Ktoré platničky dlkšie vidržia klasicke ktoré sa dávaju k Shimanam deore alebo nejake new ktoré sú najlešie?prosim podaďte lebo mne sa to zodralo nejak po mesiaci a 800sk za new platničky je aj celkom dosť hlavne keď to mam kupovať každý mesiac...
Ktoré platničky dlkšie vidržia klasicke ktoré sa dávaju k Shimanam deore alebo nejake new ktoré sú najlešie?prosim podaďte lebo mne sa to zodralo nejak po mesiaci a 800sk za new platničky je aj celkom dosť hlavne keď to mam kupovať každý mesiac...
zalezi od toho, co robis, ked brzdis vela a jazdis v blate, tak sa zoderu rychlejsie.
ja som raz zbrzdil platnicky za jeden den, ale to som jazdil horekopcom na vleku a spustal sa dole na pevnom biku, takze som brzdy dost zatazoval.........
už som si ich objednal jazdim stree a viem to proste lebo mi to povedali aj v servise a ked si ich dam von tak jedna strana platničky je jak nova a ta druha zodrata a to su už druhé platničky a to iste...šhit...som zvedaf na tie BBB hovorili ale že prídu ale o 2 týždne...
už som si ich objednal jazdim stree a viem to proste lebo mi to povedali aj v servise a ked si ich dam von tak jedna strana platničky je jak nova a ta druha zodrata a to su už druhé platničky a to iste...šhit...som zvedaf na tie BBB hovorili ale že prídu ale o 2 týždne...
Mohol by si trochu potrenovat zrozumitelnost prejavu.
Ako myslis to, ze ked das platnicky von, je jedna strana ako nova a druha zodrata? To sa akoze divis, ze vonkajsia strana platnicky, ktora je v kontakte s piestikom, je hladka a vnutorna strana, ktora sa pritlaca o kotuc, je drsna? Alebo hovoris o tom, ze napr. vnutorna platnicka sa opotrebuje skor/neskor ako vonkajsia?
Ak to druhe, tak to Ti asi tazko vyriesi ina znacka platniciek, to si v prvom rade daj spravne nastavit/vycentrovat brzdy do servisu!
mam hydrauliku však tam behalú oba piestiky nie nahodou??ale však jeden beha uplne inak ako ten druhý a centrovať si to viem aj sám...
Lebo ešte som raz dostal defekt som si to spravil a bol som sa pitať že či som si to dobre spravil a povedal že to je v pohode a defekty robim už tak že ani koleso nedávam dole...tak...chápeš...
a zodrata býva ta lavá ktorá býva od kolesa...vieš ako to myslím?
Milaaan0907, zial nepresvedcil si ma o svojich odbornych schopnostiach. Myslim, ze najlepsie bude naozaj to, co som Ti uz odporucil - chod do servisu a ak aj nie je problem v tom, ze ta brzda je zle vycentrovana, tak mozno jeden z piestikov drhne a nema rovnomerny chod, takze si to tam daj vycistit/premazat. Opakujem, ze ine platnicky Tvoj problem nevyriesia a myslim to dobre. A prosim, neskusaj to robit sam doma - toto odporucanie si dovolim dat napriek tomu, ze defekty opravovat vies.
Pokial mas deorove hydrauliky ako si pisal, tak tam sa musia obidva piestiky stlacat oproti sebe. Pokial nie, tak to mas bud poskodene aleskor zavzdusnene. Rozhodne by si mal navstivit servis, tam ti to urcite odvzdusnia.
Inac tie BBB platnicky su dobre, aj ja ich pouzivam, su sice meksia ako shimanacke a teda sa skor zoderu, ale ked das nove tak sa zasuchaju takmer okamzite, kym na shimanackych musis ist na brzde niekolko dolukopcov. A taktiez tak nepiskaju. A cenovo su za cca 500sk, kym shimana stoja okolo 400, +/-.
a ake su tie bbb metalicke ci organicke?Zivotnost maju dlhsie asi tie metalicke,ale co ucinnost-ktore su lepsie?
