ešte nepreplietol, ARC v 40mm šírke sú tuhé dosť, jazdím už mesiac bez dvoch susedných špíc od kazety, stačilo trochu docentrovať a stále to drží, akurát plášť furt niekde podfukuje
Vedeli by ste mi poradiť ráfik ,alebo komplet koleso na zadok ( 29") ,ktoré niečo vydrží , okolo 200€?
Momentálne jazdím RACE FACE Rim 29" ARC 25 Offset (12x148) a po dvoch týždňoch jazdenia je z boku slušne poprehýňaný,posekaný ,po každom výjazde treba doťahovať a centrovať špice ,lebo v ňom letajú.
90% jazdim v kameňoch.
Chlape za dva týždne jazdenia by som nekupoval nové , koleso sa podľa môjho názoru nemá čo ohýbať a nemajú z neho čo lietať špice nech jazdíš neviem ako agresívne rockgardeny. Ja som jazdil 30 mm široký syncross x30 ráfik, na 1.8 mm š*****ch a viem aký náklad mu s mojou váhou dávam. Tvoj raceface je možno krehkejší má 28.1 mm ale mal by to byť kvalitný ráfik. Dobre uznávam že keď skáčem whipy , nedopadnem rovno, uletí z času na čas špic ,vačšinou sa ulomí pri hlavičke v náboji. Ale je to maximálne 2 alebo 3 špice za minulú sezónu a dokonca jeden sa mi kvôli vyzúvaniu pláštu nechcelo riešiť a dával som tomu kolesu 2 mesiace zimného jazdenia bez š*****. Začiatkom roka som to narovnal má to malú odchylku ale nič strašné, preplietol som zadok na 2.0 mm výplet a do niplov sme dali po malej kvapke modreho locktidu , vypletene tenziometrom na moju váhu a koleso je úplne v poriadku. Keď vravíš že máš na ňom najazdené naozaj 2 týždne , dal by som ho reklamovať ako vadne urobený výplet. Na ohýbanie ráfiku daj dozadu vložku do ráfiku keď rád jazdíš extrémne nízke tlaky.
Ver či never ,ale je to tak . V zadnom kolese sa začali povolovať ,neustále práskanie z kolesa. Po každom výjazde ich bolo treba doťahovať, niektoré lietali jak handra vzduchom ... Ako som čítal zahraničné recenzie ,tak to nieje nič ojedinelé na zadku. Písal som do canyonu, čakám na odpoveď.
Keď som nahadzoval špice spať ,tak aj ráfík bol z boku v rôznych miestach zvlnený,dosekaný. Na väčšinu slovenských zvážnic ,trailov určite raceface s prehladom stačí ,ale massif des calanques mu zjavne dáva zabrať.
Extrémne nízske tlaky nejazdím, v podstate pod 1,9bar = rozsekaná duša.
K Dt swiss som už objednal aj tannus armour aby som mohol začať jazdiť tlaky na 1,5-1,7bar
Zveziem sa v téme, nechcem kvôli tomu zakldať novú. Kamoš celkom veľa načítal o kolesách, a jeho záver je že množstvo š*****v a tuhosť výpletu ďaleko prevyšuje dôležitosť ráfiku v kolese, ak sa bavíme o tom ako odolné bude koleso. Má to blízko k pravde?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.remerx.cz/rx-2027-enduro
https://www.remerx.cz/rx-2030-enduro-plus
Nejaké skusenosti ,poznatky ohľadom HOPE FORTUS 26W PRO 4 by neboli? Ten by som mal k dispozícíi do konca tyždňa.
? to má logiku ? , takže o jednu záhadu menej ?
Ešte sa podel o nejakú múdrosť ohľadom š*****v ,aké,podľa čoho vyberať a skončím pri homemade kolesách.
Mavic karbon rafiky stoja menej ako 100 euro - https://www.bike-components.de/en/Mavic/XM-1030-Disc-29-Rim-p73935/
len ta hmotnosti...hlinik DT Swiss je lacnejsi a lahsi
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/spice/dt-swiss-champion-spic-cierny-2-0-mm.html
savings DT Swiss Champion špic, čierna
od 0,60 € savings
MOC 3 €len ta hmotnosti...hlinik DT Swiss je lacnejsi a lahsi
To co si linkol je podla popisu hlinik nie carbom
Zároveň mám v tej istej váhe, cene a vnútornej šírke niečo stavané s testované na enduro - čo by ma pri mojich xc jazdách malo s prehľadom zvládnuť.
Čiže: newmen, alebo chromag?
ja som ako náhradu za (tiež stále pokrivené) ARC 40 kúpil wtb kom tough i40, profil majú podobný a ak sú obruby BA30 naozaj také hrubé ako na obrázku, tak by mohli dosť vydržať
na ARC sa obruba pokrivila veľmi ľahko a WTB ju majú zhruba rovnakú, sú tam len navyše dve vnútorné rebrá
som zvedavý, zatiaľ som ešte nepreplietol, ARC v 40mm šírke sú tuhé dosť, jazdím už mesiac bez dvoch susedných špíc od kazety, stačilo trochu docentrovať a stále to drží, akurát plášť furt niekde podfukuje
90% jazdim v kameňoch.
Chlape za dva týždne jazdenia by som nekupoval nové , koleso sa podľa môjho názoru nemá čo ohýbať a nemajú z neho čo lietať špice nech jazdíš neviem ako agresívne rockgardeny. Ja som jazdil 30 mm široký syncross x30 ráfik, na 1.8 mm š*****ch a viem aký náklad mu s mojou váhou dávam. Tvoj raceface je možno krehkejší má 28.1 mm ale mal by to byť kvalitný ráfik. Dobre uznávam že keď skáčem whipy , nedopadnem rovno, uletí z času na čas špic ,vačšinou sa ulomí pri hlavičke v náboji. Ale je to maximálne 2 alebo 3 špice za minulú sezónu a dokonca jeden sa mi kvôli vyzúvaniu pláštu nechcelo riešiť a dával som tomu kolesu 2 mesiace zimného jazdenia bez š*****. Začiatkom roka som to narovnal má to malú odchylku ale nič strašné, preplietol som zadok na 2.0 mm výplet a do niplov sme dali po malej kvapke modreho locktidu , vypletene tenziometrom na moju váhu a koleso je úplne v poriadku. Keď vravíš že máš na ňom najazdené naozaj 2 týždne , dal by som ho reklamovať ako vadne urobený výplet. Na ohýbanie ráfiku daj dozadu vložku do ráfiku keď rád jazdíš extrémne nízke tlaky.
Keď som nahadzoval špice spať ,tak aj ráfík bol z boku v rôznych miestach zvlnený,dosekaný. Na väčšinu slovenských zvážnic ,trailov určite raceface s prehladom stačí ,ale massif des calanques mu zjavne dáva zabrať.
Extrémne nízske tlaky nejazdím, v podstate pod 1,9bar = rozsekaná duša.
K Dt swiss som už objednal aj tannus armour aby som mohol začať jazdiť tlaky na 1,5-1,7bar
Aktuálne dočasné ráfy vyzerajú byť zožraté zvnútra z Beach race, takže ešte možno chvíľu vydržia, ale úplne im už neverím