Zdravim, chcel by som sa spytat, ci existuje nejaka moznost mat naslapne pedale pre tretry aj pre tenisky, teda aby sa na nich dalo jazdit aj bez tretier. Videl som par pedalov, ktore mali akoby kasicky pedal okolo a SPD vnutri, ale moc sa do toho nevyznam. Da sa ten vonkajsi pedal vypnut aby ostal len naslapny? A ked sa na nich jazdi v teniskach, nieje to nepohodlne kvoli vytrcajucemu spd pedalu?
Qua mne je jedno aká tam je cena. Toto bol prvý obrázok jednostranných spd pedálov ktoré mi google vyhodil. Nech si ich trebárs kúpi aj na www.zadarmo.sk
taketo riesenie ani macka ani pes su vzdy na pikacu. 520tky s ciernymi nasadkami su v pohode, da sa na tom nudzovo spravit par km ale na stale jazdenie v teniskach to nie je. bez tych nasadiek mozno dobre drzi nejaka vibram podrazka ale len ked je nieco suche. obycajne podrazky skvelych adidas alebo nike tenisiek na tom by bola samovrazda. ja som to cez leto skusal so sandalmi a neskoncilo to dobre (nebol to moj bike)
Aha diki moc uz aspon viem ze take nieco existuje... no najviac sa mi pozdavaju tie shimano PD - M545 ale az na tu cenu... No aj tak budem vyberat z toho co bude v predajni. Dik za rady.
kufre su zariadenia do ktorych sa balis na dovolenku:) v bicyklovom svete kedze nazvy veci vymyslaju veliky srandisti su to kovove veci ktore mas na spodku tretry (nie tej na behanie ale byciklovanie) a tie nasledne nacvaknes do pedalu.
bezpecne nie su preto ze su z relativne velmi makkeho plastu. mne sa osobne este nezlomili ale jazdim ich fakt minimalne. viem si vsak predstavit ze ked sa zle postavis velmi lahko to zlomis pretoze zarazka relativne dost precnieva cez samotny pedal tym padom vies spravit velku paku.
jednostranne su hovadina, just sa ti to pri tretrach bude otacat na nespravnu stranu. ked mas 520 a zarazky aspon je to vyvazene tym ze strana so zarazkou je tazsia a ked mas dobre namazanu osku je tym padom dole. ale aj tak sa vela krat stane ze just rves tretru do plastovej zarazky a svina sa nechce zacvaknut
Trochu nechápem, načo ľudia vymýšľajú kombinácie a všelijaké plasty hovadiny. Tak buď kúpim SPD s plnohodnotnou klietkou alebo bez nej. Z jednej strany SPD a z druhej klasika je tak na krčmový bike. Plast z pedálov bez klietky je prvá vec čo sa zhadzuje. Keď používam SPD tak nemám čas rozmýšlať z ktorej strany tam dávam nohu. Ak si už raz kúpim tretry a naskrutkujem do nich kufre/zarážky, tak si kúpim klasické SPD pedále a plasty možno vozím zo začiatku, časom vyhodím.
SPD je len o zvyku. Buď človek jazí SPD alebo klasiku. Kombinácia je o ničom, rovnako ako celoročné gumy na auto, v zime sú tvrdé a nedržia dobre zas v lete sú mäkšie ako by sa patirlo.
Takže ak to ideš dať na bike na ktorom viac jazdíš ako chodíš do krčmy a obchodu, tak PD-M520 za tú sumu slušná muzika alebo 540tky a plasty časom zhodíš sám. V núdzi sa dá toľko prejsť aj bez plastov na tých pedáloch.
Tak ja jazdím XC 3 roky na M324 a žiadny problém som nemal(ak nerátam horšie našlapnutie ak mám blatové kufre),ak si idem zajazdiť tak tretry a keď idem s dcérou len tak po okolí klasika tenisky.čo sa týka tých M545 mal som podobné(tušim M424) a v teniskách sa na tom nedalo
520+tie plastové blbosti-dá sa použiť len núdzovo-noha sa ti bude šmýkať z pedálu
Prípadne pozri aj: http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_70&products_id=101158
A ešte k tomu otáčaniu na nesprávnu stranu-je to len otázkou zvyku ...
Edit:Asi mám krčmový bajk ale takto mi to vyhovuje...
Zdravím. Viem,že kus mimo,ale potrebujem i ja poradiť ohľadom SPD a tretier a nechcem zakladať new topic. Takže chcem si kúpiť tieto pedále v kombinácii s týmito tretrami. Chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosti s touto kombináciou,či to bude v pohode - s nášľapnými začínam a jazdím skôr hobby XC Poprípade či sa tie pedále vyrovnajú kvalitatívne M520, čo sa týka nacvakávania a tak...thx za postrehy a rady
nechapem vyznam tychto jednostrannych naslapov. Ved ked si idem zajazdit niekde do lesa, tak tu "klasicku" stranu vobec nepotrebujem. A na krátke núdzové presuny v pohode aj v teniskách bez akýchkoľvek nástavcov (pd-m520). A na druhej strane nevidím problém zobrať na presuny po meste tretry. Okrem toho, že to pri chodení občas klopká a na drevenú podlahu by som s nimi nešiel...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jednostranne su hovadina, just sa ti to pri tretrach bude otacat na nespravnu stranu. ked mas 520 a zarazky aspon je to vyvazene tym ze strana so zarazkou je tazsia a ked mas dobre namazanu osku je tym padom dole. ale aj tak sa vela krat stane ze just rves tretru do plastovej zarazky a svina sa nechce zacvaknut
SPD je len o zvyku. Buď človek jazí SPD alebo klasiku. Kombinácia je o ničom, rovnako ako celoročné gumy na auto, v zime sú tvrdé a nedržia dobre zas v lete sú mäkšie ako by sa patirlo.
Takže ak to ideš dať na bike na ktorom viac jazdíš ako chodíš do krčmy a obchodu, tak PD-M520 za tú sumu slušná muzika alebo 540tky a plasty časom zhodíš sám. V núdzi sa dá toľko prejsť aj bez plastov na tých pedáloch.
520+tie plastové blbosti-dá sa použiť len núdzovo-noha sa ti bude šmýkať z pedálu
Prípadne pozri aj: http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_70&products_id=101158
A ešte k tomu otáčaniu na nesprávnu stranu-je to len otázkou zvyku ...
Edit:Asi mám krčmový