BBB su organicke abo Semi-Metallic (nie som si isty) a ucinnost je len priemerna, zivotnost tiez. Zatial nemam moznost urobit objektivne porovnanie BBB voci dalsim znackam, lebo som pouzival len HAYES Semi-Metallic a BBB, ale z tychto dvoch jednoznacne vedie v ucinnosti HAYES. Najblizsie idem otestovat KOOL-STOP, tak potom uvidime.
P.S. V kazdom pripade zas v prospech BBB oproti HAYES Semi-Metallic hovori fakt, ze menej "zeru" kotuce. Takze si clovek musi vybrat, ci chce mat agresivnejsie brzdy a bude castejsie investovat do kotucov, abo ci mu staci miernejsi vykon a dhsia zivotnost kotuca a bude castejsie menit oblozenie.
ja mám najlepšiu skúsenosť s Hayes.
Shimano nie je žiadna sláva. Nemôžem si pomôcť, ale Shimano kotúčové brzdy majú pre mňa neuspokojivý účinok. Naposledi sa na LX zodrali veľmi ale veľmi rýchlo originál doštičky. Nahradili sme to Goldfrenami, tie boli slušnejšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zalezi od toho, co robis, ked brzdis vela a jazdis v blate, tak sa zoderu rychlejsie.
ja som raz zbrzdil platnicky za jeden den, ale to som jazdil horekopcom na vleku a spustal sa dole na pevnom biku, takze som brzdy dost zatazoval.........
kamos(servisak) mi odporucil tieto, ze boli velmi dobre v testoch:
http://www.bbbparts.com/products/bike_parts/brakes/discbrakes/bbs52.html
Mohol by si trochu potrenovat zrozumitelnost prejavu.
Ako myslis to, ze ked das platnicky von, je jedna strana ako nova a druha zodrata? To sa akoze divis, ze vonkajsia strana platnicky, ktora je v kontakte s piestikom, je hladka a vnutorna strana, ktora sa pritlaca o kotuc, je drsna? Alebo hovoris o tom, ze napr. vnutorna platnicka sa opotrebuje skor/neskor ako vonkajsia?
Ak to druhe, tak to Ti asi tazko vyriesi ina znacka platniciek, to si v prvom rade daj spravne nastavit/vycentrovat brzdy do servisu!
Lebo ešte som raz dostal defekt som si to spravil a bol som sa pitať že či som si to dobre spravil a povedal že to je v pohode a defekty robim už tak že ani koleso nedávam dole...tak...chápeš...
a zodrata býva ta lavá ktorá býva od kolesa...vieš ako to myslím?
Je dost velky rozdiel v zivotnosti medzi organickymi a metalickymi(sintered)....
Inac tie BBB platnicky su dobre, aj ja ich pouzivam, su sice meksia ako shimanacke a teda sa skor zoderu, ale ked das nove tak sa zasuchaju takmer okamzite, kym na shimanackych musis ist na brzde niekolko dolukopcov. A taktiez tak nepiskaju. A cenovo su za cca 500sk, kym shimana stoja okolo 400, +/-.
BBB su organicke abo Semi-Metallic (nie som si isty) a ucinnost je len priemerna, zivotnost tiez. Zatial nemam moznost urobit objektivne porovnanie BBB voci dalsim znackam, lebo som pouzival len HAYES Semi-Metallic a BBB, ale z tychto dvoch jednoznacne vedie v ucinnosti HAYES. Najblizsie idem otestovat KOOL-STOP, tak potom uvidime.
P.S. V kazdom pripade zas v prospech BBB oproti HAYES Semi-Metallic hovori fakt, ze menej "zeru" kotuce. Takze si clovek musi vybrat, ci chce mat agresivnejsie brzdy a bude castejsie investovat do kotucov, abo ci mu staci miernejsi vykon a dhsia zivotnost kotuca a bude castejsie menit oblozenie.
http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=6778
Shimano nie je žiadna sláva. Nemôžem si pomôcť, ale Shimano kotúčové brzdy majú pre mňa neuspokojivý účinok. Naposledi sa na LX zodrali veľmi ale veľmi rýchlo originál doštičky. Nahradili sme to Goldfrenami, tie boli slušnejšie.